Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ρεβίθια μαριναρισμένα

ΥΛΙΚΑ
360 γρ. ρεβίθια κονσέρβας στραγγισμένα
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κουταλάκια γλυκού κρεμμύδι λιωμένο
1 κουταλάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή ¼ αποξηραμένο
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
½ κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Ετοιμασία
Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα μπωλ κι αφήνουμε στην άκρη. Σ' ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα πάνω απ' τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να σταθούν για τουλάχιστον 4 ώρες, πριν σερβίρουμε.

Μερίδες: 2
Κάθε μερίδα ισοδυναμεί με: 1 μερίδα ΟΣΠΡΙΑ, ½ κουταλάκι ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ½ μερίδα ΛΙΠΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons