Σπιτική φρεσκάδα

Κάντε ένα σπιτικό παγωτό, είναι απλό. Εάν δεν έχετε παρασκευαστή παγωτού, ετοιμάστε τις παρακάτω συνταγές και τοποθετήστε τις στην κατάψυξη για τέσσερις ώρες, φροντίζοντας να ανακατεύετε το παγωτό κάθε μισή ώρα για να αποφύγετε το σχηματισμό κρυστάλλων.


ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ --- 1 ΠΟΝΤΟΣ
Για 2 μπάλες: 
Ξεφλουδίστε μια μπανάνα και κόψτε τη στο μπωλ του μπλέντερ. Προσθέστε 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 0%, 1 ΚΣ ζάχαρη, 1 υποψία σπόρων κάρδαμου.
Ανακατέψτε τα υλικά. Ρίξτε το παγωτό σε ένα μπολ και καταψύξτε για 2 ώρες. Σερβίρετε αμέσως μετά το 2ωρο ή ανακατέψτε συχνά με πιρούνι για λίγη ώρα και σερβίρεται όποτε θέλετε.
1 μπάλα ... 1 





ΜΟΣΧΑΤΗ ΓΡΑΝΙΤΑ ΠΕΠΟΝΙΟΥ - 2 ΠΟΝΤΟΙ
Για 2 άτομα. Κόψτε 1 μικρό πεπόνι στη μέση κι αφαιρέστε τα σπόρια. Σκάψτε το κι χτυπήστε τα κομμάτια του φρούτου με ένα μικρό ποτήρι (60 ml) κρασί μοσχάτου σε μπλέντερ. Διατηρήστε τα σκαφάκια απ' τις φλούδες στο ψυγείο.
Ρίξτε αυτό το μείγμα σε ένα πλαστικό μπωλ και διατηρήστε για 2 ώρες στην κατάψυξη. Όταν αρχίσουν να παγώνουν οι άκρες, χτυπήστε με ένα πιρούνι, και ξαναβάλτε στην κατάψυξη για 2 ώρες και χτυπήστε ξανά. Αναμιγνύετε 80 γρ. ημι-άπαχου γάλακτος και 2 ΚΣ γλυκαντικό. Χτυπήστε τα δύο μαζί και επιστρέψτε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Κάντε το ίδιο ξανά.
Μοιράστε τη γρανίτα στα σκαφάκια του πεπονιού. Διακοσμήστε με μερικά φύλλα μέντας. Σερβίρετε χωρίς να περιμένετε. 1 μέρος ... 2



Συμβουλή: Καταψύξτε το αγαπημένο σας γιαούρτι φρούτων και απολαύστε παγωτό για επιδόρπιο ή σνακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!