Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Βότανα Προβηγκίας

Πως να φτιάξετε τα "βότανα Προβηγκίας". Αν και πλέον θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ το σχετικό βαζάκι που γράφει "μείγμα βοτάνων Προβηγκίας", δεν είναι κάτι δύσκολο για να το φτιάξετε κι εσείς.
Το μείγμα που είναι κατάλληλο για ψητά και στιφάδα περιλαμβάνει τα εξής αρωματικά: θρούμπι, ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα και δεντρολίβανο (ενώ αυτό των σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει μόνο: ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο). Όπως διάβασα σε κάποιες χώρες τις Β. Αμερικής προσθέτουν και λεβάντα στο μείγμα. Είναι θέμα συνταγών και γεύσεων αυτή η προσθήκη!
Αν λοιπόν στα ράφια σας έχετε απ' όλα τα παραπάνω, απλά χτυπήστε στο μπλέντερ αυτά που είναι χοντροκομμένα (συνήθως δεντρολίβανο, θυμάρι και θρούμπι) κι ανακατέψτε με τα υπόλοιπα. Βάλτε από ένα κουταλάκι απ' το καθένα ανακατέψτε τα και κλείστε σε ένα γυάλινο βαζάκι και χρησιμοποιήστε ανάλογα!
Αυτό ήταν... το άρωμα είναι εξαιρετικό, δοκιμάστε το σε σάλτσα τόνου, σε κιμάδες κοκκινιστούς και σε λοιπές "κοκκινιστές" συνταγές που χρειάζονται ρίγανη! Το μείγμα δίνει άλλη διάσταση στο φαγητό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons