Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ρολό σοκολατένιο με κρέμα μπανάνας

Υλικά
2/3 φλ. γάλα άπαχο σε σκόνη
2 αυγά μέτρια
1 φέτα ψωμί σικάλεως ή ολικής άλεσης, κομμένη σε κομμάτια
2 ΚΣ κακάο άγλυκο
2 κγ γλυκαντικό
1 1/2 κγ άρωμα βανίλιας
1/2 κγ σόδα μαγειρικής
1/2 κγ κρεμόριο

Για τη γέμιση
2/3 φλ. ρικόττα άπαχη
1 μπανάνα μέτρια, πατημένη με πιρούνι
2 κγ γλυκαντικό
1/2 κγ κανέλλα

Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε το κέικ, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα, το οποίο το ρίχνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι 23x33 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Για τη γέμιση: λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσουν καλά. Κρατάμε 2-3 ΚΣ στην άκρη για γαρνίρισμα. Ρίχνουμε το παντεσπάνι σε ένα αλουμινόχαρτο και αλείφουμε με το μείγμα της γέμισης. Με προσοχή γυρνάμε με το αλουμινόχαρτο το παντεσπάνι σε ρολό και το αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί και γαρνίρουμε τις άκρες με την κρέμα που αφήσαμε στην άκρη. Μοιράζουμε στα ίσα. Βγαίνουν 2 μερίδες.

Η μερίδα ισοδυναμεί με:
1 μερίδα γάλα
1 αυγό
1/4 μερίδα (15 γρ.) ψωμί
3 μερίδες Κάτι Επιπλέον
1/2 φλ. τυρί
1 φρούτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons