Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

"Ο άλλος μου εαυτός" ...μετά το αδυνάτισμα!


Είχα μια φίλη στο φβ. Δεν την ήξερα κι ούτε με ήξερε. Απλά έτυχε να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις για τα χειρουργεία μας σε σχετική ομάδα. Μου έκανε αίτημα και το δέχτηκα. Μέχρι εκεί. Οι δημοσιεύσεις της αφορούσαν την καθημερινότητα της, με τρόπο ήπιο, γλυκό, καθημερινό! Ήταν απλά στο "ξύπνημα" του νέου της εαυτού... που μάλλον η ίδια ακόμη δεν έχει καταλάβει!

Στην ομάδα ερχόντουσαν νέα μέλη που ήθελαν να τους λυθούν διάφορες απορίες. Η μία κουβέντα έφερνε την άλλη κι η "σεξοβόμβα" (έτσι θα την αποκαλώ και θα εξηγήσω πιο κάτω) στην αρχή ήταν μειλίχια σε κάθε της άποψη... άλλα όσο περνούσε ο καιρός κι έχανε κιλά και διαμορφωνόταν το σώμα της, ταυτόχρονα διαμορφωνόταν... μάλλον παραμορφωνόταν κι ο χαρακτήρας της. Σε κάθε της απάντηση που τύχαινε αντίθετης άποψης, γινόταν σκληρή, αγενής, θρασύτατη. Θεωρούσε πως ήταν προτιμότερο να τα λέει "τσεκουράτα".
Το να πεις την γνώμη σου ευθέως, δεν είναι και μειονέκτημα! Όμως σαν την πεις με σκοπό να προσβάλλεις απευθείας τον συνομιλητή σου αυτό δείχνει -επιεικώς- αγένεια! Αρκετά μέλη άρχισαν να αποχωρούν από την ομάδα μην μπορώντας να αντέξουν την επιθετικότητα της. Οι διαχειριστές άφηναν την "σεξοβόμβα" να προσβάλει και να εκθέτει κόσμο αβίαστα. Μέχρι που άρχισε και στο δικό της προφίλ να προσβάλει ευθέως -και με ονόματα καμιά φορά- τους συνομιλητές της. Η διαχείριση της ομάδας αποφάσισε να σφίξει λίγο τα λουριά κι εκείνη μη ανεχόμενη την "προσβολή" αποχώρησε, αλλά παρόλα αυτά το προφίλ της ήταν και παραμένει το όπλο της για οποιονδήποτε της εναντιωνόταν ή εναντιώνεται.
Ξαφνικά η ήσυχη, μειλίχια, θεοσεβούμενη γυναίκα, μεταμορφώθηκε! Ο αδύνατος εαυτός της αποκάλυψε έναν άνθρωπο που τα όρια της είναι τόσο όσο! Έγινε η "σέξυ" γυναίκα που την θέλουν όλοι. Που ανήλικοι κι ενήλικοι άνθρωποι της στέλνουν αιτήματα φιλίας επειδή την βρίσκουν γοητευτική, με τσαγανό και σέξυ! Στον τοίχο της μονίμως υπήρχαν και υπάρχουν αναρτήσεις με μηνύματα που της στέλνουν χωρίς να ντρέπεται για τα σεξουαλικά υπονοούμενα που της αφήνουν... και που δεν θέλει να καταλάβει πως είναι άκρως προσβλητικά! Για την ίδια είναι επειδή κάποιοι έχουν καταγοητευτεί με την προσωπικότητα της και την θέλουν διακαώς!
Ειλικρινά σαν εμφάνιση δεν "λέει" κάτι το ιδιαίτερο. Είναι μια κανονική γυναίκα που η απώλεια κιλών της έδωσε γοητεία. Τίποτε παραπάνω. Μαζί με τα γυαλιά της μυωπίας της έχει και παρωπίδες και δεν βλέπει πως η υπερέκθεση της κάνει κακό! Αφήνει δεν εννοηθεί πως ψάχνει και για άντρα (καθότι παρά τα 40 και βάλε χρόνια της είναι ελεύθερη, χωρίς σχέση)... Ε κι αφού το τραβάει ο οργανισμός της, την δουλεύουν, την προσβάλουν κι  αυτή εκλαμβάνει την κατάσταση με διάθεση χιούμορ. Που οποιαδήποτε γυναίκα διάβαζε τα μηνύματα που της στέλνουν, θα τα θεωρούσε ως σεξουαλική παρενόχληση και θα μπλόκαρε χωρίς δεύτερη σκέψη τους δήθεν "φίλους" που είναι μόνοι και ψάχνονται!
Βλέποντας λοιπόν εγώ όλο αυτό το συνονθύλευμα... του να προσβάλει ανθρώπους χωρίς λόγο επί της ουσίας (σε απορίες για τα χειρουργεία παχυσαρκίας) κι ανοιχτά και να προσβάλλεται η ίδια και να το καμαρώνει... αποφάσισα να την διαγράψω από φίλη! Και να προσπαθούσα να της ανοίξω τα μάτια, θα ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Άλλωστε είχε και το φαν κλαμπ της που μονίμως της σχολίαζαν "δώσε πόνο", "χώστα μη κολλώνεις"! Με έπιανε πονοκέφαλος, με το που έμπαινα στο λογαριασμό μου να βλέπω σχεδόν μονίμως τις δικές της δημοσιεύσεις πρώτες και καλύτερες. Την άφησα στη κοσμάρα της κι ούτε ασχολήθηκα περισσότερο κι ούτε πήρα τα λόγια της να τα μεταφέρω στις "εχθρούς" της!
Χθες μου ήρθε να την αναζητήσω! Με είχε μπλοκάρει! Μπήκα από άλλο λογαριασμό που έχω μόνο για ένα παιχνίδι του φβ και την βρήκα και έγραφε πως "η κατινιά πληρώνεται με μπλοκ"!

