Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αποδυναμωμένο μου Πάσχα!

Με παίρνουν οι μυρωδιές από τσουρέκια και κουλουράκια που ψήνονται τριγύρω στη γειτονιά κι εγώ φέτος δεν μπορώ να φτιάξω έστω κουλουράκια.
Οι μύες των χεριών μου είναι αποδυναμωμένοι, που ότι και να κάνω τα χέρια μου κουράζονται. Καταπιάστηκα σήμερα να σαπουνίσω τον τοίχο πίσω απ' το κεφαλάρι του κρεβατιού μας που το'χουμε βάψει με βελουτέ διαφορετικό χρώμα απ' τους υπόλοιπους τοίχους του υπνοδωματίου και πιάνει άλατα απ' την υγρασία και δεν μπορούσα να δουλέψω αρκετά με το δεξί. Έτσι προσπάθησα να κάνω ότι μπορώ και με το αριστερό ώστε να μοιραστεί η κούραση.
Πόσο δε σκέφτομαι τα τζάμια στις μπαλκονόπορτες δεν το συζητώ! Και μετά μου θέλω να κάνω κουλουράκια! Τα τζάμια όλο και κάπως θα τα καταφέρω, έστω με μια μπαλκονόπορτα την ημέρα, τα κουλουράκια δεν το βλέπω! Δεν έχω πολυμηχάνημα για να ζυμωθούν μόνα τους, οπότε θέλει χέρι η ζύμη! Το ξεχνάω για φέτος. Από κουλουράκια δεν θα ξεμείνω, όλο και κάτι θα δώσει η μάνα μου όπως κάνει κάθε χρόνο!
Η σκέψη να αρχίσω γυμναστήριο με ζώνει όλο και περισσότερο. Καλά να είμαστε, να πάνε και τα οικονομικά μας κάπως καλύτερα και θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Σκέφτομαι να κάνω και τίποτε στο σπίτι, στο youtube υπάρχουν ωραιότατα βιντεάκια με αερόμπικ, ζούμπα κλπ..
Να πριν λίγο έκανα λίγες ασκησούλες από ένα βιντεάκι, αλλά δεν άντεξα να το βγάλω και ήταν μόνο 25'. Ψοφίμι! Θα δείξει!
Πήγα και σούπερ μάρκετ σήμερα να αγοράσω αρνάκι. Πήρα 1,5 αρνί, κομμένο μερίδες που μερικές θα ψηθούν στη λαδόκολλα και φέτος, για το βράδυ της Ανάστασης. Πάσχα θα κάνουμε στου αδερφού μου που μας προσκάλεσε, καλά να είμαστε! 

Αυτά!

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ραντεβού σε ΩΡΛ

Δεν θυμάμαι να το έχω σημειώσει σε κάποια ανάρτηση, αλλά έχω και θέμα ακοής! Ω ναι! 
Έχω μια ας πούμε υποτυπώδη βαρηκοΐα την οποία δεν φρόντισα όταν κάποτε έκανα τον έλεγχο και ο γιατρός μου είχε πει για χειρουργείο και τώρα το πράγμα έχει χειροτερέψει. Ενώ δεν κοιμόμουν καλά λόγω των απνοιών τώρα δεν κοιμάμαι και τόσο καλά λόγω εμβοών!
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ' το να έχεις "τζιτζίκια" στ' αυτιά νύχτα-μέρα και να μην σταματάνε λεπτό! Μέχρι πριν μερικούς μήνες οι εμβοές (κοινώς βουητά) δεν ήταν τακτικές, έρχονταν ξαφνικά ως το παλιό τσιριχτό σήμα της ΕΡΤ (!) κι έφευγαν. Σιγά σιγά ο ήχος στο κεφάλι μου άλλαξε κι άρχισε να γίνεται μόνιμος. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο που έχω τις εμβοές στο δεξί μου αυτί αλλά βλέπω πως επεκτείνονται και στο αριστερό.
Πριν πολλά χρόνια λοιπόν είχα πάει σε ΩΡΛ (την εποχή που έκανα πρακτική στο νοσοκομείο) κι εκεί διαπιστώθηκε το πρόβλημα μου: ωτοσκλήρυνση. Ο γιατρός λοιπόν μου είπε πως έπρεπε να κάνω χειρουργείο στο Γενικό της Νίκαιας όπως μου πρότεινε. Με τι ασφάλεια εγώ να πάω; Ενήλικη ήμουν ώστε να είμαι στο βιβλιάριο του πατέρα μου κι άνεργη που έβγαζα την νοσηλευτική με προοπτική να εργαστώ κάποτε σε κάποιο νοσοκομείο (που να φανταζόμουν τι χαΐρια μας ετοίμαζε τότες ο Παπανδρέου κι ο Κρεμαστινός (ΑΣΕΠ τα λένε). Τέλος πάντων... το άφησα πίσω, το αμέλησα και γενικά αφού δεν είχα βουητά το ξέχασα τελείως.
Να που τώρα το πράγμα χειροτερεύει! Ο γιατρός τότε μου είχε πει πως η βαρηκοία είναι κληρονομική. Από την πλευρά της μάνας μου το ξέρω πως κανένας δεν υπήρξε βαρήκοος, απ' την πλευρά του πατέρα μου... ο πατέρας μου έκανε πως δεν το άκουσε και πως καλά δεν υπήρξε κανένας στο σόι με πρόβλημα στ' αυτιά! Βέβαια πήρα την απάντηση απ' την μάνα μου πως η γιαγιά (η μάνα του πατέρα  μου) δεν άκουγε και δεν το παραδεχόταν!
Με τα πολλά χθες έκλεισα ένα ακόμη ραντεβού, με ΩΡΛ στο νοσοκομείο, για την Παρασκευή πριν την Κυριακή του Θωμά. Να δούμε τι θα μου πει και πως θα γίνει να βελτιώσω την κατάσταση. Χειρουργείο να μου προτείνει αν φυσικά μπορεί να γίνει, θα το δεχτώ. Δεν υποφέρεται αυτό το "τζζζ-τζζζ-τζζζ" μέσα στο κεφάλι μου, που μου μιλάνε και συνήθως είμαι με το "δεν άκουσα, είπες κάτι;"!

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ραντεβού στον ενδοκρινολόγο!

Πως έφαγα σήμερα την αναλαμπή να τηλεφωνήσω να προγραμματίσω ραντεβού στον ενδοκρινολόγο κι εγώ δεν ξέρω! Η αλήθεια είναι πως τώρα κάπως χτυπάω το κεφάλι μου γιατί δεν το έκανα απ' τον Φεβρουάριο ώστε να προεξοφλήσω ένα ραντεβού για τον Ιούνιο! Τελικά το πρώτο διαθέσιμο ήταν στα μέσα Οκτωβρίου κι εγώ το έκλεισα στα μέσα Νοεμβρίου ώστε να έχω κάνει και τον υπέρηχο θυρεοειδούς που μου έχει ζητηθεί!
Φόρτος εργασίας έχει πέσει στο ενδοκρινολογικό ιατρείο του Ιπποκρατείου, είμαστε κι εμείς της επαρχίας που δεν θέλουμε να πληρώσουμε τους μη μου άπτου ιδιώτες ενδοκρινόλογους (δεν μας περισσεύουν ευρώ εδώ που τα λέμε) και υπάρχει μια λογική στο να κλείνονται τα ραντεβού και όσο πίσω πάνε! Το έχω ξαναγράψει πως το νοσοκομείο της Χαλκίδας αλλά και το ΙΚΑ δεν έχουν ενδοκρινολόγους κι έτσι όσοι δεν μπορούμε να πληρώσουμε το 40ευρο που είναι το ελάχιστο ποσό επίσκεψης σε ιδιώτη ενδοκρινολόγο προτιμούμε να πηγαίνουμε σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας μιας και τα έξοδα μετακίνησης είναι κάτω των 20 ευρώ! Και να μην ξεχάσω πως υπάρχει και η σωστή αντιμετώπιση, καθότι στο Ιπποκράτειο που πάω εγώ υπάρχουν καλοί επιμελητές κι αστέρια ειδικευόμενοι!
Τι μένει τώρα... να τηλεφωνήσω στο ιατρείο παχυσαρκίας ώστε να μου δοθεί ημερομηνία για τον Σεπτέμβρη που είναι η επόμενη επίσκεψη μου μετά  από 6 μήνες και φυσικά κάπου εκεί κοντά να κλείσω ραντεβού με παθολόγο (μάλλον σε ιδιώτη το βλέπω γιατί στο νοσοκομείο οι εξετάσεις δεν μου γράφονται πλήρως) για το πακέτο αιματολογικών εξετάσεων.
Τι μένει άλλο; Μια επίσκεψη που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό και το έχω αμελήσει πράγμα απαράδεκτο. Επίσκεψη σε γυναικολόγο για να δούμε λίγο τα γυναικολογικά μου. Από τότε που έκανα την απόξεση δεν πήγα σε κάποιον. Τον Ιούνιο πρέπει οπωσδήποτε να πάω σε κάποιον και αναφέρομαι για τότε γιατί τότε θα σταματήσει το μπέϊμπι σίτινγκ του ανιψιού μου μιας και κλείνουν τα σχολεία.

Αμέλεια μεν, αλλά όλο αυτό το διάστημα που δεν είχα γιατρούς και ιατρεία, ήταν μια ανάσα ζωής! Το μυαλό μου μέχρι και πριν λίγους μήνες ήταν μπουκωμένο με τέτοιους προγραμματισμούς και το'χα παράπονο να πάρω μια ανάσα, να κοιμάμαι ήσυχα κι όχι να λειτουργεί το υποσυνείδητο υπολογιστικά! Ε, ώρα να ξαναμπώ στην κούρσα... χελώνας πια, αλλά απαραίτητη για τα σχετικά τσεκ-απ!

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Τι έφαγα σήμερα 17/4

- Πρωινό
1 γιαούρτι αγελάδος 2%
2 κγ μέλι

- Δεκατιανό
1 μεγάλο μήλο
3 κρημ κράκερς χωρίς ζάχαρη
2 κομμάτια κασέρι

- Μεσημεριανό
1 κομμάτι μακαρόνια ογκρατέν

- Απογευματινό
8 δαμάσκηνα ξερά
1 μπανάνα
Καφέ ελληνικό σκέτο

- Βραδινό


  • Η μέρα μου άρχισε με μάχη κατά των μυρμηγκιών! Άνοιξα το ντουλάπι να βγάλω το μέλι και είδα μια σειρά μυρμήγκια να περιφέρονται γύρω απ' τα βαζάκια με το μέλι. Οπότε άδειασα το ντουλάπι και ψέκασα με εντομοκτόνο. Και πέρσι είχα τέτοια επίθεση μυρμηγκιών στο μέλι, σε ντουλάπι μάλιστα που είναι πάνω απ' το ψυγείο. Μου κατέστρεψαν ένα μεγάλο μπωλ μέλι περίπου 2 κιλά! Δεν είναι κάνα μέλι από εκείνο το σιροπιαστό του σούπερ μάρκετ αλλά προερχόμενο από παραγωγό που αγοράζουμε κάθε χρόνο μετά από παραγγελία. Και 2 κιλά μέλι να το πετάς, το κλαις μετά! Κι όχι τίποτε άλλο αναρωτιέσαι πως τρύπωσαν μέσα σε αυτό το μπωλ που ήταν ερμητικά κλειστό!

Τι έφαγα σήμερα 16/4

- Πρωινό
1 γιαούρτι αγελάδος 2%

- Δεκατιανό
1 σκαφάκι φράουλες
1 μπανάνα

- Μεσημεριανό
4 παξιμαδάκια κρίθινα
1 κομμάτι κασέρι
3 μπισκότα γεμιστά
4 ρυζογκοφρέτες

- Απογευματινό
Καφές ελληνικός σκέτος
3 φρυγανιές χωρίς ζάχαρη με μαργαρίνη λάιτ και μαρμελάδα λάιτ

- Βραδυνό
1 πιατάκι πατάτες τηγανιτές με 1 αυγό τηγανιτό
1 μπουκιά τυρί φέτα
1 μπανάνα
2 μπισκότα γεμιστά

- Πριν τον ύπνο
1 μελομακάρονο
1 μπάρα σοκολάτα υγείας

  • Το πρωινό μου ξεκίνησε με πολύ περπάτημα. Τόσο πολύ που με πονούσαν οι γοφοί στο τέλος. Πήγα λαϊκή, πήγα σούπερ μάρκετ, τράβηξα το καρότσι με τα ψώνια μέχρι πάνω στον όροφο κάτι που το έκανα πρώτη φορά κι αυτό γιατί το δεξί μου χέρι συνεχίζει να με πονάει και δεν ήθελα να ξεγοφιαστώ κατά πρώτον πάνω-κάτω τη σκάλα και να "διαλύσω" το χέρι μου κατά δεύτερον φορτωμένη με όλα τα ψώνια από λαϊκή και σούπερ μάρκετ!
  • Διαπιστώνει κανείς πλέον πως οι "σκατοτροφές" κατεβαίνουν άνετα σε ότι ποσότητα κι αν είναι, οι κανονικές τροφές είναι που με κομπιάζουν!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Τι έφαγα σήμερα 15/4... η ματιασμένη!

Σήμερα η μέρα ήταν κάπως περίεργη. Δεν ξέρω, αλλά ξύπνησα με μια περίεργη διάθεση και συνέχισε με υπερφαγία!

