Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Μαρμελάδα χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Πήγα χθες σε ένα κοντινό ντόπιο σούπερ μάρκετ για να αγοράσω μαρμελάδα λάιτ. Είχα αγοράσει ένα βαζάκι μιας ελληνικής εταιρίας τροφίμων που είναι ελάχιστα γνωστή και περίμενα πως θα έβρισκα την ίδια. Δεν είχε όμως κι έτσι αναζήτησα στο ράφι με τις μαρμελάδες, τις άλλες τις γνωστές με την φρουκτόζη. Ούτε κι από αυτές είχε κι έτσι το μάτι μου έπεσε σε μια σειρά με βάζα, γαλλικής φίρμας που είχε διάφορες γεύσεις φρούτων μαρμελάδες, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Διάβασα την ετικέτα με τα διατροφικά στοιχεία κι όντως δεν περιείχε ζάχαρη, αλλά ως γλυκαντικό χρησιμοποιούσε χυμό σταφυλιού. Φυσικά σε θερμίδες ήταν πολύ παραπάνω σε σύγκριση με αυτές που περιέχουν φρουκτόζη. 
214 θερμίδες στα 100 γρ. η μαρμελάδα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, 160 θερμίδες στα 100 γρ. η μαρμελάδα με φρουκτόζη (κοινώς λάιτ).
Τέλος πάντων, ήταν βέβαια κάπως ακριβή, την αγόρασα όμως. 
Στο σπίτι ανοίγω το βάζο και βάζω 1 κουταλιά πάνω σε μια φέτα ψωμί την επόμενη μέρα. Τόσο υπερβολικά γλυκιά μαρμελάδα δεν έχω ξαναδοκιμάσει, ούτε οι κοινές μαρμελάδες τόση γλύκα δεν έχουν. Η γεύση πολύ καλή μεν, αλλά τόση γλύκα... δεν παλεύεται. 
Θα μου πεις: "βάλε λιγότερη μαρμελάδα στο ψωμί σου". Αν επιλέξω να βάλω στην άκρη του κουταλιού μαρμελάδα θα είναι σαν να τρώω απλά σκέτο το ψωμί με κάτι απροσδιόριστο να το γλυκίζει! 
Γλυκά με το μούστο είναι η μουσταλευριά και τα μουστοκούλουρα... όχι όμως μαρμελάδες! Θα καταλήξει τελικά πάνω σε γιαούρτι, γιατί μόνο εκεί ταιριάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons