Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Ταραμάς κόκκινος = σογιάλευρο!

Πετάχτηκα πριν λίγη ώρα απέναντι στο σούπερ μάρκετ για να ζητήσω απ' τον υπάλληλο που είναι στα τυριά μερικά απ' τα κουβαδάκια που πάνε για πέταμα. Μου έδωσε ένα μεγάλο από γιαούρτι κι ένα από ταραμά κόκκινο. 
Διάβασα την ετικέτα που είχε το κουβαδάκι του ταραμά και διαπίστωσα τελικά πως όντως αυτό το σκεύασμα που πουλάνε για ταραμά δεν είναι πλέον το καθεαυτό προϊόν και γι' αυτό το αγοράζουμε και φθηνότερο. Στα 100 γρ. προϊόντος λοιπόν, τα 10 είναι αυγά βακαλάου, το υπόλοιπο για να πάρει την υφή είναι ΣΟΓΙΑΛΕΥΡΟ κι αλάτι! Τώρα καλό ή κακό το συγκεκριμένο προϊόν δεν μπορώ να ξέρω, αλλά θα ήθελα να είναι ο γνωστός κλασικός ταραμάς ο κόκκινος που αγοράζαμε πριν κάτι χρόνια με αντίστοιχη νοστιμιά του άσπρου!
Δεν συμφέρει να αγοράζουμε άσπρο ταραμά και να τον μοσχοπληρώνουμε σε τιμή χαβιαριού!

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

WW Χορτόσουπα

ΥΛΙΚΑ
⅔ φλ. καρότα σε φέτες
½ φλ. κρεμμύδι σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδου, λιανισμένες
3 φλ. ζωμό άπαχο (βοδινό, κοτόπουλου ή λαχανικών)
1½ φλ. λάχανο πράσινο σε κύβους
½ φλ. φασολάκια
½ φλ. κολοκυθάκια σε κύβους
1 ΚΣ τομάτα πελτέ
½ κγ βασιλικό αποξηραμένο
¼ κγ ρίγανη
¼ κγ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψεκάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος και σωτάρουμε  τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 5' περίπου.
Προσθέτουμε το ζωμό, το λάχανο, τα φασολάκια, τον πελτέ, το βασιλικό, τη ρίγανη και το αλάτι. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια και βράζουμε για άλλα 3'-4'. Σερβίρουμε τη σούπα καυτή.

Μερίδες: 4 (1 φλ. ανά μερίδα)
ΠΟΝΤΟΙ: 0

Wi-fi απεριόριστο... για την ώρα!

Καλό μήνα!
Τελικά εδώ και κάτι μερούλες έχω κανονική σύνδεση με πολύ ελάχιστα κολλήματα. Η ψησταριά από δίπλα έφτιαξε τη σύνδεση γιατί μάλλον θα παραπονέθηκαν οι πελάτες της. 
Αυτό μάλιστα μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω την μετάφραση των βιβλιαρίων για τη διατροφή των γουέιτ γούτσερς flexipoints. Ήδη χθες βράδυ ολοκλήρωσα μια σελίδα που είχε ξεμείνει με το "συνεχίζεται". Από σήμερα και σιγά σιγά (κι αυτό αναλόγως των ρεπό που θα προκύπτουν απ' τη δουλειά) θα συνεχίσω και τα υπόλοιπα κεφάλαια που απομένουν ώστε να ολοκληρωθεί.