Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

Μελιτζάνες & πιπεριές με φέτα

Υλικά (4 μερίδες)

4 μεγάλες μελιτζάνες
15 πιπεριές
250 γρ. Φέτα
2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο για τη σάλτσα
4 ώριμες φρέσκιες ντομάτες εποχής ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα

1 κουταλάκι πελτέ ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες στο φούρνο, αλείφοντάς τες πρώτα με ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σ’ ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη σάλτσα, ρίχνοντας όλα μαζί τα υλικά και βράζοντάς τα για 10 λεπτά. Σ’ ένα πυρέξ στρώνουμε πρώτα τις μελιτζάνες , μετά τις πιπεριές, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και τέλος, τρίβουμε το τυρί. Το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.



-> Όταν θα φτιάξω το συγκεκριμένο φαγητό θα σημειώσω επακριβώς τα γραμμάρια των υλικών και φυσικά πόσες θερμίδες δίνει μια μερίδα. Πάντως όπως το βλέπω είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons