Η επιλογή του Μαρτίου


Φρεσκάδα, βιταμίνες και μέταλλα σε ραντεβού. Άνηθος, βασιλικός, σχοινόπρασο, μυρώνι, κόλιανδρος, μέντα, μαϊντανός κλπ., Ο κατάλογος των αρωματικών φυτών μοιάζει άπειρος. Σε όλες τις εποχές, διακοσμούν την κουζίνα σας.
Από τον Μάρτιο, θα απολαύσετε φρέσκα βότανα των οποίων τα αρώματα διαφέρουν σημαντικά από τα ξηρά βότανα που χρησιμοποιούνται το χειμώνα. Ακόμα κι αν δεν έχετε κήπο, τα περισσότερα βότανα είναι κατάλληλα για μια ζαρντινιέρα στο περβάζι του παραθύρου ή στο μπαλκόνι. Ακόμα πιο απλά, μερικά είναι διαθέσιμα σε γλάστρες σε ​​ράφι του σούπερ μάρκετ.



Το σπανάκι
Προέρχεται από την Ασία, το σπανάκι εισήχθη στην Ισπανία από τους Άραβες και από εκεί στις περιοχές μας. Το νωπό σπανάκι είναι διαθέσιμο από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τον Δεκέμβριο. Το νέο σπανάκι είναι ένα από τα πρώτα λαχανικά της άνοιξης.
Σε αντίθεση με τις φήμες, δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε σίδηρο. Είναι ένα λάθος της καταγραφής κατά τη διάρκεια των πρώτων δόσεων σε σίδηρο που του έδωσε αυτή τη φήμη. Παρόλα αυτά, αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών (βιταμίνη Α, βιταμίνη Β, συμπεριλαμβανομένου της Β9-φολικού οξέος και C), και μέταλλα (κάλιο και ασβέστιο). Πολύ πλούσιο σε νερό (σχεδόν 90%), το σπανάκι είναι πολύ ολιγοθερμιδικό, είναι επίσης μια καλή πηγή ινών.
Ωμά, μικρά φύλλα ταιριάζουν σε σαλάτα. Παντρεύονται ευχάριστα με κάθε είδους σαλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!