Οι FlexiPoints και οι ηλικιωμένοι

Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα αρκετά διαφοροποιημένο φαγητό για να μην υποφέρουμε από μεγάλες ελλείψεις. Ωστόσο, ορισμένοι πληθυσμοί, ειδικά γυναίκες ηλικίας άνω των 55 ετών, έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε ασβέστιο και βιταμίνη D.

Η γήρανση και η εμμηνόπαυση είναι οι δύο παράγοντες κινδύνου για μια πολύ κοινή ασθένεια που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους, την οστεοπόρωση. Αυτό ορίζεται ως μείωση της οστικής μάζας και αλλαγή της ποιότητάς της, με αποτέλεσμα την ευθραυστότητα και τον κίνδυνο καταγμάτων. Η πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D είναι απαραίτητη για τη νεώτερη ηλικία για την οικοδόμηση της οστικής μάζας σε επαρκή ποσότητα και ποιότητα και μετά από 50 χρόνια, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, να επιβραδύνει την οστική απώλεια.
Η βιταμίνη D αναφέρεται μερικές φορές ως «ηλιακή βιταμίνη» επειδή παράγεται με την έκθεση του δέρματος σε υπεριώδη ακτινοβολία. Αποθηκεύεται στον οργανισμό τους καλοκαιρινούς μήνες και καλύπτει τις ανάγκες του τελευταίου καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Σπανίως είναι απαραίτητη η λήψη συμπληρώματος όταν δεν μπορείτε να πάρετε τον καθημερινό σας αέρα.

Μερικά τρόφιμα παρέχουν βιταμίνη D σε μικρές ποσότητες:
  • Λιπαρά ψάρια (τόνος, σκουμπρί, σαρδέλες, σολομός).
  • Μουρουνέλαιο
  • Βούτυρο και λίπος από γάλα και τυρί
  • Κρέας, παραπροϊόντα (ιδιαίτερα το συκώτι) κι αυγά.




Καθώς έρχεται η ηλικία, η δίαιτα πρέπει να είναι λιγότερο θερμιδική ενώ παραμένει πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, απαραίτητη για την καλή υγεία.





Το οστικό μας κεφάλαιο είναι χτισμένο μέχρι την ηλικία των 20 ετών, τότε το διατηρούμε. Γι 'αυτό, είναι απαραίτητο να υπάρχει επαρκής πρόσληψη ασβεστίου καθ' όλη τη διάρκεια ζωής.
Η οστεοπόρωση αυξάνεται συνεχώς. Αυτή η αποδυνάμωση των οστών λόγω απώλειας ασβεστίου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: τρόφιμα, γενετική και ορμόνες.
Για να διατηρήσετε το οστικό κεφάλαιό σας, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε αυτή την απαραίτητη πρόσληψη ασβεστίου μέσω της διατροφής.
Για τις γυναίκες άνω των 55 ετών και μετά την ηλικία των 65 ετών για τους άνδρες, η συνιστώμενη δόση είναι 1200 mg ασβεστίου ανά ημέρα.
Υπάρχει ασβέστιο σε φρούτα και λαχανικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι το γάλα. Επιπλέον, το ασβέστιο των γαλακτοκομικών προϊόντων αφομοιώνεται καλύτερα.

Το καλό αντανακλαστικό: καταναλώνετε ένα γαλακτοκομικό προϊόν σε κάθε γεύμα (γάλα, γιαούρτι, τυρί κότατζ, τυρί).
Εάν τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν σας αρέσουν, σκεφτείτε τον πουρέ, το ρύζι ή το σιμιγδάλι που παρασκευάζονται με γάλα, τις σάλτσες γιαουρτιού κ.λπ. Για να μην αναφέρουμε μερικά μεταλλικά νερά πλούσια σε ασβέστιο.
1200 mg ασβεστίου την ημέρα, είναι εύκολο!
  • 2 γιαούρτια (375 mg)
  • 100 γρ. λευκού τυριού (110 έως 130 mg)
  • 1 λίτρο νερού πλούσιο σε ασβέστιο (τουλάχιστον 460 mg / λίτρο)
  • 1 πορτοκάλι (50 mg)
  • 200 γρ. μπρόκολο (200 mg)

Η μετακίνηση είναι πολύ σημαντική. Η πρακτική της τακτικής σωματικής δραστηριότητας καθιστά δυνατή την καλύτερη ρύθμιση του ασβεστίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!