Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ραντεβού στο οφθαλμολογικό

Σήμερα ήταν η μέρα που πήγαμε με τον άντρα μου να κάνουμε ένα τσεκ-απ στα μάτια στο οφθαλμολογικό του Ιπποκρατείου.
Ο άντρας μου θα χρειαστεί να...αναβαθμίσει τα γυαλιά του για μακριά και κοντά, εγώ δεν χρειάζεται και τόσο αφού πάνω κάτω ο βαθμός παραμένει ο ίδιος. Μου πρότεινε η γιατρός που με εξέτασε να αλλάξω φακό με μικρότερο βαθμό αν θέλω να μην νιώθω πως κουράζεται το αριστερό μου μάτι. Από την άλλη στο δεξί παρατήρησε πως έχω λεπτό κερατοειδή υμένα και το οπτικό νεύρο είναι παχύ σε σύγκριση με του αριστερού ματιού. Με ρωτούσε αν κάποιος απ' την οικογένεια έχει γλαύκωμα. Δεν με τρόμαξε με το εύρημα, μου εξήγησε πως ίσως είναι από "κατασκευής"  (από γεννησιμιού μου δηλαδή) και να μην υπάρξει πρόβλημα με την όραση μελλοντικά. Όμως θα χρειαστεί να ξαναπάω σε ένα 3-4μηνο να κάνω πάλι βυθομέτρηση για να δούμε αν έχει αλλάξει ο όγκος του οπτικού νεύρου. Μου είπε πως θα πρέπει να κάνω έλεγχο όποτε μου το ζητούν ώστε να προλάβω τυχόν επιπλοκή, βάση της οποίας δεν θα νιώθω πόνο, απλά η όραση θα χειροτερεύει κι αν εγώ το αμελήσω θα βλέπω θολά. 
Γενικά πάντως η όραση για μακριά είναι άριστη, για κοντά είμαι στους 2 με 2,5 βαθμούς για κάθε μάτι και η πίεση στα μάτια 12 με 15 (στο δεξί με το χοντρό οπτικό νεύρο). Αύριο θα τηλεφωνήσω στο 1535 για να κλείσω το ραντεβού μου για τον Οκτώβρη.

Με την ευκαιρία της  επίσκεψης, βρήκα και την γραμματέα του ιατρείου παχυσαρκίας και κανόνισα την ημερομηνία της επίσκεψης μου σε αυτό.

Τον άλλο μήνα είμαι πάλι για το ΩΡΛ ιατρείο για να συζητήσω τα περί χειρουργείου στο αυτί μου!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Μαζεύω...

... και δεν το είχα καταλάβει!
Το διαπίστωσα στα σουτιέν μου! Βέβαια χάνοντας τα κιλά μου αυτό που έγινε ήταν να χαθεί κι αρκετό απ' το στήθος με αποτέλεσμα να προσπαθώ να τραβάω το χαλαρωμένο δέρμα στα πλευρά για να γεμίσουν οι θήκες του σουτιέν και να δείχνει ...στήθος! Το δε κούμπωμα είχε φτάσει στην τελευταία σειρά με κόπιτσες!
Κατέληξα πλέον χθες να ψάχνω να βάλω σουτιέν που να μου εφαρμόζει καλά στο σκελετό μου και το αποτέλεσμα ήταν πως όσα είχα να μου είναι πλέον πολύ φαρδιά!  Ενώ προβληματιζόμουν με τι τρόπο θα καλυφθεί το περίσσιο δέρμα στα πλευρά (που ήταν λιπαποθήκη) πλέον διαπιστώνω πως μαζεύει συνεχώς μέρα με τη μέρα. Μεγάλη  η έκπληξη μου. Ευτυχώς κι αγόρασα μικρότερα σε μέγεθος σουτιέν και χθες δοκίμασα αρκετά από τα παλιά μου που κατέληξαν σε σακούλα με ρούχα που πλέον μου είναι φαρδιά! Συνεχώς μαζεύω ρούχα που τα φοράω για λίγο και καταλήγουν να μου είναι μεγάλα!
Στα κιλά είμαι στα ίδια, όμως χαίρομαι που το σώμα μου λόγω ζέστης προσαρμόζεται στα κιλά που πρέπει να δείχνει. Για τα δικά μου μάτια μου φαίνομαι η ίδια ....γεματούλα, όσο αλλόκοτη σκέψη κι αν είναι αυτή!


Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ραντεβού στο ιατρείο ΩΡΛ

Σήμερα ήταν το προγραμματισμένο μου ραντεβού στο τακτικό ιατρείο ΩΡΛ στο Ιπποκράτειο. Είπα γιατί πήγα, μου πήρε ιστορικό ένας γιατρός (μάλλον ειδικευόμενος) και μου έκανε ακοόγραμμα το οποίο δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έκανα στο νοσοκομείο της πόλης μου. Με  έβαλε σε ειδικό θάλαμο, με 2 διαφορετικά ακουστικά κι εγώ έπρεπε να πατάω το κουμπάκι στο χειριστήριο όποτε άκουγα ήχο. Κράτησε περίπου 10 λεπτά.
Κάναμε μια πρώτη κουβέντα για το θέμα χειρουργείου κι εκείνος μου είπε πως τα ακουστικά θα ήταν προτιμότερα γιατί το χειρουργείο ίσως να μην αποτελεί ιδανική λύση και ίσως να κουφαθώ εντελώς απ' το αυτί που έχει τα βουητά. Η τιμή των ακουστικών είναι στα 1000 ευρώ! Του τόνισα πως αν είχα 1000 ευρώ πάρτυ θα έκανα στο σπίτι (τρόπος του λέγειν) και του εξήγησα πως ο λόγος της κακής οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε  (μιας κι ότι μεροκάματο μπαίνει στο σπίτι είναι απλά για τα  άκρως απαραίτητα) με αναγκάζει να βλέπω προς την λύση του χειρουργείου.
Είχα αρκετή ώρα στο ιατρείο και μου έδωσαν να πάρω τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού στο πιο εξειδικευμένο τους ιατρείο για το θέμα μου, όπου εκεί θα μου αναλύσουν περαιτέρω τα υπέρ και τα κατά του χειρουργείου πριν πάρω την οριστική μου απόφαση και προχωρήσουμε στα διαδικαστικά. Με ρώτησε μάλιστα αν έχω ασφάλεια! Αύριο θα τηλεφωνήσω και μακάρι να συμπέσει την ίδια μέρα που έχουμε ραντεβού στο Ιπποκράτειο (πάλι) στο οφθαλμολογικό εγώ κι ο άντρας μου. 

Ναι, τα πήραμε αμπάριζα τα ιατρεία... γιατί επιβάλλεται... μεγάλοι ανθρώποι λίγο πριν πενηνταρήσουμε! 

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Το θετικό του χειρουργείου μου!

Μετά από ένα μήνα και μετά από μεγάαααλο φαγοπότι, σχεδόν ανεξέλεγκτο, ανέβηκα  στη ζυγαριά να δω τι συμβαίνει! Προ χειρουργείου με τόσα που έχω κατεβάσει μέσα σε αυτό το διάστημα, θα είχα πάρει το ελάχιστο 10 κιλά, ενώ τώρα απλά πήρα 600 γραμμάρια που κι αυτά απλώς ενδεικτικά είναι, γιατί μια χάνονται και μια έρχονται! Το θετικό λοιπόν του τύπου του χειρουργείου μου είναι αυτό: δεν αφήνει περιθώρια να πάρεις κιλά, γιατί ότι άχρηστο βάζεις στο στομάχι αυτό θα βγει!

Εξήγηση: όταν λέω "μεγάαααλο φαγοπότι" μην φανταστείς πως βάζω την πιατάρα με  το φαγητό και καταβροχθίζω, εννοώ πως τρώω τροφές που λιώνουν στο στόμα και κατά συνέπεια κατεβαίνουν με μεγάλη ευκολία... αυτές που δεν πρέπει: γλυκά (ευτυχώς όχι όλα), μπισκότα, κρέμες, παγωτά... Κι όλο αυτό γιατί ένιωθα έντονη την ανάγκη να φάω γλυκό. Χθες ήταν μια μέρα ήρεμη χωρίς να το παρακάνω. Γλυκό έφαγα μόνο το πρωί με τον καφέ μου, ένα ατομικό κεκάκι. Από κει και πέρα προτίμησα τα φρούτα στις σωστές ώρες. Και βγήκε η μέρα όμορφα! Ελπίζω και σήμερα να κυλήσει το ίδιο καλά! 
Και θέλω να ελπίζω πως το καλοκαίρι αυτό θα  χαθούν και όσα κιλά πρέπει για να μπω στην κατηγορία του φυσιολογικού σε κιλά ανθρώπου - μέχρι στιγμής θεωρούμαι υπέρβαρη.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Αλλαγή ημερομηνίας ραντεβού στον ΩΡΛ.

Ο μήνας μπήκε με πρόγραμμα απεργιών και στάσεων εργασίας. Αν δεν με ενημέρωνε η νύφη μου σήμερα για την απεργία της Τετάρτης εγώ θα ξεκινούσα και θα έκανα ένα ταξίδι άδικα των αδίκων για το τίποτε επί της ουσίας.
Η απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη θα αρχίσει στις 11 το πρωί μέχρι την λήξη (ποια λήξη βρε παιδιά;) και το ραντεβού μου στο Ιπποκράτειο ήταν στις 11:20 κι από τις 12 κάνουν στάση εργασίας τα μέσα μεταφοράς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ)... Που σημαίνει πως εγώ για να έβρισκα ταξί μια τέτοια ώρα θα έφτανα στο σταθμό Λαρίσης για την επιστροφή στο σπίτι μου κι εγώ δεν ξέρω μέσω... ποιας πόλης! Τέλος πάντων.. θα κάνω υπομονή με τα βουϊτά στ' αυτιά και την άλλη εβδομάδα ελπίζω να μην προκύψουν άλλα εμπόδια.
Ναι, απεργούν και οι γιατροί, σίγουρα όχι όλοι... αλλά δεν θα ήθελα να ταλαιπωρηθώ για να βρω τυχόν πόρτα κλειστή στο τακτικό ιατρείο ή να πέσω σε ειδικευόμενο!