Η αξιοπρέπεια μου να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και να μην δέχομαι τις απαράδεκτες δημοσιεύσεις της, ήταν γι' αυτήν "κατινιά"! Χέστηκα αν με μπλόκαρε... σιγά το πράγμα! Γουστάρω να είμαι "κατίνα"!!!

Η ουσία είναι όμως μία και θα πρέπει κάποιος να το ψάξει και να ψαχτεί: 
όταν ξαφνικά χάνεις τα περιττά κιλά σου θα πρέπει να παραμένεις ο εαυτός σου και γενικά να βγάζεις καλύτερο εαυτό απ' ότι ήταν. Όλη αυτή η αλλαγή για όποιον  την βιώνει πρώτη φορά, θα φέρει τα πάνω κάτω και προς τα έξω θα βγει ο χειρότερος εαυτός σου. Πριν πεις ή κάνεις κάτι, συνεχίζεις να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου! Επειδή δεχόσουν προσβολές έχοντας περιττά κιλά δεν σημαίνει πως χάνοντας τα, να τις γυρίσεις μπούμερανγκ σε όσους σε αντιμετωπίζουν σαν ίσο τους άνθρωπο. Αν συνεχίζεις το βιολί και δεν σε έχει δει κάποιος ψυχολόγος, καιρός είναι να το ψάξεις. Είτε έχεις κάνει χειρουργείο παχυσαρκίας, είτε έχεις χάσει κιλά με διατροφή και άσκηση, πρέπει την ψυχολογία να την ενισχύσεις. Η αυτοβελτίωση δεν κρατάει για πάντα αν την αφήσεις να σε ελέγχει... ανεξέλεγκτα!

Πιάνω κι εγώ τον εαυτό μου καμιά φορά να βγάζει κάτι "εχθρικό". Προσπαθώ όμως να το... μπλοκάρω! Γιατί εκεί που βρίσκεται κάποιος ίσως βρέθηκα ή βρεθώ κι εγώ. Αυτό κρατάω για να παραμένει ο χαρακτήρας μου όπως ήταν, αλλά βελτιωμένος προς το καλύτερο! Νομίζω! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons