Συνοδευτικές σάλτσες


ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ
Όμορφα φρέσκα σπαράγγια απλά μαγειρεμένα με αλατισμένο νερό: μια πραγματική απόλαυση που δεν θα σας κοστίσει ΠΟΝΤΟΥΣ! Απολαύστε τα τώρα, καθώς η εποχή των σπαραγγιών είναι πολύ μικρή.
Άνοιξη λαχανικών κατ 'εξοχήν, τα σπαράγγια περιορίζονται σε τρεις ποικιλίες: λευκό, πράσινο και βιολετί. Είναι στην πραγματικότητα το ίδιο φυτό. Τα λευκά σπαράγγια καλλιεργούνται στο σκοτάδι, καλυμμένα με χώμα για να αποφευχθεί το πρασίνισμα όπως τα πράσινα σπαράγγια, τα οποία μεγαλώνουν στον ανοιχτό αέρα. Όσον αφορά τα πορφυρά σπαράγγια, συλλέγονται όταν το κεφάλι τους βγει μερικά εκατοστά πάνω από το έδαφος. Αν τα άσπρα σπαράγγια φαίνεται να αγοράζονται πιο συχνά, τα πράσινα σπαράγγια έχουν το διπλό πλεονέκτημα ότι: δεν χρειάζεται να αποφλοιωθούν και είναι τα λιγότερο ακριβά.


Αυτές οι συνταγές σχεδιάστηκαν για 4 μέρη.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ "ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ" ... 0,5
Χτυπήστε ελαφρά 100 ml νερό με 100 ml αποβουτυρωμένου γάλακτος και 3 μικρά φρέσκα τυριά "με σκόρδο κι αρωματικά βότανα", αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε καλά στο μπλέντερ. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα. 1 μέρος ... 0,5

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΙΑ ... 1
Ανακατέψτε 1 ΚΣ κορν φλάουρ σε 100 ml κρύου νερού και μια πρέζα αλατιού. Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι.
Αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε σε ένα μπολ και προσθέστε, ενώ χτυπάτε, ½ γιαούρτι, 1 κγ μουστάρδα, 3 κγ λάδι και 1 ΚΣ ξυδιού. Σύμφωνα με τη γεύση, προσθέστε, αν επιθυμείτε, 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο και / ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
1 μέρος ... 1

Συμβουλή: η σάλτσα Ολλαντέζ ή σάλτσα μουσελίν, εάν τις αγοράσετε έτοιμες, θυμηθείτε να ελέγξετε την αξία τους σε ΠΟΝΤΟΥΣ στον Υπολογιστή ΠΟΝΤΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!