Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Μπισκότα σοκολάτας



Υλικά
1/3 φλ. γάλα άπαχο σε σκόνη
30 γρ. νιφάδες βρώμης, χωρίς ζάχαρη
1-3 κγ κακάο άγλυκο
6 κγ γλυκαντικό
1 κγ άρωμα βανίλιας
Νερό

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε νερό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Με ένα κουτάλι απλώνουμε λίγο από τη ζύμη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 6-8 λεπτά. Βγαίνει μια μερίδα για το πρωινό γεύμα. Συμπληρώνουμε όπως απαιτείται.

Ισοδύναμα:
1 μερίδα γάλα
30 γρ. δημητριακά
1-2 μερίδες κάτι επιπλέον

Τα έφτιαξα και τα μπισκότα. Καλά είναι, αλλά... Την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω, θα τα κάνω με κανονικό γάλα λάιτ και θα αποφύγω τη σκόνη γάλα και το νερό, ίσως να ρίξω και λίγο τρίμμα από πορτοκάλι. Κι αυτό γιατί το άρωμα της βανίλιας και του κακάο ανακατεύεται με τη μυρωδιά της σκόνης γάλακτος. Πάντως σαν ιδέα είναι έξυπνη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons