Αφράτη μους με ροδάκινα

Για 2 άτομα ... 3 ΠΟΝΤΟΙ

Αναμίξτε 300 γρ. κομμάτια ροδάκινου σε ελαφρύ σιρόπι με 1 ελβετικό τυρί 20%. Κρατήστε τα στην άκρη. Μέσα σε ένα μικρό πυρέξ χτυπήστε 2 ασπράδια μέχρι να σφίξουν με 2 ΚΣ γλυκαντικό σε σκόνη. Βάλτε το πυρέξ πάνω σε μπεν-μαρί και συνεχίστε το χτύπημα για 6' μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα και γυαλιστερό. Βγάλτε το πυρέξ απ' το μπεν μαρί κι αφήστε να κρυώσει πριν προσθέσετε απαλά το μείγμα με τα ροδάκινα.
Διπλώστε 2 φύλλα φύλλου αλουμινίου σε διάφορα πάχη για να έχετε 2 μεγάλες άκαμπτες λωρίδες ύψους περίπου 5 έως 6 εκ.. Τοποθετήστε τα μέσα σε 2 μικρά καλούπια, σε σχήμα καρδιάς αν είναι δυνατόν, και αφήστε να ξεπεράσουν τα 3 έως 4 εκ..
Ρίξτε το μείγμα μέχρι το επάνω μέρος των καλουπιών και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Όταν σερβίρετε, αφαιρέστε τα φύλλα αλουμινίου και πασπαλίστε κάθε επιδόρπιο με 1 κουταλάκι του γλυκού ροζ τρούφα.

Συμβουλή: αυτές οι 2 συνταγές θα σας επιτρέψουν να έχετε ένα ελαφρύ γεύμα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.


ΜΙΝΙ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ... 0 ΠΟΝΤΟΙ το ποτήρι
Για να συνοδεύσετε το επιδόρπιο την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

Για 2 άτομα
Σε 2 θέσεις μιας παγοθήκης, βάζετε 3 ή 4 κόκκους ροδιού, ρίχνετε μεταλλικό νερό και μεταφέρετε στον καταψύκτη.
Ακριβώς πριν σερβίρετε, σε 2 ποτήρια σαμπάνιας ρίξτε 2 με 3 mm σιρόπι γρεναδίνης και στη συνέχεια ζάχαρη άχνη.
Ρίξτε 2 ΚΣ χυμό νέκταρ ροδάκινο σε κάθε ποτήρι, μαζί με 100 ml μηλίτη κι ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε από ένα παγάκι με ρόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!