Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

Μελιτζάνες γιαχνί µε φέτα

Υλικά (4 άτομα)

1 κιλό µελιτζάνες
1 µεγάλο κρεµµύδι
1½ µεγάλη ώριµη ντοµάτα
½ κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντοµάτας
1 κουταλιά της σούπας µαϊντανό
200 γρ. φέτα σκληρή
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Ετοιμασία

Καθαρίζουµε τις µελιτζάνες και τις κόβουµε σε µικρά κοµµατάκια. Βάζουµε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αφήνουµε να ζεσταθεί ελαφρά. Προσθέτουµε το κρεµµύδι κοµµένο σε χοντρά κοµµάτια, ανακατεύουµε και αφήνουµε να τσιγαριστεί για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουµε τις κοµµένες µελιτζάνες στην κατσαρόλα και 1 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουµε και σιγοψήνουµε για 10 λεπτά περίπου. Διαλύουµε τον πελτέ ντοµάτας σε ένα φλιτζάνι νερό και τον βάζουµε στο υπόλοιπο φαγητό µαζί µε τη φρέσκια ντοµάτα που την έχουµε κόψει σε κύβους και τον µαϊντανό. Αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε µε µια τρυπητή κουτάλα το φαγητό, σκεπάζουµε µε το καπάκι και σιγοψήνουµε για 40-45 λεπτά. Ανοίγουµε την κατσαρόλα, ανακινούµε το φαγητό, χωρίς να χρησιµοποιήσουµε πιρούνι, και συνεχίζουµε το ψήσιµο µε ανοικτό το καπάκι της κατσαρόλας για 10-12 λεπτά ακόµα.
Όταν ψηθούν τελείως οι µελιτζάνες και µείνουν µόνο µε το λάδι τους, ρίχνουµε τη φέτα από πάνω και σκεπάζουµε την κατσαρόλα. Αφήνουµε την κατσαρόλα πάνω στο ζεστό αλλά κλειστό µάτι της κουζίνας για 15 λεπτά ώστε να λιώσει η φέτα. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό ή σε θερµοκρασία δωµατίου.


Θερμίδες ανά μερίδα: 424


Nα σημειώσω ότι τις περισσότερες θερμίδες δίνουν το λάδι κι η φέτα. 132 για το λάδι (1 κ.σ.) και 380 τα 100γρ. φέτα.

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικα ομορφη η ιδεα σου να βαλεις συνταγες οπως τις μαγειρευουμε στο σπιτι και τις θερμιδες τους.
    Μου εβαλες ιδεα για ιμαμ που τρελαινομαι......
    Τον μουσακα δεν τον σχολιαζω γιατι τρεχουν τα σαλια μου!!
    Μια φιλη μου εχει πει πως αν βαζουμε με πινελο το λαδι επανω στις μελιτζανες, μπαινει λιγοτερο λαδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!