Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Φασολάκια λαδερά

Μερίδες: 4
Πόντοι όλης της συνταγής: 23,5

1 κιλό φασολάκια φρέσκα (ή κατεψυγμένα)    5,5*
6 ΚΣ ελαιόλαδο     18
2 κρεμμύδια μέτρια σε κυβάκια    0
2 τομάτες ώριμες τριμμένες    0
1 ΚΣ κέτσαπ λάιτ    0
Αλάτι - πιπέρι    0

Σε μια κατσαρόλα βάζω να κάψει το λάδι. Ρίχνω φασολάκια να καλυφθεί ο πάτος, αλλά κι επειδή θέλω να τα τηγανίσω. Αφού πάρουν χρώμα ρίχνω τα υπόλοιπα φασολάκια, σοτάρω κι αυτά ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να δω πως έχουν πάρει έντονο πράσινο χρώμα. Προσθέτω το κρεμμύδι να τσιγαριστεί κι αυτό με τα φασολάκια κι έπειτα ρίχνω την τομάτα, την κέτσαπ κι αλατοπιπερώνω. Ρίχνω ζεστό νερό κι αφήνω να βράσει το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια όσο θέλω.
Πάνε πάρα πολύ και τα κολοκυθάκια μαζί με τα φασολάκια. Αν θέλετε να κάνετε αυτή την προσθήκη, βάλτε να τσιγαριστούν πρώτα τα κολοκυθάκια, βγάλτε τα απ' την κατσαρόλα και συνεχίστε με τα φασολάκια όπως σημειώνω παραπάνω.

[*] Εννοείτε πως δεν είναι δυνατόν μια σακούλα φασολάκια να έχουν 0 πόντους. Οι 0 πόντοι είναι για 1-2 φλιτζάνια φρέσκου λαχανικού. Από κει και πέρα έχουν πόντους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons