Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Το ραντεβού της Πέμπτης 2

Μιάμιση το μεσημέρι παίρνω το τρένο και βουρ για Αθήνα, για το ραντεβού μου στον Ευαγγελισμό για το τρίπλεξ των ποδιών.
Το αν είχε έξω ζέστη εγώ δεν το κατάλαβα, γιατί στο τρένο σίγουρα είχε 20 βαθμούς. Ευτυχώς που έβαλα μπλούζα μέχρι τους αγκώνες των χεριών αλλά και πάλι δοξάζω τον Θεό που δεν με έπιασε το αυχενικό μου! Μιλάμε για την απόλυτη ψύξη και έξω δεν είχε καύσωνα για να δικαιολογεί τέτοια θερμοκρασία ψύξης σε μέσο μεταφοράς. Τέλος πάντων.
Αυτό που παρατήρησα πάντως είναι πως λόγω καλοκαιριού ο κόσμος αυξάνει. Κίνηση αρκετή, τουρίστες, πανζουρλισμός τόσο στον ΟΣΕ όσο και στο μετρό.
Φτάνω στον Ευαγγελισμό. Πανζουρλισμός κι εκεί. Είχε εφημερία το νοσοκομείο. Στα εξωτερικά από κάτω το ίδιο χαμός. Πάω στο ακτινολογικό και ρωτάω που θα κάνω την εξέτασή μου. Η γιατρός εκεί με καθοδηγεί κι έτσι φτάνω στην μεριά του ΑΧΕΠΑ. Βρίσκω την Γραμματεία. Μπαίνω μέσα δίνω το παραπεμπτικό και το βιβλιάριο, μου γράφει μια οδηγία να την δώσω στο γραφείο κίνησης για τα ραντεβού. Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα προσέξει και διαπιστώσαμε εγώ και η υπάλληλος πως την εξέταση ο γιατρός την είχε γράψει με τον αριθμό μητρώου στο ΙΚΑ του άντρα μου. Βλέπετε όσο δεν εργαζόμουν ήμουν προστατευόμενο μέλος στο βιβλιάριό του. Όμως αφού εργάστηκα πέρσι στο 5μηνο, φέτος μου ήρθε το αυτοκόλλητο της ασφαλιστικής μου κάλυψης απ'το ΙΚΑ και έτσι κατοχυρώθηκα μέχρι και τον Φλεβάρη του 2015. Ευτυχώς είχα μαζί μου και το βιβλιάριο του προστατευόμενου μέλους κι έτσι γλίτωσα την ταλαιπωρία να μου ξαναγράψουν την εξέταση. Το είπα στην Γραμματεία με ρώτησε αν είναι το δικό μου το ΑΜΚΑ γραμμένο στην εξέταση της είπα "ναι" και τέλος. Ουφ. Περίμενα τον γιατρό έπειτα να με φωνάξει για την εξέταση.
Στο ιατρείο επίσης είχε δροσιά. Ο γιατρός ομιλητικότατος, με τρόπο που σε έκανε να αισθάνεσαι άνετα. Κι αυτό γιατί το τρίπλεξ είναι υπέρηχος που γίνεται σε ολόκληρο το πόδι: από τους βουβώνες (στο μπικίνι πάνω) μέχρι κάτω στις γάμπες. Οι φλέβες μου δούλευαν άψογα. Κανένας θρόμβος, κανένας κιρσός. Αυτά που εγώ νόμιζα κιρσούς ήταν ευρυαγγείες. Τίποτε ανησυχητικό, μιας και είναι αρκετά μικρές και δεν υπήρχε κάποια προέκτασή τους που να δημιουργεί πρόβλημα. Του είπα για τις κράμπες στις γάμπες που παθαίνω καμιά φορά και μου εξήγησε πως αυτό είναι θέμα μυών κι όχι με την κυκλοφορία στις φλέβες. Με ρώτησε και γιατί την έκανα την εξέταση αυτή. Του είπα πως ήταν για χειρουργείο παχυσαρκίας που θα έκανα εκεί. Με ρώτησε με ποιόν γιατρό είχα μιλήσει. Του είπα και το "πολύ ωραία" που μου είπε φάνηκε σαν να μου έλεγε ότι έκανα καλή επιλογή γιατρού. Θα δείξει, βέβαια! Κάπου 10 λεπτά πάνω κάτω διήρκεσε η εξέταση. Έβγαλε την απεικόνιση και πήγε μετά στην γραμματεία για να γραφτεί και η διάγνωση. Καθαρίστηκα απ'τα ζελέ που ήταν γεμάτα τα πόδια και όταν ήταν έτοιμα όλα πήρα το φάκελο των αποτελεσμάτων και έφυγα για το ταξίδι της επιστροφής. 
Επόμενο ταξίδι: την άλλη Παρασκευή. Για γυναικολογική εξέταση στο Αλεξάνδρα  και ύπνο στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. Μένουν τα αποτελέσματα του ύπνου που και πάλι θα χρειαστεί να ταξιδέψω στην Αθήνα. Αν τύχει και καταφέρω την ίδια μέρα αργότερα να έχω ραντεβού με τον χειρουργό -αφού πλέον θα έχω όλο το πακέτο εξετάσεων που μου ζήτησε- θα είμαι τυχερή και θα μάθω την συνέχεια αυτού του "ταξιδιού".
Όμως μέχρι τότε, έχω μέρες ακόμη! 

Αυτά για χθες!

3 σχόλια:

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!