Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Σούπα βελουτέ με μπρόκολο, κουνουπίδι & ζυμαρικά

Η συνταγή που ακολουθεί, προέρχεται από ένα παλιό βιβλίο μαγειρικής των WW. Αν σας αρέσει το κουνουπίδι και το μπρόκολο τότε ίσως σας αρέσει και η λεγόμενη "σούπα", που για να γίνει σούπα εξαρτάται από την δική σας προτίμηση. Εγώ την προτίμησα σχεδόν πουρέ. Η εικόνα του φαγητού στην όψη, τελείως άθλια! Νιανιά! Ίσως επειδή μου αρέσει τα λαχανικά αυτά να είναι μαλακά, σχεδόν να λιώνουν. Τελικά είχα ένα πιάτο ικανοποιητικό, υγιεινό και κυρίως χορταστικό.  


Υλικά
1 φλ. κουνουπίδι (0)
1 φλ. μπρόκολο (ή σπαράγγια) (0)
3 φλ. νερό
1/2 κγ αλάτι
1 ΚΣ λάδι (3)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (0)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (0)
2 κγ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (1)
1 κύβο κοτόπουλου (0)
Μοσχοκάρυδο & άσπρο πιπέρι
1 φλ. μακαρονάκι βρασμένο (4)
2 ΚΣ τυρί τριμμένο (προαιρετικό) (1)


Διαδικασία
Βράζουμε τα λαχανικά στο νερό και τα βγάζουμε να στραγγίσουν καλά, ξεχωρίζοντας το κουνουπίδι απ'το μπρόκολο. Το κουνουπίδι το ρίχνουμε στο μπλεντεράκι. Κρατάμε 1 φλυτζάνι απ'το νερό που βράσαμε τα λαχανικά, προσθέτουμε μέσα τον κύβο να λιώσει, ανακατεύοντας. Σε μια κατσαρολίτσα τσιραρίζουμε στο λάδι μας το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και τα ρίχνουμε έπειτα κι αυτά στο μπλεντεράκι, στο οποίο επίσης προσθέτουμε το αλεύρι και το νερό με τον διαλυμένο κύβο. Αλέθουμε να γίνει ένα βελουτέ μίγμα, το οποίο έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και βάζουμε να βράσει για λίγο. Τέλος ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και το μπρόκολο κι ανακατεύουμε μαλακά.  Σερβίρουμε κι αν θέλουμε επιπλέον γεύση στο φαγητό μας, προσθέτουμε από 1 ΚΣ τυρί τριμμένο σε κάθε μερίδα.

Καλή όρεξη!

Μερίδες: 2
Πόντοι ανά μερίδα: 4,5



post signature

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons