Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Χαλάρωση δέρματος

Μετά από μια μεγάλη απώλεια κιλών είτε με διατροφή είτε με χειρουργείο, το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει χαλάρωση στο δέρμα. Ανάλογα το πόσα κιλά είναι κάποιος κι ανάλογα την ...ποιότητα του δέρματος, η χαλάρωση μπορεί να είναι από ελάχιστη έως ...τραγική!
Στο youtube κοιτάζοντας βιντεάκια ανθρώπων που έκαναν χειρουργείο και το πως μεταμορφώθηκαν, έπεσα στο παρακάτω βίντεο, όπου η γοητευτική κυρία που μιλάει έχει χάσει 104 κιλά με γαστρική παράκαμψη και δείχνει πόσο πολύ έχει χαλαρώσει το δέρμα της. Το "κρατάει" με κορσέδες. Όλο της το σώμα με εξαίρεση το πρόσωπο έχει υποστεί ζημιά, όχι απ'το αδυνάτισμα βεβαίως αλλά από το πόσο παχύσαρκη ήταν και πόσο καιρό ήταν σε αυτή την θέση. Στο τέλος του βίντεο της δείχνει μέσω κινητού  πως ακριβώς ήταν πριν το χειρουργείο. 


Να ξέρετε ότι το σώμα όσο χάνει βάρος πρέπει να το βοηθάμε με συσφικτικές κρέμες. Στην αγορά θα βρείτε από φθηνές μέχρι πολύ ακριβές. Προσωπικά από τις πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο και πάντα μετά από κάθε μπάνιο, κάνω επάλλειψη με τέτοια κρέμα. Μέχρι στιγμής η χαλάρωση διατηρείτε σταθερή!

Το θέμα αυτό το άνοιξα, γιατί διαβάζω σε φόρουμς, που ενώ υπάρχει η διάθεση να κάνουν έρευνα για το χειρουργείο παχυσαρκίας, το θέμα της χαλάρωσης είναι μια απ'τις πιο κλασσικές ερωτήσεις που γίνεται, για να μην πω από τις πρώτες. Πρέπει να εμπεδώσει ο καθένας ή η καθεμία, πως ακόμη και με απλή διατροφή να χάσεις τα κιλά (όλα τα περιττά κιλά), το σώμα θα χαλαρώσει όπως και να'χει. Ακόμη και γυμναστική να κάνεις την χαλάρωση δεν θα την διώξεις. Πρέπει λοιπόν ή να συμβιβαστεί ο καθένας με ότι αρνητικό φέρει το αποτέλεσμα μια δίαιτας ή χειρουργείου αλλά να χαρεί με το καλύτερο πως κερδίζει την υγεία του πίσω, ή να κάνει πίσω γενικώς και να γράψει ...την διαθήκη του. Συγγνώμη που γίνομαι τόσο ωμή, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όσο ο άνθρωπος βρίσκεται στην κατηγορία της νοσηρής παχυσαρκίας άλλο τόσο πιο γρήγορα πλησιάζει εκείνον τον κυριούλη με το μαύρο σάβανο την κουκούλα και το μακρύ δρεπάνι!

Μπροστά στην υγεία, η χαλάρωση ας πάει περίπατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons