Μπισκοτένιο ρολό με ανανά

"Τι κέρασμα!"
Ως επιδόρπιο ή για να το δοκιμάσετε, αυτή η εκτός εποχής συνταγή δεν θα σας αφήσει αδιάφορους και για 2 ΠΟΝΤΟΥΣ, δεν υπάρχει λόγος να το στερηθείτε.
Συμβουλή: Εκτός από τις συνταγές WW, μπορείτε να ενσωματώσετε τέλεια τις προσωπικές συνταγές σας στο πρόγραμμα FlexiPoints χάρη στους ΠΟΝΤΟΥΣ.



Για 12 μέρη

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς (θέση 7).
Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους 4 αυγών. Χτυπάτε τους κρόκους με 4 γρ. νερού, 90 γρ. ζάχαρης και 2 φακελάκια βανιλέτας έως ότου το μείγμα γίνει άσπρο. Χτυπήστε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλατιού,  μέχρι να στέκονται.
Αναμίξτε 50 γρ. αλεύρι με 50 γρ. κορν φλάουρ, 1 κγ μπέικιν πάουντερ και 2 ΚΣ κακάο χωρίς ζάχαρη. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά τη μαρέγκα.
Απλώστε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που θα την καλύψετε επίσης με ένα άλλο κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά. Ρίξτε το μπισκότο σε μια καθαρή πετσέτα, τυλίξτε το σε ρολό και αφήστε να κρυώσει.
Γέμιση: Χτυπήστε στο μίξερ 250 γρ. ανανά (φρέσκο ή κονσέρβας με χυμό ανανά) με 2 ΚΣ λικέρ πορτοκάλι. Ανακατέψτε 150 γρ. τυρί κρέμα 20% με 65 ml άπαχο γάλα και 2 ΚΣ χυμό λεμονιού. Προσθέστε μερικές σταγόνες γλυκαντικού.
Απλώστε  στο μπισκότο  τον πουρέ του ανανά, στη συνέχεια την κρέμα.
Τυλίξτε πάλι το μπισκότο και βάλτε το στο ψυγείο. Πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε με 1 κγ ζάχαρη άχνη. 1 μέρος = 2 ΠΟΝΤΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!