- Πρωινό
1 φέτα κέικ
1 συκολατάκι (ξερό σύκο με επικάλυψη σοκολάτας υγείας)
1 μπισκοτάκι μιράντα
1 κριτσίνι ολ. αλέσεως
1 φέτα κασέρι
1 μικρό κομμάτι γραβιέρα

- Δεκατιανό
Φρέντο καπουτσίνο απ' έξω
1 μικρό κουτάκι caprice
... ξαπλώθηκα έπειτα, γιατί αισθανόμουν άσχημα... συνδυασμός dumping και ματιού... τηλεφώνησα στον άντρα μου και με ξεμάτιασε... Στο καφενείο που πήρα τον καφέ, ήταν ένας πελάτης που με κοίταζε έντονα, δεν έδωσα σημασία... το κατάλαβα μετά από κάνα 20λεπτο... Ο άντρας μου, μου'πε πως είχα πολύ μάτι!

- Μεσημεριανό
1 γωνία ψωμί
1 κομμάτι κασέρι
1 ταρτάκι με μαρμελάδα και κερασάκια γλασέ
1 καρύδα

- Απογευματινό
Φραπέ μέτριο ελαφρύ
1 κομμάτι κασέρι
1 κομμάτι μπλε τυρί

- Βραδυνό
1 πιατάκι πατάτες με κουνουπίδι κοκκινιστό
1 κομματάκι τυρί φέτα

- Πριν τον ύπνο
1 γιαούρτι αγελάδος 2%

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Τι έφαγα σήμερα 14/4

- Πρωινό
1/2 γιαούρτι αγελάδος 2%
1 φέτα κέικ

- Δεκατιανό
1 κομμάτι γραβιέρα
Φρέντο καπουτσίνο... απ' όξω
1 μήλο

- Μεσημεριανό
1/2 στήθος από μικρό ψητό κοτόπουλο
Παντζάρια σαλάτα
1 γωνίτσα ψωμί
1 σταφιδόψωμο

- Απογευματινό
Φρέντο καπουτσίνο... απ' όξω
1/2 σταφιδόψωμο

- Βραδυνό
Λιγότερο από 1/2 στήθος από μικρό ψητό κοτόπουλο
2 πηρουνιές παντζάρια σαλάτα
Λίγο κεφαλοτύρι και κασέρι
1,5 αχλάδι


- Πριν τον ύπνο

  • Η προσπάθεια να φτιάξω τελικά φρέντο καπουτσίνο στη καφετιέρα της νύφης μου στέφθηκε με επιτυχία. Η αποτυχία ήταν στο αφρόγαλα, που δεν τα κατάφερα. Η παταγώδης αποτυχία ήταν ότι τελικά δυο γουλιές που ήπια απ' τον καφέ αυτό ήρθαν και μου έκατσαν σαν τσιμεντόλιθος στο στομάχι. Προκειμένου να μην έχω καμιά ιστορία, μόνη μου με το ανιψάκι μου στο σπίτι, τον έχυσα και κατέληξα και πάλι να αγοράσω απ' έξω το φρέντο μου. Το μεσημέρι η νύφη μου, μου είπε πως τον καφέ τον είχαν αγορασμένο απ' του Λουμίδη! Της εξήγησα πως πλέον το στομάχι μου αντιδρά ανάλογα  αν κάποιος καφές είναι κάπως και γι' αυτό τους αποφεύγω, με παράδειγμα τον καφέ του φίλτρου που ναι μεν είναι σχετικά ελαφρύς απ' όλους τους υπόλοιπους καφέδες τελικά μου δημιουργεί πρόβλημα. Τώρα το να ξεπαραδιαστώ για να αγοράσω καφέ εσπρέσσο συσκευασίας από αυτούς που το στομάχι μου ανέχεται, δεν λέει. Κι ούτε απαιτώ να μου αγοράσουν ο αδερφός κι η νύφη μου κάτι τέτοιο. Τα σχολεία άλλωστε σε 2 μήνες κλείνουν κι εγώ στο σπίτι δεν έχω μηχανή ή καφετιέρα εσπρέσσο για να πω ότι δεν θα πάει χαμένος ο καφές και δεν ξέρω αν για την επόμενη σχολική σεζόν θα κάνω πάλι μπέϊμπι-σίτινγκ του ανιψιού μου ή θα τον παίρνει μαζί της στο νηπιαγωγείο η νύφη μου. Θα αρκεστώ στο κλασσικό φραπεδάκι!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τι έφαγα σήμερα 13/4

- Πρωινό
1/2 γιαούρτι αγελάδος 2%
1 φέτα κέϊκ

- Δεκατιανό
Φρέντο καπουτσίνο με γλυκαντικό ... απ' όξω!
1 αχλάδι

- Μεσημεριανό
1 μερίδα κουκιά φρέσκα λαδερά
1/2 γωνία ψωμί

- Απογευματινό
2 μεγάλες ρυζογκοφρέτες
Φραπέ μέτριο με 1 κγ ζάχαρη και γάλα εβαπορέ 4%

- Βραδυνό
1 μερίδα κουκιά φρέσκα λαδερά
4 κρίθινα παξιμαδάκια

- Πριν τον ύπνο
1 μπωλ ρυζόγαλο σπιτικό

  • Σήμερα η νύφη μου, μου έδειξε πως να χρησιμοποιώ στην καφετιέρα της την έξτρα μηχανή εσπρέσσο! Αύριο θα δοκιμάσω να φτιάξω φρέντο καπουτσίνο σε αυτή, γιατί και δεν γίνεται να πληρώνω συνεχώς 1,5 ευρώ στον απέναντι καφενέ κάθε φορά που θέλω ένα τέτοιο καφέ αλλά και σε γεύση αυτός του νεσκαφέ δεν μου αρέσει και τόσο πια!

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Τι έφαγα σήμερα 12/4

- Πρωινό
1/2 γιαούρτι αγελάδος 2%
1 μπωλάκι φράουλες

- Δεκατιανό
Φρέντο καπουτσίνο με γλυκαντικό... απ' όξω!
Μια μπουκιά αχλάδι
2 κομματάκια γλυκό περγαμόντο, στραγγισμένα απ'το σιρόπι τους

- Μεσημεριανό
1/2 μερίδα μακαρόνια με  μυζήθρα και καμμένα με λάδι και κέτσαπ
1  λεμονόφλουδα ζαχαρωμένη (απ' την παρασκευή του σιροπιού της λεμονάδας)
1 μπανάνα

- Απογευματινό
Νεσκαφέ φρέντο καπουτσίνο με 1 κγ ζάχαρη & γάλα εβαπορέ 4%... (Δεν το ήπια όλο).
2 μήλα μικρά

- Βραδινό
1/2 μερίδα μακαρόνια με μυζήθρα και καμμένα με λάδι και κέτσαπ
1 κομμάτι τυροπιτάρι

- Πριν τον ύπνο
4 παξιμαδάκια κρίθινα (ο άντρας μου έβλεπε τηλεόραση ώστε να τον ενοχλεί το κριτσάνισμα)!

- Τα ξημερώματα
Μερικές κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό 2%
Μερικές κουταλιές ρυζόγαλο σπιτικό
... όχι δεν είναι νυχτερινή υπερφαγία, είναι η ανάγκη μου να χαλαρώσει ο οργανισμός μου για να κοιμηθώ, γιατί από νωρίς φαινόταν πως θα είχα μια κάποια αυπνία κι απ 'την άλλη απ' τον γυφτομαχαλά της περιοχής μου μέχρι τις 2 τα ξημερώματα είχαν τέρμα την μουσική, εξαναγκάζοντας σε ξενύχτι την μισή πόλη!




Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Τι έφαγα σήμερα 11/4

- Πρωινό
Νες με 1 κγ γλυκαντικό και 2 ΚΣ γάλα εβαπορέ 4%
1/2 γιαούρτι αγελάδος 2%
1 πορτοκάλι

- Δεκατιανό
1 μικρή φέτα ψωμί
1 φέτα (τοστ) κασέρι
1 αχλάδι

- Μεσημεριανό
1/2 τυροπιτάρι σπιτικό
1 πιατάκι φράουλες

- Απογευματινό
Νεσκαφέ φρέντο καπουτσίνο με 1 κγ φρουκτόζη και 2 ΚΣ γάλα εβαπορέ  4%
1 μακαρόν (κέρασμα της μαμάς)
1 ποτήρι σπιτική λεμονάδα (φρεσκοφτιαγμένη απ' τα χεράκια μου, για δοκιμή)

- Βραδυνό
1 πιατάκι πατάτες τηγανιτές με σάλτσα απ' το στιφάδο κι
1 κομματάκι μοσχάρι
1 αχλάδι

- Πριν τον ύπνο
3 παξιμαδάκια κρίθινα.. που το 3ο το έφτυσα και πέταξα το υπόλοιπο!

