Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Φασολάδα

Μερίδες: 4
Πόντοι συνταγής: 14
    
450 γρ. φασόλια βρασμένα ή κονσέρβας (ξεπλυμένα και καλά στραγγισμένα)    8
2 ΚΣ ελαιόλαδο    6
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο    0
2 τομάτες ώριμες τριμμένες    0
2-3 καρότα μεγάλα κομμένα σε φέτες    0
1 ΚΣ κέτσαπ λάιτ*    0
Σέλινο κομμένο σε κομμάτια    0
Αλάτι - πιπέρι

Βάζω σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να δω πως αρχίζει να παίρνει χρώμα. Ρίχνω τις τομάτες και την κέτσαπ, αλατοπιπερώνω κι αφήνω να πάρει μια καλή βράση. Στο μεταξύ κοιτάζω να έχω έτοιμο ζεστό νερό στον βραστήρα. Μόλις δω πως δένει η σάλτσα ρίχνω τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτω ζεστό νερό κι αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτω τα φασόλια, λίγο νερό ακόμη αν δω πως χρειάζεται και αφήνω το φαγητό μου να βράσει μέχρι να γίνει.


Το φαγητό μου για να το μοιράσω σε ίσες 4 μερίδες, το έριξα -αφού κρύωσε- σε μεγάλο μπολ που είχα πάνω σε ζυγαριά. Είδα πόσο ζύγιζε, διά του 4 και βγαίνουν 4 πολύ καλές μερίδες, που μαζί με ψωμάκι γίνονται μεριδάρες!

[*] Λάιτ κέτσαπ βρίσκω στο λιντλ και είναι υπέροχη. Να την προτιμάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons