Γεύματα της εποχής

Πρωινό ... 4 ΠΟΝΤΟΙ

3 φρυγανιές... 2
1 κγ μαρμελάδα... 0,5
2 μερίδες φρομάζ φρες 0% ... 0,5
1 ποτήρι στημένου χυμού πορτοκαλιού ... 1
______________________________________

1 ακτινίδιο ... 0
50 γρ. ψωμιού ... 2
2 κγ. βουτύρου στα 41% ... 1
1 απλό γιαούρτι ... 1
______________________________________

50 γρ. ψωμιού σίκαλης ... 2
1 κγ βούτυρο... 1
½ φέτα ζαμπόν λάιτ... 0,5
1 μικρό ελβετικό τυρί 0% ... 0,5
______________________________________

1 μπολ γάλα 1,5% ... 2
4 ΚΣ σουφλέ ρυζιού ... 1,5
1 ΚΣ σταφίδες ... 0,5
______________________________________

ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ... 5 ΠΟΝΤΟΙ
200 ml γάλα 1,5% ... 2
2 κγ κακάο χωρίς ζάχαρη ... 0,5
Γλυκαντικό ... 0
2 φέτες ψωμί του τοστ...  2
2 κγ λίπους στα 25% ή 1 κγ βουτύρου στα 41% ... 0,5
Μισό γκρέιπφρουτ ... 0

ΤΣΑΙ Ο ΛΕ 
Ένα μεγάλο φλιτζάνι τσάι ... 0
50 ml γάλα 1,5%... 0,5
50 γρ.  βιεννέζικου ψωμιού ... 2,5
1 κγ  βουτύρου (ή 2 κγ στα 41%) ... 1
1 ρόδι... 1

Ισχυρό σημείο: μια μερίδα φρούτων πλούσιων σε βιταμίνη C (εσπεριδοειδή, κόκκινα μούρα, ακτινίδια, κ.λπ.) καλύπτει κατά μέσο όρο το 30% της απαιτούμενης ημερήσιας πρόσληψης.




ΚΟΛΑΤΣΙΟ... 2 ΠΟΝΤΟΙ

ΜΙΛΚΣΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ... 2 ΠΟΝΤΟΙ
200 ml γάλα άπαχο ή 1 απλόγιαούρτι ... 1
αναμεμειγμένο με
1 μπάλα σορμπέ πορτοκάλι ... 1
______________________________________

ΓΛΥΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
1 φλιτζάνι τσάι ... 0
2 μπισκότα (τύπου πτι-μπερ) ... 2
______________________________________

MINI ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
1 φέτα ψωμιού ... 1
1 κΓ μαγιονέζα ... 0,5
1 φύλλο σαλάτας ... 0
½ φέτα άπαχου ζαμπόν ... 0,5
______________________________________

ΑΣΒΕΣΤΙΟ & ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
2 σκαφάκια (6 ΚΣ) λευκού τυριού 0% ... 1,5
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας ... 0,5
2 κλημεντίνες ... 0

Συμβουλή: Δεν υπάρχει χρόνος για να αποφύγετε ένα σνακ όταν πρέπει να υπολογίσετε τους ΠΟΝΤΟΥΣ σας. Τα σνακ βοηθούν στην αποφυγή οποιασδήποτε ανεπιθύμητης λιγούρας.



Ημέρα 1

ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ...   6 ΠΟΝΤΟΙ
6 στρείδια ... 1
6 μεγάλες γαρίδες ... 1
1 χούφτα φραγκόσυκα ... 1
2 φέτες ψωμιού σίκαλης ... 2
2 κγ βούτυρο στα 41% ​​... 1
1 ψητό μήλο ... 0

Σημείωση: εάν θέλετε να συνοδεύσετε το πιάτο θαλασσινών με ένα ποτήρι κρασί, προσθέστε 1,5 ΠΟΝΤΟ.
__________________________________________________

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ...  7 ΠΟΝΤΟΙ
Για 4 άτομα:
Προθερμάνετε το φούρνο στη θέση 7 (210 ° C).
Κόψτε λίγο σχοινόπρασο και ένα κρεμμύδι. ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με 100 γρ. λευκό τυρί 0%, 1 ΚΣ λευκό κρασί, 1 ΚΣ πόρτο, 1 κγ βότανα Προβηγκίας, αλάτι και πιπέρι. Σε 4 φύλλα αλουμινόχαρτου, τοποθετήστε από 120 γρ. γαλοπούλα αφού πρώτα την περάσετε απ' το μείγμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια κρέατος. Τυλίξτε τα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε για 10 λεπτά.
1 μέρος ... 2.5
Φασολάκια (κονσέρβας ή κατεψυγμένα) ... 0
1 κγ βούτυρο ... 1
Πατάτες μέχρι να χορτάσετε ... 2
1 κεσεδάκι κρέμα καραμελέ... 1,5