  • Το αποτέλεσμα του χθεσινού υπερφαγικού ήταν η σημερινή πρωινή επίσκεψη στην τουαλέτα να είναι ...αποτελεσματική! Το καζανάκι το πάτησα ίσαμε 3 φορές! Κι αυτό γιατί τα λιπαρά δεν τα χωνεύει όλα ο οργανισμός και την μεγαλύτερη ποσότητα την αποβάλει! 
  • Διατροφικά η μέρα μου σήμερα ξεκίνησε πιο φυσιολογικά. 
  • Και μιας και σήμερα πήγα να πληρώσω τον λογαριασμό του νερού μετά από πολύ καιρό με είδα ολόσωμη και γούρλωσα τα μάτια! Όχι γιατί αδυνάτισα πολύ, αλλά γιατί το παντελόνι που φοράω δείχνει σαν να φοράω βράκα! Δεν το είχα καταλάβει καν και θεωρούσα πως μου ήταν εντάξει! Να πιάσουν οι ζέστες να αρχίσω να φοράω βερμούδες και να αρχίσω πλήρη ανανέωση χειμερινής γκαρνταρόμπας... πια! 
  • Λίγο πριν πάω για ύπνο πήρα να μασήσω 3 παξιμαδάκια τα οποία είναι πολύ τραγανά. Ο ήχος στο μασούλημα ενοχλούσε τον άντρα μου! Λες κι ευθυνόμουν εγώ που ήταν τόσο τραγανά και με χρέωσε  πως το έκανα επίτηδες. Θύμωσα μετά από αυτό κι έτσι έφτυσα από αντίδραση την μπουκιά που είχα στο στόμα και πέταξα το υπόλοιπο παξιμαδάκι. "Είσαι των άκρων" μου λέει... αλλά του είπα πως για να μην τον ενοχλώ αφού το κάνω επίτηδες καλύτερα να φτύσω και να πετάξω τα ένοχα παξιμαδάκια! 

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Τι έφαγα σήμερα 10/4

- Πρωινό
1 φλ. γάλα εβαπορέ 4% (80 ml γάλα διαλυμένο σε νερό)

- Δεκατιανό
2 φρυγανιές χωρίς ζάχαρη
75 γρ. κότατζ τσηζ λάιτ (το θαλασσί κεσεδάκι απ' τα λιντλ)
1 πορτοκάλι

- Μεσημεριανό
1 μερίδα μοσχάρι στιφάδο (120 γρ. κρέας + 120 γρ. κρεμμύδια)
1/2 τυροπιτάρι σπιτικό (της μαμάς)
2 ταρτάκια με μαρμελάδα και κερασάκια γλασέ

- Απογευματινό
3 αχλάδια
3 φρυγανιές χωρίς ζάχαρη με μαργαρίνη λάιτ, φρουκτόζη & κανέλλα
3 φρυγανιές χωρίς ζάχαρη με μαργαρίνη λάιτ & μαρμελάδα διαίτης φράουλα
Καφέ ελληνικό σκέτο

- Βραδινό
Λιγότερο από 1 μερίδα μοσχάρι στιφάδο
4 παξιμαδάκια κρίθινα
1 χούφτα φυστίκια αράπικα
1 σοκολατάκι με φουντούκι

- Πριν τον ύπνο
Μερικές κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό 2%
Μερικά κουταλάκια μαρμελάδα διαίτης φράουλα


Ναι είναι υπερφαγικό το σημερινό μόνο και μόνο επειδή θεώρησα πως έτσι επιβραβεύω το αποτέλεσμα του σημερινού ζυγίσματος (-1,2 κιλά)!
Και το αποτέλεσμα της μέρας: απίστευτο πρήξιμο και πολλά... αέρια!  Smiley

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Παγωτό γιαούρτι με φράουλες


Υλικά
1/2 φάκελο ζελατίνη άγευστη
2 ΚΣ νερό
3 φλ. φράουλες, μοιρασμένες
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό (0 ή 2%)
1 ΚΣ + 1 κγ μέλι
4 κγ γλυκαντικό
1/4 κγ άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση
Σ' ένα μπρίκι ρίχνουμε τη ζελατίνη και το νερό να μαλακώσει, αμέσως βάζουμε σε φωτιά κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια με φράουλες και τη λιωμένη ζελατίνη και χτυπάμε να λιώσουν οι φράουλες. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το γλυκαντικό, το άρωμα και χτυπάμε πάλι να ενωθούν καλά όλα  τα υλικά. Προσθέτουμε και το άλλο φλιτζάνι φράουλες και χτυπάμε τόσο ώστε να μείνουν σε κομματάκια. Ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό λεκανάκι, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το ανακατεύουμε ανά 30' μέχρι να πάρει την υφή παγωτού. Πριν σερβίρουμε αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
Βγαίνουν 4 μερίδες.

Ισοδύναμα μερίδας
2 1/4 Κάτι Επιπλέον (ή Έξτρα)
3/4 μ. φρούτο
1 μ. γάλα

Τι έφαγα σήμερα 9/4

- Πρωινό
1 φλ. γάλα εβαπορέ 4%
2 μικρά πορτοκάλια

- Δεκατιανό
3 μεγάλες φράουλες

- Μεσημεριανό
2 αυγά μικρά, βραστά
100 γρ. πατάτες φούρνου
4 πιρουνιές παντζάρια σαλάτα
1 μπωλάκι παγωτό γιαούρτι με φράουλα

- Απογευματινό
1 χούφτα καρύδια & σταφίδες
Καφέ ελληνικό σκέτο


- Βραδινό
Τονοσαλάτα με:
μαρούλι, άνιθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 κονσέρβα τόνο & μαγιονέζα λάιτ
1 στρογγυλό ψωμάκι ολ. αλέσεως

- Πριν τον ύπνο
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό 2% με κακάο και φρουκτόζη (γρήγορη μους σοκολάτας)!


Τα καρύδια με βάρυναν τελικά. Είναι από εκείνες τις φορές που θα τύχει κι αυτό. Αν βάλεις και το "μάτι" που κουβαλούσα, ήρθε κι έδεσε! Με ξεμάτιασε  ο άντρας μου, που κατέχει το άθλημα και συνήλθα η γυναίκα!
Γράφω με δυσκολία αυτή τη στιγμή καθ' ότι με πονάνε οι αρθρώσεις του μεσαίου δαχτύλου του δεξιού μου χεριού. Έβαλα παυσίπονη αλοιφή κι ελπίζω αύριο να μην έχω ενόχληση... Το μυαλό μου πήγε σε μια θεία της μάνας μου που είχε αρθριτικά και τα δάχτυλα των χεριών της είχαν πάθει αγκύλωση! Ναι, πάει και σε μένα το μυαλό πως όσο μεγαλώνω η οστεοαρθρίτιδα δεν θα είναι ευγενική μαζί μου, αφού μου δίνει τις προειδοποιήσεις της ύπαρξης της!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τι έφαγα σήμερα 8/4

- Πρωινό
Νες με 1 κγ γλυκαντικό & 2 ΚΣ γάλα εβαπορέ 4%
1/2 γιαούρτι αγελάδος 2%
1 πορτοκάλι

- Δεκατιανό
1 κριτσίνι ολικής αλέσεως Παπαδοπούλου
1 φέτα (τοστ) κασέρι

- Μεσημεριανό
Διπλή μερίδα κουκιά φρέσκα λαδερά*
1 γωνία ψωμί
1 ταρτάκι με μαρμελάδα και κερασάκια γλασέ

- Απογευματινό
Καφέ ελληνικό σκέτο
1 κουλουράκι πασχαλινό

- Βραδινό
Λιγότερο από μισή μερίδα κουκιά λαδερά
1 γωνία ψωμί

- Πριν τον ύπνο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%



[*] Διπλή μερίδα ναι! Τα λαχανικά πλέον δεν με "πιάνουν" και πεινάω αμέσως!

 Η μέρα διατροφικά πήγε ψιλοχάλια! Άπλα κύλησε έτσι που με έβγαλε απ' το μενού που είχα κατά νου. Ένα απρόοπτο να τύχει, σε βγάζει εκτός προγραμματισμού! Είχαμε από καιρό το καζανάκι της τουαλέτας χαλασμένο (είχε σπάσει το μπουτόν) οπότε χρειάστηκε να αλλάξουμε όλο το σύστημα του και μας πήρε ώρα. Ο άντρας μου να το συναρμολογήσει, εγώ να καθαρίζω από νερά, σκόνες, σιλικόνες... μετά να συμμαζέψω το χάος κι αφού πλέον τακτοποιήθηκαν τα πάντα... ετοίμαζα και το τραπέζι και φάγαμε σαν άνθρωποι!

Αργά το βράδυ ήθελα να φάω γλυκό! Ένα "τσικ" ήμουν να σηκωθώ και να φάω μία απ' τις καρύδες που έχω στο ντουλάπι. Επέμεινα να "ακούω" το στομάχι μου αν ήθελε κάτι τέτοιο. Τελικά κατάφερα να μην ενδώσω!

