Τα γεύματα και οι τροφές της εποχής

FlexiPoints, ΤΟ ΑΠΛΟ ΚΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εάν διευκολύνει τη ζωή σας, επιλέξτε τα γεύματα σας από  τα μηνιαία φυλλάδια του FlexiPoints. Ανάλογα με τους πρωτεύοντες ΠΟΝΤΟΥΣ και τις επιθυμίες σας, επιλέξτε ένα καθημερινό πρωινό, δύο κύρια γεύματα με 6 έως κι 7 ΠΟΝΤΟΥΣ κι ένα σνακ.
Εάν οι επιλογές σας προσθέτουν ένα αριθμό ΠΟΝΤΩΝ μεγαλύτερων ή μικρότερων από τους πρωτεύοντες ΠΟΝΤΟΥΣ σας, προσαρμόστε τις ποσότητες ή αντικαταστήστε τις τροφές ανατρέχοντας στον κατάλογο τροφίμων.
Όποια επιλογή κάνετε, σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα της φόρμας!
Έχετε τα σωστά αντανακλαστικά, καταναλώνετε καθημερινά φρούτα και λαχανικά (τουλάχιστον 5 μερίδες), τροφές πλούσιες σε ασβέστιο (τουλάχιστον 2 μερίδες), λίπη (2 με 3 μερίδες), νερό ή άλλο υγρό (1, 5 με 2 λίτρα) και να έχετε ποικιλία στα τρόφιμά σας.
Ποικιλία' είναι ο καλύτερος τρόπος να παρασχεθούν στο σώμα σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

ΤΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Ξέρετε ότι; Φυτεύονται από τον 13ο αιώνα κι όπως υποδηλώνει το όνομα τους, είναι μια ποικιλία λαχανικών που αναπτύχθηκε στην περιοχή των Βρυξελλών.
Τα πλεονεκτήματα τους: είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα (καροτίνη, ασβέστιο, σίδηρος, φώσφορος, ψευδάργυρος και πολύ κάλιο).
Επιπλέον, οι θειικές ουσίες που περιέχει έχουν προστατευτική επίδραση έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου και των πνευμόνων.

Η ΠΑΤΑΤΑ
Ξέρετε ότι; Η πατάτα είναι εγγενής στην Κορδιλιέρα των Άνδεων όπου οι Ίνκας την καλλιέργησαν σχεδόν χίλια χρόνια πριν την εποχή μας. Έπρεπε να περιμένουμε την ανακάλυψη της Αμερικής για να τη δούμε να καταφτάνει στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα, ώστε να αναγνωριστούν οι διατροφικές της ιδιότητες χάρη στην αντοχή του Παρμεντιέ, ενός φαρμακοποιού του στρατού.

Τα πλεονεκτήματά της: περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία (σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο), τις βιταμίνες Β και C που παρέχει καλή απορρόφηση του σιδήρου. Πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες (ειδικά αν καταναλωθεί με την φλούδα) , προκαλεί κορεσμό. Θα τη βρείτε σε όλα τα γεύματα αυτού του μήνα.

ΤΟ ΑΝΤΙΔΙ 
Το αντίδι, επίσης γνωστό ως σικορέ, κιχώριο ή βελγικό αντίδι, είναι χειμερινό λαχανικό κατ 'εξοχήν. Φύεται στη γη αλλά ακόμη αναπτύσσετε και σε σκοτεινό υγρό δωμάτιο που παίρνει το λευκό του χρώμα κι έχει πικρή καρδιά.
Ξέρετε ότι; Αυτό το λαχανικό, "ανακαλύφθηκε" γύρω στο 1830 στην περιοχή των Βρυξελλών. Ο θρύλος λέει ότι οφείλεται σε έναν χωρικό που ήθελε να κρύψει τη συγκομιδή του σε ένα σκοτεινό κελάρι. Αλήθεια ή ψέματα, σε κάθε περίπτωση είναι ο αρχαιότερος κηπουρός του Βοτανικού Κήπου των Βρυξελλών που συστηματοποίησε με τον παραπάνω τρόπο την καλλιέργεια της ρίζας του κιχωρίου το χειμώνα, προστατευμένο από το φως και τον παγετό. Αυτό το λαχανικό ήταν πολύ επιτυχημένο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν εξήχθη σε γειτονικές χώρες που το υιοθέτησαν στον πολιτισμό τους.
Τα πλεονεκτήματα του: ίνες, βιταμίνες (C και B9), μέταλλα (ιώδιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο) και ιδιαίτερα το σελήνιο που είναι αντιοξειδωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!