Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Αλλαγή στη δεκάδα, αλλαγή και στα ρούχα!

Καλό μήνα να έχουμε κι ο χειμώνας ας καθυστερήσει ολίγον τι!
Όμως μιας κι έπιασαν οι πρώτες χειμωνιάτικες δροσιές, χθες ήταν μια κουραστική ημέρα για μένα. Τακτοποίησα τα καλοκαιρινά μας κι έβγαλα τα χειμωνιάτικα μας. Ταλαιπωρήθηκα πολύ με τα δικά μου ρούχα. Είχα πάρα πολλά ρούχα σε μεγάλα νούμερα κι από διάφορες αδυνατιστικές φάσεις, που όμως όλα -μα όλα όμως- μου είναι σαν τσουβάλια. Έβγαλα μια σακούλα απορριμάτων από εκείνες τις τεράστιες για επαγγελματική χρήση και γέμισε! Συν μια θήκη μεγάλη ρούχων επιπλέον! Τα κατεβάσαμε στο υπόγειο ώστε όταν θα κατέβει η μάνα μου απ’ το χωριό να διαλέξει τι θέλει ή να τα χρησιμοποιήσει όλα αν θέλει (ούτως ή άλλως στο πρώην μέγεθος μου είναι και η ίδια)!
Ευτυχώς έχω κάτι παντελόνια που θα με βολέψουν φέτος  τον χειμώνα (όσο μπορώ να βολευτώ με αυτά μέχρι να «τσουβαλιάσουν»), έχω και κάτι χειμωνιάτικα μπλουζάκια... κάτι φούστες... κάτι πανωφόρια... ε! κάπως θα την βγάλω μέχρι την άνοιξη. Κι αν αγοράσω κάτι θα φροντίσω να είναι σε μικρό μέγεθος ώστε να μπορέσω να το φορέσω και για τους επόμενους χειμώνες!
Ο άντρας μου με χάζευε που δοκίμαζα ρούχα που στο μάτι έδειχναν μικρά σε μέγεθος, αλλά που επάνω μου ήταν τεράστια! «Ακόμη δοκιμάζεις;» με ρώτησε σε κάποια φάση που τα’χα «παίξει» στην  κυριολεξία! Ήταν όλα ριγμένα σαν βουνό επάνω στο κρεβάτι μας κι ένιωθα απελπισία!  Η ριμάδα η παχυσαρκία σε κάνει να μαζεύεις ρούχα σωρό, που σου κάνουν την μια χρονιά και δεν σου κάνουν την επόμενη. Δεν προλαβαίνεις να λιώσεις ένα ρούχο επάνω σου, ώστε όταν θα φθαρεί να πεις «πάω για ανανέωση». Η «ανανέωση» του παχύσαρκου έχει μια μονιμότητα, ιδιαίτερα όταν βάζει-βγάζει κιλά! Για να μην αναφέρω την οικονομική σπατάλη. Δεν είναι από επιλογή η συγκεκριμένη, είναι από ανάγκη, δυστυχώς!
Οι παχύσαρκοι στο μυαλό μας αν βάζαμε σαν ουσιαστικές προτεραιότητες: την υγεία αρχικά και την οικονομική σπατάλη έπειτα (σε γιατρούς, φάρμακα, τρόφιμα, ένδυση και υπόδηση), ίσως και να μας «έκλεινε» το στόμα για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη και... οικονομικότερη. Εντάξει υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που κάνουν την παχυσαρκία μόνιμη και δεν σου επιτρέπουν να σκεφτείς τις παραπάνω επιλογές-προτεραιότητες. Τέλος πάντων!

Σήμερα το πρωί ανέβηκα στη ζυγαριά και το αποτέλεσμα ήρθε: αλλαγή δεκάδας! 88,1! Μου φαίνεται πως ζω πίσω στα 23-24 μου που είχα φτάσει αυτόν τον αριθμό που ήμουν σε φάση υγιεινής διατροφής κι άσκησης. Μόνο που αυτή την φορά, αυτός ο αριθμός θα περάσει και θα μείνει πίσω για πάρα πολύ καιρό, σκοπεύω για μόνιμα! Περνάω τον άντρα μου κατά 5 κιλά! Του’ ρθε σαν κεραμίδα που σχεδόν τον φτάνω στα κιλά! Του είπα πως κάποια στιγμή θα δοκιμάσω τα δικά του τα παντελόνια! Ξέρω βέβαια πως δεν θα μου ταιριάξουν γιατί έχω λίγο ανοιχτή περιφέρεια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

Αυτά! :)

2 σχόλια:

  1. Μπράβο κορίτσι, είχα καιρό να σερφάρω άρα και καιρό να διαβάσω νέα σου και χάρηκα πολύ με την πορεία σου. Keep loosing :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!