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Τι έφαγα σήμερα 7/4

- Πρωινό
Νες με 1 κγ γλυκαντικό & 2 ΚΣ γάλα εβαπορέ 4%
1/2 γιαούρτι αγελάδος 2%
1 πορτοκάλι

- Δεκατιανό
1 μήλο

- Μεσημεριανό
1 μπουτάκι κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλα και πέτσα (ζύγιζε περίπου 110 γρ.), με
90 γρ. πατάτες φούρνου

- Απογευματινό
1 μπανάνα
Καφέ ελληνικό σκέτο

- Βραδινό
Το ίδιο με το μεσημέρι
Παντζάρια σαλάτα

- Πριν τον ύπνο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%


Ναι το πρωινό μου είναι ελάχιστο και η πρωτείνη σχεδόν μηδαμινή. Ας πω πως ξεχάστηκα! Σκέφτηκα κάποια στιγμή να φάω λίγο κασέρι, αλλά το μήλο μου ήταν αρκετό όπως φάνηκε αργότερα. 
Πείνασα το απογευματάκι και πάλι ξέχασα εκείνο το λίγο κασέρι και έφαγα ένα κομμάτι από παντζάρι και με κάλυψε (πολύ αργότερα απ' την μπανάνα)!
Σε γενικές γραμμές η μέρα πήγε μια χαρά διατροφικά! Για αύριο το μενού, έχει: φρέσκα κουκιά λαδερά!

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Τι έφαγα σήμερα 6/4

Είναι απίστευτο τι ποσότητες έχω φάει από διάφορες σαβουροτροφές το τελευταίο διάστημα. Τροφές μαλακές κατεβαίνουν πολύ άνετα ενώ αν φάω ένα κομματάκι ψάρι θα μου κάτσει στο στομάχι και θα πάρει μια ώρα για να το χωνέψω!
Επί της ουσίας δεν πεινάω όμως! Ίσως στο υποσυνείδητο να μιλάει η στέρηση που πέρασα εδώ κι ένα χρόνο από τις επικίνδυνες τροφές και τώρα που όλα σχεδόν κατεβαίνουν, τολμάω και τρώω ασύστολα. Ειλικρινά αν ήταν πριν το χειρουργείο, όλα αυτά που κατεβάζω, θα μου επέστρεφαν σε χρόνο ντε-τε τα μισά κιλά που έχασα.
Τελικά σήμερα είπα να προσπαθήσω να κάνω το μυαλό να ξανασυνεργαστεί με το στομάχι. Είναι μεγάλο βήμα το να το καταφέρω αυτό. Μπορεί να έκανα χειρουργείο, τελικά αν δεν επεξεργαστώ σωστά τον τρόπο σκέψης μου κι αφεθώ εντελώς, αυτό θα αποδειχτεί ένα άχρηστο εργαλείο! Και δεν θέλω κάτι τέτοιο. Μπορεί για την ώρα να μη με προδίδει ο οργανισμός μου με επιπλέον κιλό, αυτό δεν πρέπει, απαγορεύεται καλύτερα να λέω, να επαναπαυθώ! 



Το σημερινό μου μενού ήταν το εξής:

☕  Πρωινό 
Νες με γλυκαντικό και 2 ΚΣ γάλα εβαπορέ 4%
1/2 γιαούρτι αγελάδος 2%
1 πορτοκάλι

🍲 Μεσημεριανό
Αρακά με πατάτες και καρότα λαδερό, 1 μερίδα 200 γρ.
30 γρ. τυρί φέτα

☕ Απόγευμα
Καφέ ελληνικό σκέτο σε μικρή κούπα (120 ml)

🍲 Βραδινό
Ότι και το μεσημέρι

Λίγο πριν τον ύπνο
1 μπανάνα
1 γιαούρτι αγελάδος 2%

Σχετικά με τον καφέ: ενώ περίμενα απ' τον νεσκαφέ να έχω κάποιο πρόβλημα, τελικά ο φίλτρου που τον θεωρούσα μέχρι πρότινος ελαφρύ καφέ, αποδείχτηκε ότι είναι χειρότερος από πολλούς άλλους. Το αποτέλεσμα ήταν όποτε έπινα μερικές γουλιές να με κάνει να θέλω να τρώω, οτιδήποτε και σε τακτικά διαστήματα. Τον έκοψα και τον αντικατέστησα λοιπόν με τον ελληνικό. Ο οποίος με κρατάει για ώρα, μου δημιουργεί μια αίσθηση κορεσμού (δεν ξέρω γιατί).
Για αύριο το μενού έχει κοτοπουλάκι!