Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007

Ντοματόρυζο (Μπουρανί σμυρνέϊκο)

Μερίδες: 5
Χρόνος Παρασκευής: 60 λεπτά
Δυσκολία Παρασκευής: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 434


Υλικά
:
2 φλιτζάνια ρύζι μακρίκοκο τύπου parboiled,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 φλιτζάνι ντοματάκια αποφλιωμένα,
1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο,
1 κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά),
1 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο και
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά).


ΕτοιμασίαΒράζετε το ρύζι για περίπου 25 λεπτά, σε 5 ισομεγέθη φλιτζάνια νερό, μέχρι να πιει το νερό του. Τρίβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβετε την πιπεριά και την ανακατεύετε με τον μαιντανό. Σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο σ ' ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα σβήνετε με τη ντομάτα. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και το κλωναράκι από το θυμάρι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ανακατεύετε το ρύζι με τη σάλτσα και σερβίρετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons