Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Μηλόπιτα λάιτ

Υλικά 


3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2/3 φλ. καλαμποκέλαιο
1/3 φλ. νερό παγωμένο
1/2 φλ. ζάχαρη
1 κιλό σκληρά μήλα
30 γρ. σταφίδες ξανθές
1 κγ κανέλα & γαρίφαλα τριμμένα
3 ΚΣ καρυδόψιχα τριμμένη

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το λάδι. Τρίβετε το μείγμα με τα δάχτυλα σας μέχρι να γίνει σαν σωρός από ψίχουλα. Προσθέτετε σιγά σιγά το παγωμένο νερό κι ανακατεύετε το μείγμα με ένα πιρούνι μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες κι ανακατεύετε καλά.
Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο κι ανοίγετε το ένα σε φύλλο χοντρό και το στρώνετε σε αντικολλητικό ταψάκι πιέζοντας τα τοιχώματα για να κολλήσει καλά. Ρίχνετε πάνω από το φύλλο το μείγμα με τα μήλα. Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο πιο λεπτό και το κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες. "Τσαλακώνετε" με τα δάχτυλα σας αυτές τις λωρίδες και τις βάζετε πάνω από την γέμιση. Ψήνετε στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα.

Παρατήρηση: Επειδή στην κάρτα που γράφει τη συνταγή αυτή δεν σημειώνει την δόση και το είδος της ζάχαρης, από μόνη μου έβαλα ως δόση 1/2 φλ.. Αν θέλετε να είναι παραπάνω γλυκιά η μηλόπιτα βάλτε λίγο παραπάνω ζάχαρη. Επίσης για να είναι λάιτ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε καστανή ζάχαρη, είτε κάποιο γλυκαντικό για ψήσιμο στον φούρνο. Η επιλογή είναι δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons