Τα μενού του φθινοπώρου

Ημέρα 1

ΨΗΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΒΙΣΥ ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
1 φέτα μοσχάρι (60 γρ.) ... 2
Καρότα βισύ με 1 ΚΣ κρέμα γάλακτος 15% ... 0,5
⅛ καμαμπέρ ... 2
⅛ μπαγκέτα (30 γρ.) ... 1.5
1 μήλο ... 0
__________________________________________________

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ... 7 ΠΟΝΤΟΙ

Για 4 άτομα
Πιέστε ½ λεμόνι. Πλύνετε ένα κατσαρό μαρούλι, 16 τοματίνια, 8 ραπανάκια και ½ αγγούρι. Κόψτε το ραπανάκι σε φέτες και το αγγούρι σε μπαστούνια. Ξεφλουδίστε 2 κρεμμύδια και ψιλοκόψτε και 4 αγγουράκια τουρσί.
Ξεπλύνετε και αποστραγγίστε 180 γρ. καβουρόψυχα. Τοποθετήστε τη σε ένα μπολ σαλάτας. Ανακατέψτε 4 κγ μαγιονέζα λάιτ, το χυμό λεμονιού, 100 γρ. λευκού τυριού 0%, 4 κγ μουστάρδα, 3 σταγόνες Tabasco, 1 κγ γούστερ σως και 6 κγ ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέστε κρεμμύδια και τουρσιά. Αλατοπιπερώστε.
Γεμίστε 4 φέτες καπνιστό σολομό με τη σαλάτα και τυλίξτε σε ρολά.  Μοιράστε τη σαλάτα σε ίση ποσότητα. Τοποθετήστε τα ρολά σολομού και διακοσμήστε με τα τοματίνια, τα ραπανάκια και το αγγούρι. 1 μέρος = 2,5 ΠΟΝΤΟΙ ... 2,5
1 φιλέτο τσιπούρας με χυμό λεμονιού ... 1.5
Ρατατούιγ με 1 κγ λάδι ... 1
2 ΚΣ ρυζόγαλο... 2
1 αχλάδι ... 0




Ημέρα 2

ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΑΛ' ΑΜΕΡΙΚΕΝ ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
Πλύντε, σκουπίστε κι αλευρώστε (1 κγ) ένα κομμάτι πεσκανδρίτσα 175 γρ.. Ζεσταίνετε 1 κγ ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το ψάρι. Πασπαλίστε με 2 κγ κονιάκ και το καίτε (φλαμπέ). Προσθέστε 60 ml ξηρό λευκό κρασί, 2 κγ τομάτα πελτέ , 10 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ½ σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο και μια πρέζα πιπέρι καγιέν. Αλατοπιπερώστε. Βράστε  για 35 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά σε κατσαρόλα σκεπασμένη... 3,5
Πατάτες ψητές ή βραστές (μέχρι να χορτάσετε) ... 2
1 μικρό ελβετικό τυρί 0% ... 0,5
¼ φρέσκο ​​ανανά ... 0
__________________________________________________

ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
Σαλάτα με τομάτα, αγγούρι και ... 0
2 ΚΣ καλαμπόκι με ... 1
1 κγ βινεγκρέτ λάιτ ... 0,5
Ένα ψητό πόδι κοτόπουλου ... 3,5
Κουνουπίδι σουφλέ με ... 0
3 ΚΣ μπεσαμέλ και ... 1
10 γρ. γραβιέρα
Δαμάσκηνα ... 0

Το κουνουπίδι είναι χαμηλό σε θερμίδες, είναι πολύ πλούσιο σε ίνες, το οποίο διευκολύνει την εξάλειψη σε βιταμίνες (C και της ομάδας Β) και σε μέταλλα (μαγνήσιο και κάλιο).




Ημέρα 3

Πληροφορίες: Όσο πιο έντονο χρώμα έχει μια κολοκύθα, τόσο περισσότερο είναι πλούσια σε προβιταμίνη Α (β-καροτίνη), η οποία έχει ιδιότητες βιταμίνης και σημαντικά αντιοξειδωτικά.

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
Ξεφλουδίστε και κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι κολοκύθας (1 κιλό).
Ψιλοκόψτε 2 πράσα και 1 μεγάλο κρεμμύδι. Τηγανίστε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με 1 κγ λάδι, προσθέστε τα πράσα και τη κολοκύθα.
Ρίξτε 1 λίτρο νερό κι αλατίστε. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά (15 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας). Χτυπήστε στο μπλέντερ. Σερβίρετε με 2 κγ γραβιέρα και 1 κγ κρέμα γάλακτος λάιτ ... 1
1 φέτα ζαμπόν λάιτ, αγγουράκια τουρσί ... 1
1 φέτα ψωμιού ολικής αλέσεως (25 γρ) ... 1
4 ΚΣ ζυμαρικά με ... 2
1 κγ λίπος ... 1
1 χούφτα τζάνερα ... 0
__________________________________________________

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΑ ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
Σημείωση: 140 γραμμάρια ωμού ψαριού = 120 γραμμάρια μαγειρεμένου ψαριού.
Αντίδια σαλάτα με 1 κγ λάδι ... 1
Μπακαλιάρος (140 γρ) στη λαδόκολλα με μπαστουνάκια ... 1,5
λαχανικών (καρότα, κολοκυθάκια, γογγύλια), ραντισμένα με χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι ... 0
⅕ μπαγκέτας (50 γρ.) ... 2
1 μερίδα τυρί φοντύ ... 1,5
1 μικρό ελβετικό τυρί 0% με ... 0,5
6 δαμάσκηνα ... 0,5




Ημέρα 4
ΨΗΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
1 φέτα ψητό γαλόπουλο ... 1,5
Μανιτάρια ... 0
σοταρισμένα με 1 κγ λάδι ... 1
2 ΚΣ πουρέ πατάτας ... 2
1 κεσεδάκι κρεμ καραμελέ ... 1,5

Σημείωση: 130/150 γρ. ωμού κρέατος = 100/120 γρ. μαγειρεμένου.. Στα μενού, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, οι αναγραφόμενες ποσότητες αντιστοιχούν στο μαγειρεμένο βάρος, όπως στον κατάλογο τροφίμων.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
Τομάτες σαλάτα, ... 0
1 κγ. ελαιόλαδο, ... 1
φύλλα βασιλικού, αλάτι, πιπέρι ... 0
1 φιλέτο μοσχαριού ... 2
1 κγ βούτυρο 41% ​​... 0,5
Ψητές μελιτζάνες που καλυμένες με ... 0
2 ΚΣ κουλί τομάτας  ... 0,5
4 ΚΣ πλιγούρι ... 2
1 φυσικό γιαούρτι 0% σκέτο ή με φρούτο ... 1
Βανίλιες... 0




Ημέρα 5

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
Σούπα λαχανικών με  ... 0
1 μερίδα μύδια (300 γρ. με κελύφη) ... 1
1 μερίδα πατάτες WW:
ξεφλουδίστε και ξεπλύνετε 200 γρ. πατάτας. Κόψτε τις σε φέτες με πάχος 1 εκ.. Βάλτε τις σε ένα πιάτο, ρίξτε 1 κγ λάδι και μια πρέζα πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί ή καλύψτε με ένα φύλλο ψησίματος.
Μαγειρέψτε 20 λεπτά στη θέση 8 (240/250 βαθμούς C) και γυρίστε τις στη μέση του μαγειρέματος κι αλατίστε τις ... 3
1 κεσεδάκι λευκό τυρί 0% (100 γρ.) αναμεμειγμένο ... 1
με 2 σύκα σε κομματάκια ... 1
__________________________________________________

ΑΧΛΑΔΟΜΗΛΟΠΙΤΑ ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
Για 6 άτομα
Προθερμάνετε το φούρνο στη θέση 7 (230 ° C)
Απλώστε 200 γρ. ζύμης ψωμιού σε ένα ταψάκι και τρυπήστε με πιρούνι ή καλύψτε τη με ένα φύλλο ψησίματος. Πασπαλίστε με γλυκαντικό μαγειρέματος. Ξεφλουδίστε και κόψτε 4 μήλα και 4 αχλάδια σε φέτες.
Τοποθετήστε τα στη ζύμη βάζοντας 1 φέτα μήλου και 1 φέτα αχλαδιού ολόγυρα.
Πασπαλίστε και πάλι με γλυκαντική ουσία και 2 κουταλιές κανέλλας και βανίλιας.
Βάλτε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστή.
1 μέρος = 1 ΠΟΝΤΟΣ.
1 φέτα μπουτάκι αρνιού ... 3
4 ΚΣ φασόλια φλαζολέ ... 1,5
1 κομμάτι αχλαδομηλόπιτα ... 1
1 κουταλιά παγωτού με γιαούρτι ... 1,5




Ημέρα 6

Ισχυρό σημείο: Το μαγείρεμα στον ατμό είναι μια λειτουργία που βοηθά να διατηρηθούν οι βιταμίνες των τροφίμων στα ύψη, διατηρώντας ταυτόχρονα την γεύση τους.

ΑΝΤΙΔΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
Σε ένα ατομικό πυρέξ, τοποθετήστε 2 αντίδια και μαγειρέψτε στον ατμό ή πατήστε τα ... 0
σ' ένα αντικολλητικό χαρτί, το καθένα τυλιγμένο με μισή φέτα άπαχο ζαμπόν ... 1
Καλύψτε με 3 ΚΣ μπεσαμέλ και πασπαλίστε με 1 ΚΣ γραβιέρα τριμμένη (15 γρ.) ... 1,5
Ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
1 μικρή απλή κρέπα, ... 1
γεμισμένη με ½ μπανάνα κομμένη σε φέτες ... 0,5
και 1 τετραγωνάκι λιωμένης μαύρης σοκολάτας ... 1
__________________________________________________

ΣΚΑΛΟΠΙΝΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
Σαλάτα με κάρδαμο, τριμμένα καρότα και τομάτα ... 0
με 1 κγ λάδι ... 1
Σκαλοπίνι γαλοπούλας με πάπρκα: ανακατέψτε 2 ΚΣ τομάτα πελτέ, 2 ΚΣ λευκό κρασί και ψιλοκομμένο εστραγκόν. Απλώστε το πάνω σε 120 γρ. φιλέτου γαλοπούλας. Πασπαλίστε με πάπρικα, αλάτι, πιπέρι.
Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και ψήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά. Γυρίστε το απ' την άλλη. Ξεσκεπάστε το σκαλοπίνι και περάστε το από πάνω με τη σάλτσα του και μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά ... 2.5
4 ΚΣ ζυμαρικά ... 2
1 απλό γιαούρτι ... 1
1 κγ μαρμελάδας βερίκοκου ... 0,5

Τα αντίδια είναι ένα από τα λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C (60 mg ανά 100 g).




Ημέρα 7

ΣΑΛΑΧΙ ΜΕ ΞΥΔΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΩΝ ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
Για 6 άτομα
1 μέρος ελαφρού κατσικίσιου τυριού πάνω σε ... 1
1 φέτα ψωμιού (30 γρ.) ... 1,5
περασμένο στη σχάρα
Πράσινη σαλάτα ... 0
με 1 κγ λάδι ... 1
Σε ένα ταψί, τακτοποιήστε 3 κομμένα πτερύγια σαλαχιού κομμένα στα 2. Ρίξτε 10 κγ ξύδι βατόμουρου, αλάτι και πιπέρι. Ανάψτε το φούρνο στη θέση 7 (210 C) και ψήστε για 15 λεπτά. Ρίξτε 100 γρ. λευκό τυρί 0%  στο τέλος του μαγειρέματος και ανακατέψτε τη σάλτσα. Εάν είναι απαραίτητο, το ζεσταίνετε λίγο.
1 μέρος = 1,5 μονάδες ΠΟΝΤΟΙ... 1,5
Σερβίρετε με μπρόκολο στον ατμό ... 0
3 ΚΣ κομπόστα χωρίς ζάχαρη ... 1
__________________________________________________

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΣΕ ΤΟΜΑΤΑ ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
Για 4 άτομα
Μαγειρέψτε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με ζεστό, αλατισμένο νερό. Κόβετε 2 κρεμμύδια και σοτάρετε σε 4 κγ ελαιόλαδο. Προσθέστε 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, ένα μεγάλο κουτί από θρυμματισμένες ντομάτες (650 γρ. ), βότανα της Προβηγκίας*, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι 180 γρ. στραγγισμένου τόνου (σε νερό) κι ανακατέψτε. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας τόνου πάνω από τα στραγγισμένα ζυμαρικά και σερβίρετε ζεστό.
1 μέρος = 6 ΠΟΝΤΟΙ ... 6
1 γιαούρτι 0% με άρωμα βανίλια ... 1


Συμβουλή: χάστε βάρος καταναλώνοντας ζυμαρικά μέχρι να ικανοποιηθείτε, τι χαρά! Δημιουργήστε, απολαύστε, διαλέξτε συνταγές σάλτσας ή δοκιμάστε αυτές των  WW.

[*] Βότανα Προβηγκίας: είναι μείγμα με θρούμπι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη. Φτιάξτε το βάζοντας σε ένα πιατάκι από ένα κουταλάκι απ' τα παραπάνω και τρίψτε τα κι ανακατέψτε τα με το χέρι. Βάλτε σε βαζάκι για μελλοντική χρήση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!