Καρμπονάντ φλαμάντ

Για 4 άτομα - Προετοιμασία: 10 λεπτά - Μαγειρική: 1 ώρα 30' 


2 έως 3 κρεμμύδια
1 κγ ελαιόλαδο
640 γρ. άπαχο βοδινό (επιλέξτε τρυφερό και μαλακό μέρος)
2 έως 3 σκελίδες σκόρδου
1 κγ αποξηραμένο  θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2 ΚΣ ξύδι
500 ml μπύρα καστανή
 2 ΚΣ μουστάρδα με κόκκους

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σοτάρετε στο λάδι. Προσθέστε το κρέας κομμένο σε κύβους και σοτάρετε να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές.
Προσθέστε το σκόρδο (αφαιρέστε το μετά το μαγείρεμα του φαγητού για να αποφύγετε τον κίνδυνο να πικρήσει), το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης.
Βράστε για 5 λεπτά. Καλύψτε το κρέας με βραστό νερό. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε το ξίδι.
Μισοσκεπάστε κι αφήστε να σιγοβράσει για 1 ώρα για να εξατμιστεί.
Προσθέστε τη μπύρα, τη μουστάρδα και, εάν είναι απαραίτητο, λίγο νερό.
Μισοσκεπάστε και συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθούν πλήρως τα υγρά.

1 μέρος: 4,5 ΠΟΝΤΟΙ



Συνοδευτικό: Όπως και στη Φλάνδρα, σερβίρετε το κρέας με πατάτες στον ατμό (μέχρι να χορτάστε = 2 ΠΟΝΤΟΙ) και βραστό κόκκινο λάχανο (0 ΠΟΝΤΟΙ) ή με μήλα μαγειρεμένα σε κομπόστα, χωρίς ζάχαρη (3 ΚΣ = 1 ΠΟΝΤΟΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!