Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Μάφινς πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ
1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κγ ζάχαρη
2 κγ μπέικιν πάουντερ
½ κγ αλάτι
½ φλ γάλα άπαχο
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
2 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
1 αυγό
4 κγ βούτυρο, λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψεκάζουμε ένα ταψάκι για μάφινς (12 θήκες) με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος.
Σ' ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι.
Ανακατεύουμε το γάλα με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού (το γάλα θα ξινίσει) σ' ένα μικρό μπωλ και προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο και τα χτυπάμε ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα στο μείγμα του αλευριού κι ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν καλά όλα τα υλικά (αποφεύγουμε να χτυπήσουμε το μείγμα με το μίξερ).
Γεμίζουμε περίπου τα ⅔ της κάθε θήκης με το μείγμα, μ' ένα κουτάλι. Ψήνουμε για 20'-25'και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα τα μάφινς καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμα.
Βγάζουμε απ' το φούρνο το ταψάκι και το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει για 5' περίπου. Βγάζουμε τα μάφινς και τα σερβίρουμε καυτά.

Μερίδες: 12
ΠΟΝΤΟΙ: 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons