Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Μπισκότα της εξοχής

Υλικά
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, ψημένο και σε ψίχουλα
1/3 φλ. γάλα άπαχο σε σκόνη
1 κγ αλεύρι
1/2 κγ σόδα μαγειρικής
1/8 φλ. καρότα τριμμένα
1/4 φλ. ανανά σε  κομμάτια, κονσέρβας χωρίς προσθήκη ζάχαρης
1 αυγό μέτριο
1/4 κγ άρωμα βανίλιας
2 δαμάσκηνα αποξηραμένα μέτρια, σε κύβους

Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα ψίχουλα του ψωμιού σ' ένα μπωλ μαζί με το γάλα, το αλεύρι, τη σόδα και τη κανέλλα κι ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε τα καρότα, τον ανανά, το αυγό, τη βανίλια και τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν ένα λείο μείγμα, το οποίο στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπωλ με το μείγμα του ψωμιού και τ' ανακατεύουμε καλά. 
Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ρίχνουμε κουταλιές απ' το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά. Τα μπισκότα είναι 1 μερίδα πρωινού γεύματος.

Ισοδύναμα
1 μερίδα ψωμί
1 μερίδα γάλα
1 αυγό
1 1/2 μ. φρούτο
1 μερίδα Κάτι Επιπλέον (το αλεύρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons