Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Μπαμπά με ρούμι

Υλικά  

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι
20 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
30 γρ. μαγιά
4-5 αυγά
260 γρ. νερό
160 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
450 γρ. ζάχαρη
150 γρ. χυμό ανανά
150 γρ. ρούμι
Κρέμα σαντιγί για το γαρνίρισμα
Φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση
Στο μίξερ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο νερό χλιαρό. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και το υπόλοιπο νερό, ενώ χτυπάτε με το μίξερ μέχρις ότου η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Προσθέτετε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει, τη βάζετε σε μια φόρμα και την αφήνετε να φουσκώσει πάλι. Ψήνετε το γλυκό στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας για 5-6 λεπτά όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνετε το μπαμπά όσο είναι ακόμα ζεστό με το καυτό σιρόπι. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα και σαντιγί ή γιαούρτι αγελάδος με λίγα λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons