Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Πολυβιταμίνες λογιώ λογιώ!

Είχα παραγγείλει προ ημερών μέσω ebay μια συσκευασία 250 ταμπλετών βιταμίνες για μαλλιά-νύχια-δέρμα. Ο λόγος φυσικά να βελτιώσω  την κατάσταση με την τριχόπτωση (το δέρμα και τα νύχια έρχονται σε  δεύτερη μοίρα, αλλά δεν με ενοχλεί να τα δω κι αυτά βελτιωμένα).
Σήμερα ήρθε το πακέτο και πριν λίγο έκανα σύγκριση του πακέτου των πολυβιταμινών που παίρνω καθημερινά, με το νέο. Να δω σε τι διαφέρουν. Επί της ουσίας σε τίποτε! Στο νέο πακέτο η δοσολογία είναι 3 ταμπλέτες ημερησίως (μία με κάθε γεύμα) κι έχεις όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία υπερενισχυμένα (εμ, τι θα ήταν με 3 ταμπλέτες;) και στο άλλο η δοσολογία λέει 1 ταμπλέτα την ημέρα με κάποιο γεύμα με όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία σε φυσιολογικές δόσεις. Που αν πάρω 3 ταμπλέτες την ημέρα θα έχω τα ίδια ποσοστά λήψης με αυτά που γράφει το νέο πακέτο βιταμινών! Τι συμπεραίνω τελικά: οι εταιρείες προκείμενου να μας πιάσουν τον κώλο, βάζουν βαρύγδουπους τίτλους στα πακέτα τους, πληρώνεις «αδρά» (λέμε τώρα) μόνο και μόνο την διαφορά στη δοσολογία και τίποτε άλλο! 
Όχι δεν μετανιώνω για την αγορά (δεν είχε κόστος άλλωστε), απλά θέλησα να σημειώσω κάτι που διαπίστωσα και αρκετός κόσμος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία κι απλά αγοράζει ένα προϊόν βασιζόμενος στα μεγάλα κεφαλαία γράμματα της συσκευασίας (όπως εγώ)!

Απορία: ρώτησα την χειρουργό στο ιατρείο παχυσαρκίας αν μπορώ να πάρω καμιά ταμπλέτα πολυβιταμίνης παραπάνω για να βελτιώσω λίγο την κατάσταση με την τριχόπτωση η κουβέντα της ήταν: «για ποιο λόγο;». Τελικά που μπορεί να βρει μια μέση λύση ένας πελάτης-ασθενής; Άλλοι τις υποστηρίζουν (τις πολυβιταμίνες) και τις προτείνουν κι άλλοι έχουν τους ενδοιασμούς τους. Τέλος πάντων... συνεχίζω κανονικά, άλλωστε παίρνω τις κάψουλες για την χολή για την ώρα και δεν θέλω να πάρω κάποια επιπλέον ταμπλέτα. Να τελειώσει η θεραπεία αυτή και βλέπουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons