Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Τα νέα τα νεώτερα με νέο λουκ!!!

Χριστός Ανέστη!
Κι άντε να δούμε και πότε θα αναστηθεί και η ζωή μας που παραμένει στάσιμη! Λοιπόν κατ'αρχήν με γεια μου το νέο λουκ! Έγινα πιο ανοιξιάτικη, πιο λουλουδάτη, πιο χαρούμενη, πιο... πιο... Μέχρι να ξανακάνω την επόμενη ανακαίνιση, τέτοια που είμαι! Παιδευόμουν από χθες που θα καταλήξω εμφανισιακά και τελικά ενώ έψαχνα διάφορες ταπετσαρίες παλιές και καινούριες αποφάσισα να καταλήξω σε απλά πράγματα. Μ' αρέσει για την ώρα.
Στα δικά μου τώρα...
Χθες ήταν η μέρα που είχα ραντεβού με γυναικολόγο στο νοσοκομείο. Πλύθηκα, ντύθηκα και πήγα. Παραδόξως τελείωσα νωρίς στην αναμονή των εισιτηρίων και -επιπλέον- παραδόξως δεν πρόλαβα να καθίσω στην αναμονή στο γυναικολογικό (στα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου) και βγαίνει απ'το ιατρείο μια νοσοκόμα και μου ζήτησε να ανέβω στην κλινική για να με δει ο γιατρός αφού δεν είχα ραντεβού για τεστ παπ -δεν τρελάθηκα! Δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία. Μπορεί να χρησιμοποιούν το μικρότερο σε μέγεθος εξάρτημα ώστε να πάρουν δείγμα, αυτό εμένα μου δημιουργεί αφόρητους πόνους. Προσπάθησε η γιατρός να μου κάνει το τεστ, όμως με άκουσε όλη η κλινική απ' τα ουρλιαχτά μου και έτσι δεν κατάφερε να κάνει κάτι. Με το τεστ παπ λοιπόν δεν τα 'χω καλά κι ούτε πρόκειται! 
Συνεχίζω εκεί που σταμάτησα... 
Η αλήθεια είναι πως τα ραντεβού κυλούσαν νορμάλ και χωρίς καθυστερήσεις επάνω στην κλινική. Έτσι όταν ήρθε η σειρά μου εξήγησα στην (ειδικευόμενη) γιατρό το ιστορικό μου, της έδωσα και το πακέτο με τις εξετάσεις που είχα τις παλιές για να λάβει μια εικόνα και με έβαλε στο ειδικό κάθισμα για να μου κάνει ενδοκολπικό "υπέροχο" (ατάκα τσιγγάνας προς την μάνα μου που συζητούσαν τα ιατρικά ιστορικά τους στην αναμονή του διαβητολογικού στο νοσοκομείο).
Ευτυχώς το ινομύωμα μου παραμένει στάσιμο σε μέγεθος. Πήρα ανάσα από αυτή την πλευρά. Το όλο θέμα με την μητρορραγία μου και τα συναφή οφείλονται προφανώς στις ορμόνες μου. Μου έθεσε σαφές η γιατρός πως πρέπει αρχικά να δούμε τις τιμές των ορμονών μου γιατί ούτε ήθελε να κάνει μια υποθετική διάγνωση αλλά και ούτε να μου δώσει θεραπεία αναποτελεσματική. Φυσικά φταίει και η παχυσαρκία μου. Ο συνδυασμός των δύο κάνει την κλιμακτήριο μου, καζάνι που βράζει.
Έτσι λοιπόν μου έγραψε να κάνω ένα γενικό τσεκ-απ αιματολογικό και ορμονολογικό. 
Ευτυχώς οι εξετάσεις γράφτηκαν κανονικά ως παραπεμπτικά ΕΟΠΠΥ κι έτσι θα πληρώσω μόνο την συμμετοχή. Όπως είδα το κόστος των εξετάσεων είναι στα 100 ευρώ και θα πληρώσω μόνο 25. Άλλη μια ανάσα κι αυτή, όσον αφορά το θέμα υγεία.
Σήμερα τηλεφώνησα και στο μικροβιολόγο που πάει η νύφη μου για τα δικά της τσεκ-απ κι ευτυχώς κάνουν όλο το σύνολο των εξετάσεων, γιατί ο μικροβιολόγος που πήγαινα εγώ έκανε μόνο ορμονολογικές εξετάσεις. Δευτέρα πρωί λοιπόν αλλάζω μικροβιολόγο, που είναι και σχετικά πιο κοντά μου!

Στη γιατρό αν και ειδικευόμενη,  είδα μια επιστήμονα με μέλλον. Το ενδιαφέρον της να με ακούσει, η υπομονή της, οι συμβουλές της και οι εξηγήσεις της, με έκαναν να καταλάβω πως σε αυτή την χώρα υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν το λειτούργημά τους. Εύχομαι η Κατερίνα να συνεχίσει να είναι έτσι και να έχει μια λαμπρή σταδιοδρομία όταν με το καλό τελειώσει με την ειδίκευση. Να σημειώσω πως όταν ανέβηκα επάνω στην κλινική χτύπησα την πόρτα των επιμελητών ιατρών (2 ήταν). Κάθονταν κι έπιναν καφέ, διάβαζαν εφημερίδα και κοιτούσαν τους υπολογιστές τους. Η Κατερίνα μόνη της, έβγαζε  πέρα τα ραντεβού με περισσή υπομονή (να κάνει ότι θα έκανε αν είχε δικό της ιδιωτικό ιατρείο) και την τακτική εξέταση μιας ετοιμόγεννης παρά μέσα στην αίθουσα τοκετού. Μια στάλα καφέ δεν ξέρω αν η κοπέλα πρόλαβε να πιει. Θεωρώ όμως απαράδεκτο οι επιμελητές να κάθονται αραχτοί και να παίρνουν την μισθάρα τους και μια ειδικευόμενη με τρεις κι εξήντα να κάνει το καθήκον της στο ακέραιο και να μην δείχνει να βαρυγκομά. Τέτοια εκμετάλλευση είναι απαράδεκτη.

Εμ, τι άλλο; Α! Μέχρι να πάω στο νοσοκομείο, οι γάμπες μου έκαιγαν. Μιλάμε για μια απόσταση 15' απ'το σπίτι μου. Η γουρούνα δεν έχω αντοχές και η φυσική κατάσταση λόγω του βάρους μου έχει πέσει κάτω απ' το 0. Πολικό ψύχος!
Άρχισα flexipoints. Η κατάσταση πλέον επείγει. Έπιασα πάτο. Ώρα για καλύτερες μέρες! Μπας και καταφέρω το καλοκαίρι να βγω στην θάλασσα για μπάνιο γιατί δεν θέλω καμιά greenpeace να με περάσει για την φάλαινα όρκα και με κυνηγάει μέχρι να βρω ατλαντικό!!!

3 σχόλια:

  1. Με γεια! Με γεια! Το νεο λουκ! Εύχομαι έτσι ανοιξιάτικη να είναι και η διάθεσή σου απο εδώ και στο εξής! Τα πρώτα καλά νέα σου ήρθαν οπότε δες το σαν "σημάδι. Καλή αρχή στο νέο σου ξεκίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ βασικο ο γυναικολογος για μας τις γυναικες να σου εμπνεει εμπιστοσυνη και να ασχολειται μαζι σου...εχω πεσει και σε μ....α γιατρο που επεμενε οτι για ολα εφταιγε το παχος μου και βιαζοτανε να με ξεφορτωθει,ασε που με το ζορι απαντουσε στις ερωτησεις μου....φυσικα μην τον ειδατε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!