Πλήρης σαλάτα

ΡΥΖΙ ΜΕ 3 ΦΡΟΥΤΑ ... 3 ΠΟΝΤΟΙ
Για 2 άτομα

Ψήστε ένα φιλέτο κοτόπουλου 200 γρ. σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή καλύψτε με ένα φύλλο ψησίματος. Πιέστε για να ψηθεί καλύτερα το κρέας
Ξεφλουδίστε ένα πορτοκάλι και ένα μικρό γκρέιπφρουτ πάνω από ένα μπολ σαλάτας για να κρατήσετε το χυμό. Αφαιρέστε τη μεμβράνη που περιβάλλει τις φέτες.
Λιώστε τη σάρκα των εσπεριδοειδών με το χυμό και προσθέστε 100 γρ. πεπόνι (νωπό ή κατεψυγμένο).
Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες, προσθέστε τα φρούτα και 2 με 3 χούφτες σαλάτα, 200 γρ. μαγειρεμένου ρυζιού (ζεστό ή κρύο) και 1 ΚΣ λάδι.
Αλάτι, πιπέρι. Αναμίξτε απαλά.
1 μέρος ... 3 ΠΟΝΤΟΙ

Συμβουλή: μπορείτε να αντικαταστήσετε το πεπόνι με φρέσκο ​​ανανά.



Ξέρετε ότι;
Το γκρέιπφρουτ ανακαλύφθηκε στην Τζαμάικα το 1800. Το έφεραν πλοία μιας Ολλανδικής εταιρείας. Όπως το πορτοκάλι, έτσι και το γκρέιπφρουτ υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: άσπρο γκρέιπφρουτ, ροζ (λιγότερο πικρό), κόκκινο (με γλυκιά σάρκα) και το γνωστό γκρέιπφρουτ. Διακρίνεται από υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (37 mg / 100 g), με μη-αμελητέα περιεκτικότητας του σε φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) και καροτένιο, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά. Φέρει επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Οι ίνες που περιέχει παίζουν ρυθμιστικό ρόλο στην εντερική λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!