Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

-1,8 και απλά... παχύσαρκη κι εξετάσεις!

Σήμερα ζυγίστηκα και η ζυγαριά με έδειξε ένα ολοστρόγγυλο 112. Υπολόγισα τον δείκτη μάζας σώματος και πλέον η ένδειξη του είναι κάτω του 40 δηλαδή 39,68. Ανήκω στην κατηγορία της παχύσαρκης. Ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε βάση αυτής της ένδειξης. Δεν είμαι νοσηρά παχύσαρκη! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως επειδή είμαι παχύσαρκη δεν υπάρχουν κίνδυνοι.

Σήμερα τηλεφώνησα στον Ευαγγελισμό και έκλεισα ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα για να κάνω την παρακέντηση στον θυρεοειδή μου. Είναι η εξέταση που εκκρεμούσε και θα πληρώσω από την τσέπη μου 140 ευρώ επειδή δεν την καλύπτει το ταμείο (ΙΚΑ). Έλαβα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανα την Παρασκευή και η TSH έδειξε φυσιολογικότατη τιμή: 2,93 με ανώτατο όριο 4,1, ενώ η εξέταση για την πηκτικότητα του αίματος INR έδειξε υπερβολικά υψηλή, πάνω από 5 όταν το όριο πρέπει να είναι 2-3!
Αύριο θα πάω στον καρδιολόγο να του δείξω την εξέταση να τον ενημερώσω για την παρακέντηση γιατί χρειάζεται για 4 ημέρες να μην πάρω το σιντρόμ μήπως και τυχόν χρειαστεί να καλυφθούν οι μέρες αυτές με κάποιο αντίστοιχο φάρμακο που να μην εμποδίζει την παρακέντηση. 
Θα ενημερώσω και τον ενδοκρινολόγο κι άϊντε να δούμε τι θα βγει στο τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons