Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Επίσκεψη στον ΩΡΛ!

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία κι αισιοδοξία. Η Ανάσταση του Κυρίου ας είναι και η δική μας ανάσταση από τα δύσκολα που συνεχώς έρχονται μπροστά μας.

Σήμερα ήταν το ραντεβού μου με το ΩΡΛ ιατρείο στο νοσοκομείο. Ήμουν νωρίτερα από την ώρα μου γιατί δεν ήξερα τι κόσμο θα έβρισκα στα εισιτήρια, αλλά δεν βρήκα. Έβγαλα αμέσως το εισιτήριο μου, η ώρα δεν είχε πάει ακόμη 08:30, πετάχτηκα  απέναντι και πήρα έναν καφέ και πήγα και κάθισα έξω απ' το ιατρείο μέχρι να έρθει η γιατρός. 09:30 ήταν η ώρα του ραντεβού μου αλλά η γιατρός εμφανίσθηκε στις 10! Μέχρι να ετοιμαστεί, να τακτοποιήσει κάτι εκκρεμότητες που την έβλεπα να μπαινοβγαίνει στο ιατρείο της πήγε 10:30. Στο μεταξύ ο κόσμος απ' έξω περίμενε με ανυπομονησία να περάσει. Εγώ ήμουν όμως το πρώτο ραντεβού της.
Πέρασα της εξήγησα το λόγο της επίσκεψης μου και μου είπε πως  όλο αυτό τον καιρό που έχω πρόβλημα ωτοσκλήρυνσης καλό θα ήταν να είχα κάνει κάποια ακοογράμματα ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε την εξέλιξη της βαρηκοΐας μου και να εντοπίσουμε επακριβώς την αρχή των βουητών στ' αυτιά μου! Κοίταξε τα αυτιά μου μήπως είχα κερί. Ήταν καθαρά, οπότε και πέρασα στο γραφείο για να μου κάνει ακοόγραμμα για να δούμε και τις διαφορές της ακοής απ' το ένα αυτί στο άλλο. Μεγάλο το χάσμα μιλάμε! Την κουφαμάρα την έχω στο δεξί αυτί, ενώ το αριστερό είναι μια χαρά... το κουλό είναι πως το ηχητικό νεύρο του δεξιού είναι καλύτερο σε σχέση με του αριστερού αυτιού! Μου είπε πως μπορεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά και στην κατάσταση που βρίσκεται η δική μου ακοή το ποσοστό να δω βελτίωση είναι μεγάλο, μου είπε όμως πως αν φοβάμαι το χειρουργείο υπάρχει και η λύση του ακουστικού του οποίου το κόστος είναι γύρω στα 800 ευρώ με τα μισά έξοδα να καλύπτονται απ' το ΙΚΑ αφού πληρώσω εγώ όλο το ποσό. Που σημαίνει πως για να πάρω πίσω κάπου στα 400 ευρώ... με την κυβερνητική οικονομική δυσκοιλιότητα... δεν υπάρχει περίπτωση που να χτυπάω τον κώλο μου χάμω! Εδώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πήγαν για γυαλιά πρεσβυωπίας κι ακόμη δεν έχουν πάρει τα 50εύρα πίσω... σιγά μη μου δώσουν εμένα το 400άρι!!! 
Πέρα από αυτό απέκλεισα την περίπτωση του ακουστικού, λόγω ηλικίας. Από την στιγμή που με το χειρουργείο η πιθανότητα βελτίωσης της ακοής μου είναι μεγαλύτερη, ποιος ο λόγος να έχω και να κυκλοφορώ με ακουστικό στο αυτί;
Μου είπε πως μια καλή περίπτωση δημόσιου νοσοκομείου για χειρουργείο είναι το Ιπποκράτειο! Μου έδωσε και το όνομα του καθηγητή ΩΡΛ που έχει μια άριστη ομάδα πάνω σε θέματα της ακοής (κι όχι μόνο) κι εγώ αυτό το χάρηκα! Πήγε να μου προτείνει και ιδιωτική κλινική... αλλά δεν το συνέχισε μιας και της εξήγησα πως με το Ιπποκράτειο έχω τα ...πάρε-δώσε μου! Μου έδωσε το ακοόγραμμα με την υπογραφή και την σφραγίδα της ώστε όταν εγώ κλείσω ραντεβού στην Αθήνα να το δείξω στους γιατρούς εκεί.
Επιστροφή στο σπίτι. Έκλεισα ραντεβού και είναι τον άλλο μήνα στο ιατρείο Α' ΩΡΛ του Ιπποκρατείου. Ελπίζω να λάβω κι από εκεί καλά  αποτελέσματα και να με βάλουν στην αναμονή για χειρουργείο για να πάψουν τα "τζιτζίκια" απ' τ' αυτιά μου και να μπορώ να ακούω σαν άνθρωπος κι όχι να λέω "τι", "μίλησες", "είπες κάτι"!