Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

Τραγανιστό παγωτό με σοκολάτα και καρύδια

ΥΛΙΚΑ

• 1 αυγό
• 1 κρόκος αυγού
• 2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό ασπαρτάμη (Canderel)
• 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα (250 ml )
• 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
• 1 φλιτζάνι φυτική σαντιγί
• 1/3 φλιτζανιού μικρές φλούδες σοκολάτας
• 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το αυγό, τον κρόκο του αυγού και το γλυκαντικό μέχρι να γίνουν ένα παχύ και λείο, ομοιόμορφο μείγμα. Βάλτε το γάλα και το κορν φλάουρ σε μπεν-μαρί και το ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέστε μικρή ποσότητα από το μείγμα με το γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε πολύ καλά. Ξαναβάλτε τα στο κατσαρολάκι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να πήξει. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και χτυπήστε καλά με μίξερ. Προσθέστε τις φλούδες σοκολάτας και τα καρύδια κι ανακατέψτε ελαφρώς. Πακετάρετε και καταψύξτε.

Σημείωση: Αποδίδει 6 μερίδες με 156 θερμίδες η κάθε μία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons