Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Σήμα για επικίνδυνο ψάρι.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών προς όλες τις ψυκτικές εγκαταστάσεις και τους συνδέσμους ιχθυεμπόρων και ιχθυοπωλών, για ένα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία είδος ψαριού, το οποίο εμφανίστηκε στις θαλάσσιες περιοχές της Ρόδου, της Σύμης και της Κρήτης.

Πρόκειται για το είδος Lagocephalus sceleratus, το οποίο προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματος του – εντόσθια, δέρμα -, οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες αν καταναλωθούν από τον άνθρωπο. Το ψάρι έχει σχήμα τορπίλης, δύο ασημένιες λωρίδες στις πλευρές του σώματος του, δεν έχει λέπια, στη ράχη είναι γκριζωπό με σκούρες κηλίδες και διαθέτει τέσσερα δυνατά δόντια σαν ράμφος.


Σε περίπτωση που το πετύχουμε, να το αναφέρουμε στην Νικολούλη; Και κάποιος να μας πεις αν το ψάρι έχει επικυρηχτεί και για τι ποσό!!!
Την ειδησούλα που λέτε την ψάρεψα στο mednutrition.gr κι έτσι όπως μας τα λένε, κέφαλους ή μάλλον 'λαγοκέφαλους' θα βλέπουμε στην ψαραγορά και θα τους κοιτάμε ύποπτα! Αλτ τις ει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons