Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Θέλω να γυρίσω στα παλιάαααα...

... που λέει κι ο Μαζωνάκης! Αυτό που με διακρίνει είναι ομολογουμένως η "συνέπεια" και η "αποφασιστικότητα" τόσο που αλλάζω στροφή στην επόμενη γωνία! Και σκέφτομαι ότι εγώ κι οι "πόντοι" όσο και να φλερτάρουμε μαζί δεν κάνουμε! Γιατί ξεγελιέμαι και δεν τρώω σωστά. Δεν μου αρέσει αν έχω περίσσιους διατροφικούς πόντους να τους φάω μια σοκολατίτσα, ένα κομματάκι ραβανί κλπ κλπ (αν τυχόν βρεθεί στο σπίτι κέρασμα απ'την μάνα μου).

Σαββάτο βράδυ, ξημερώματα Κυριακής είμαι στο κρεββάτι μου και διαβάζω. Διαβάζω το βιβλιαράκι μου απ'τα παλιά με το ενδεικτικό διαιτολόγιο που περιέχει μέσα και που χάρη σε αυτό όταν ήμουν νεαρή έχασα κιλά. Που έτρωγα μεν χωρίς να μετράω πόντους ή θερμίδες και που το μόνο που απαιτούσε η διατροφή αυτή ήταν το ζύγισμα των πρωτεϊνούχων τροφίμων(κρεατικά, ψάρια, πουλερικά & τυριά). Και που τότε δεν καθόμουν να γράψω τι έτρωγα γιατί ήδη το είχα γραμμένο κι απλά βάδιζα με αυτό το τυποποιημένο που μου έδινε η διαιτολόγος αλλά ήταν σοφά μελετημένο.

Σήμερα λοιπόν καβατζάρισα τα 46. Καθόλου καλό αυτό για μένα γιατί δεν το νιώθω, δεν το αισθάνομαι και δεν μ'αρέσει απ'την άλλη. Και απ'το sparkpeople -που είμαι μέλος καιρό- μου έστειλαν μια σοφή ευχή (κάνοντας λογοπαίγνιο με το μέτρημα θερμίδων): μη μετράς όλα σου τα χρόνια, κάνε τα χρόνια να μετράνε! Αυτό θέλω να κάνω κι εγώ στο εξής. Η προγενέθλια στροφή-αλλαγή μου ήταν στη διατροφή. Είπα να πάρω απ'το χέρι την υγιεινή διατροφή και να βαδίσω όσο μπορώ κι όσο αντέξω, ελπίζοντας πως η στροφή στην επόμενη γωνία να είναι πολύ μακριά για να την κάνω! Από την Κυριακή λοιπόν το μόνο που κάνω είναι να ζυγίζω μόνο. Είναι Τρίτη και μέχρι στιγμής έχει πάει καλά. Γεμίζω το στομάχι μου με σαλάτες και λίγη πρωτείνη, δοκιμάζω ταυτόχρονα και συνταγές απ'τα παλιά βιβλία των γουέιτ γουότσερς και μ'αρέσει.
Να χθες το βράδυ, έφτιαξα πουρέ με μπρόκολο και κουνουπίδι. Ο άντρας μου είχε πλάκα που έβλεπε μια πράσινη μάζα στο πιάτο μου και με ρώτησε τι ήταν. Του είπα πως ήταν πουρές και τον έβαλα να δοκιμάσει μια πηρουνιά. Δεν το είπε αλλά το πρόσωπό του έλεγε "μπλιαχ"! Και ξέρεις τι συμβαίνει, αυτές οι συνταγές που υπό καθημερινή συνηθισμένη διατροφή σε αηδιάζουν, όταν ακολοθείς κάπως έναν πιο υγιεινό τρόπο, σου φαίνονται γκουρμέ!
Είναι πολύ αρχή ακόμη μεν, αλλά έχω σκοπό να συνεχίσω την δοκιμασία αυτή, ανάλογα το πως τραβά κι η τσέπη μου (το όσπριο θα είναι ο πρωταγωνιστής όπως πάει)! Να τι έφαγα χθες:  

Πρωϊνό 80 γρ. γάλα εβαπορέ 4%, 1 πορτοκάλι, Καφέ σκέτο
Δεκατιανό 30 γρ. ψωμί, 30 γρ. τυρί
Μεσημέρι 120 γρ. κοτόπουλο στη λαδόκολα, Λαχανοσαλάτα + 1 ΚΣ λάδι, 1 μήλο
Απόγευμα Καφέ σκέτο
Βράδυ 90 γρ. κοτόπουλο στη λαδόκολα, Πουρέ λαχανικών, 30 γρ. ψωμί, 1 μήλο
Πριν τον ύπνο 80 γρ. γάλα εβαπορέ 4%

Το γάλα κανονικά θα έπρεπε να είναι άπαχο, όμως προτιμώ το 4%. Τα 80 γρ. από αυτό δίνουν τις θερμίδες που πρέπει να έχω καθημερινά στην μερίδα μου! Άσε που και το κόστος του εβαπορέ είναι πολύ μικρότερο από αυτό του φρέσκου, που το εβαπορέ σου δίνει περιθώριο 1 χρόνου μέχρι να το καταναλώσεις όσο είναι κλειστό ενώ το φρέσκο το πολύ 1 μήνα. Τέλος πάντων...

Στροφή στα παλιά για την ώρα κι όσο πάρει!  


post signature

6 σχόλια:

  1. Με λύπη μου έχω διαπιστώσει το ίδιο πράγμα εδώ και αρκετό καιρό. Δεν ειναι οτι δεν λειτουργουν ειναι οτι πρεπει πρωτα να εκπαιδευτεί το μάτι στις μερίδες και μετα. Αν μια μεριδα φασολακια εχει χ ποντους και εννοει εστιατοριου, και εμεις βαζουμε σπιτική με τους ιδιους ποντους τοτε ειναι χαμενο το παιχνίδι. Μετά απο καμποσο καιρό θα ειναι η ωρα να ξανα ανοιξουν τα βιβλιαρακια :( Θα ανεβάσω συνταγές ww για να παρεις και ιδεες να μην ειναι μονοτονο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά λειτουργούν οι πόντοι Εύη, το ξέρουμε αυτό κι οι δυό μας κι όσοι έχουν δοκιμάσει τη διατροφή αυτή. Αλλά ρε παιδί μου είναι ότι έχεις μια αλλόκοτη έννοια, του τύπου: "αχ, πόσοι πόντοι μου έμειναν να φάω;", ενώ με το weight down δεν το σκέφτεσαι αυτό, απλά ξέρεις απ'το μεσημέρι τι θα φας το βράδυ. Τέλος πάντων, είμαι κι εγώ... Μια το φιλοσοφώ έτσι, μια το φιλοσοφώ αλλιώς! Απλά συνεχίζω κι όσο αντέξω, μέχρι να έρθει η ώρα που θα γυρίσω στους πόντους. Πάρε το weight down απ'την μητέρα σου και μελετησέ το! Α, κοίτα να δεις και τι συνταγές έχει να δώσεις καμιά κατά δω! ;))

      Διαγραφή
  2. Ολα ξεκινάνε και τελειώνουν στο μυαλό....αν αυτο πει κατι τοτε ολα τα υπολοιπα προσαρμοζονται. Οσο για τις συνταγές θα ανεβασω στο σχετικό blogospitaki :) το πότε να δούμε πάντως το έχω στα υπόψην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί γάλα εβαπορέ και όχι φρέσκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου φίλη επιλέγω το εβαπορέ γιατί:
      1) το εβαπορέ είναι πιο οικονομικό
      2) μου αρέσει περισσότερο σαν γεύση
      3) διαρκεί πολύ περισσότερο απ'ότι το φρέσκο και
      4) 80 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με 1 φλ. γάλα φρέσκο.

      Κανόνας στην διατροφή των weight watchers είναι ότι μπορείς να πιεις όποιο γάλα σου αρέσει αρκεί να μην ξεπερνά τις 90 θερμίδες ανά φλυτζάνι. ;)

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!