Ημέρα 2

ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
Για 2 άτομα:
Προετοιμάστε μια σούπα λαχανικών (1 πράσο,1 καρότο, 1 κρεμμύδι, 1 κοτσάνι σέλινο) μαγειρέψτε για 20', προσθέστε 500 γρ. καραβίδες και μαγειρέψτε για άλλα 10' περίπου.. Αφαιρέστε τις και βάλτε τα τις σε ένα πιάτο. Χτυπήστε στο μίξερ τη σούπα.
1 πιάτο... 0
Σερβίρετε με κρουτόν (20 γρ. φρυγμένο ψωμί με σκόρδο) ... 1
Καραβίδες... 1
1 κγ μαγιονέζα... 1
1 απλό γιαούρτι με ... 2
6 δαμάσκηνα ... 1

Συμβουλή: φτιάξτε τα σπιτικά κρουτόν σας, με το 1/8 φρέσκιας μπαγκέτας που θα περάσετε απ' το γκριλ (όπου 20 γρ. ψημένου ψωμιού = 1 ΠΟΝΤΟ. 20 γρ. κρουτόν του εμπορίου = 3 ΠΟΝΤΟΙ!
__________________________________________________

ΣΚΑΛΟΠΙΝΙ ΒΟΔΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕΣ ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
Παντζάρια... 0
1 κγ βινεγκρέτ λάιτ... 0,5
1 σκαλοπίνι βοδινό... 2,5
1 κγ μαργαρίνη... 1
2 ΚΣ πουρέ πατάτας... 2
1 μπανάνα (ή 1 απλό γιαούρτι + ένα φρούτο με 0 ΠΟΝΤΟΥΣ)... 1

Ισχυρή σημείο: να θυμάστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων κάθε μέρα, 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών.





Ημέρα 3

ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
Ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει καστανό χρώμα, 1 κρεμμύδι με 1 κγ λάδι. Προσθέστε 120 γρ. λεπτή μπριζόλα. Καλύψτε με 100 ml ζωμό βοδινού και προσθέστε ένα μικρό κουτί κόκκινα φασόλια (140 γρ.), 1 σκελίδα σκόρδο και 1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο, μια πρέζα τσίλι, κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
1 μέρος ... 5
1 απλό γιαούρτι 0% με φρούτα... 1
1 αχλάδι ... 0
__________________________________________________

ΛΑΓΟΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΝΤΑ ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
1 μέρος λαγού στη γάστρα ... 3,5
(μαγειρεμένο με 1 μεγάλο κουτί αποφλοιωμένες τομάτες και 1 κουτί μανιτάρια) ... 0
4 ΚΣ πολέντα φυσική (σερβίρεται με λαχανικά των λαγών*) ... 2
Σαλάτα αντίδια... 0
1 κγ  βινεγκρέτ (2 κγ λάιτ)... 1
1 μικρό ελβετικό τυρί 0%... 0,5

1 μήλο... 0
[*] λαχανικά που τρώνε τα κουνέλα κι οι λαγοί: καρότα, μαρούλια, ραπανάκια, λάχανο, μπρόκολο κλπ.!







Ημέρα 4

ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
1 λεπτή μπριζόλα ελάχιστο λίπος 5% στο γκριλ ... 2,5
Ψιλοκομμένα αντίδια ... 0
1 κγ λάδι ... 1
1 φέτα ψωμί σίκαλης ή 4 ΚΣ αμυλούχα τροφή ... 2
1 γιαούρτι γλυκό 0% του WW ... 0,5

Συμβουλή: Πετάξτε τους μίσχους (επίσης γνωστό ως κιχώριο) πριν από το βράσιμο για να αφαιρέσετε την πικρίλα.
__________________________________________________

ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΝΤ' ΑΝΤΑΝ ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
Για 4 άτομα:
Βράστε 400 γρ. αγκινάρα Ιερουσαλήμ για 10 λεπτά στον ατμό.
Ξεφλουδίστε και κόψτε στη μέση. Ξεφλουδίστε μισό ραπανάκι και κόψτε σε κύβους. Πλύνετε και αποστραγγίστε μια σαλάτα ρόκας.
Ετοιμάστε τη σάλτσα σε ένα μπολ: 1 χυμό λεμονιού, 4 κγ ελαιόλαδο, 1 κγ μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε όλα τα λαχανικά και πασπαλίζετε με 1 ΚΣ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
1 μέρος ... 1
1 φιλέτο στήθους κοτόπουλου στο γκριλ ... 2
4 ΚΣ ρύζι ... 2
2 ΚΣ σάλτσα μπάρμπεκιου ... 0,5
3 ΚΣ λευκό τυρί 0% ... 1
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας ... 0,5

Σημείωση: η αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, που δεν είναι πολύ διαδεδομένη στην αγορά, έχει γεύση κοντά στην αγκινάρα. Είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου και μαγνησίου. Είναι ελαφρώς διουρητική και πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες.





Ημέρα 5

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
Σούπα λαχανικών ... 0
1 κγ κρεμ φρες ... 0,5
1 ομελέτα αυγού ... 2
με μανιτάρια ... 0
1 κγ λάδι ... 1
⅕ της μπαγκέτας ... 2
1 ελβετικό τυρί 0% ... 0,5
με 1 μήλο κομπόστα ... 0
(με γλυκαντικό και κανέλλα, αν το επιθυμείτε)
__________________________________________________

ΣΑΛΑΤΑ ΠΙΕΜΟΝΤΕΖ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
Για 6 άτομα:

Πλύνετε 600 γρ. πατάτες και μαγειρέψτε σε χύτρα υψηλής πίεσης για περίπου 5 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν, στη συνέχεια ξεφλουδίστε και κόψτε σε μικρά τετράγωνα.
Πλύντε και κόψτε 6 ντομάτες σε μικρά κομμάτια. Κόψτε 10 αγγουράκια τουρσί σε φέτες, 3 φέτες λευκό ζαμπόν σε μικρά τετράγωνα και στη συνέχεια ανακατέψτε τα όλα μαζί. Προετοιμάστε τη σάλτσα ανακατεύοντας 100 γρ. λευκό τυρί 0%, 2 κρόκους αυγών, 2 ΚΣ μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι για να φτιάξετε μια υποτυπώδη μαγιονέζα. Ενσωματώστε απαλά στο μείγμα της πατάτας. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
1 μέρος ... 2,5
1 φέτα ψητό μοσχάρι... 2
1 μικρή κονσέρβα σέλερι (ή βράστε σέλερι φρέσκο) ... 0
1 κγ μαργαρίνη ... 1
1 απλό γιαούρτι ... 1
1 κγ μαρμελάδα ... 0,5





Ημέρα 6

ΦΡΑΓΚΟΚΟΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΦΛΑΖΟΛΕ ... 6 ΠΟΝΤΟΙ
Πράσα, ... 0
1 κγ βινεγκρέτ ... 1
1 μηρό ψητής φραγκόκοτας ... 3
1 μικρό κουτί με φασόλια φλαζολέ (140 γρ.) ... 2
1 μήλο ... 0
__________________________________________________

ΠΛΗΡΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
Πλήρες ζυμαρικό (μέχρι να χορτάσετε) ... 3
Ροδισμένο κρεμμύδι και μία τομάτα ... 0
σε 1 κγ ελαιόλαδο, ... 1
προσθέστε ½ κουτί γαρίδες (60 γρ.) ... 1
με αρωματικά που θέλετε ή ψιλοκομμένο μαϊντανό ... 0
κι ανακατέψτε με πολύ ζεστά ζυμαρικά στραγγισμένα.
Πράσινη σαλάτα, 1 κγ βινεγκρέτ ... 1
1 γιαούρτι 0% με γεύση βανίλια ... 1





Ημέρα 7

... 6 ΠΟΝΤΟΙ
1 ψημένο λουκάνικο κοτόπουλου ... 2
1 κόκκινο λάχανο ή λευκό σοταρισμένο... 0
1 κγ λαδι ... 1
1 φέτα ψωμιού (25 γρ.) ... 1
Φρούτα στη λαδόκολλα (¼ μάνγκο, 1 κομμάτι ανανά, ½ ακτινίδιο, 1 κγ ζάχαρη, ¼ φασόλι βανίλιας ανοιχτό), 5 έως 7 λεπτά σε ζεστό φούρνο (θέση 7 / 220 βαθμοί ) ... 1
Σερβίρετε με 1 μπάλα σορμπέ ανανά ... 1
__________________________________________________

ΠΑΤΑΤΕΣ ΡΑΓΟΥ ... 7 ΠΟΝΤΟΙ
Για 6 άτομα:

Ροδίστε 2 κρεμμύδια και 1 μικρό πράσο σε 2 κγ ελαιόλαδο με 60 γρ. απλό ή καπνιστό μπέικον. Προσθέστε 1 κιλό με 1,2 κιλά πατάτες που κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, αφήστε να πάρουν χρώμα όσο ανακατεύετε και καλύψτε με νερό μέχρι πάνω. Αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για περίπου 50 λεπτά. Όσο το φαγητό εξατμίζεται, τα υγρά του μετατρέπονται σε σάλτσα.
1 μέρος ... 3,5
1 ορτύκι ψητό ... 1,5
1 πράσινη σαλάτα ... 0
1 κγ βινεγκρέτ ... 1
1 γιαούρτι 0% με γεύση βανίλια ... 1

Ισχυρό σημείο: φτωχή σε λιπαρά, η πατάτα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, μέταλλα (κάλιο) και βιταμίνες (Β και Γ). Η χαμηλή διατροφική της αξία καθιστά το φαγητό της επιλογής για δίαιτα. 100 γρ. = 1 ΠΟΝΤΟΣ.

Μέχρι να χορτάσετε = 2 ΠΟΝΤΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!