Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

WW Κουραμπιέδες



Υλικά για 24 κομμάτια

240 γρ. αλεύρι
4 ΚΣ μαργαρίνη
6 ΚΣ ζάχαρη
2 κγ. μπέικιν πάουντερ
6-8 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου ή άρωμα βανίλιας
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
3 κρόκους αυγών
5 ΚΣ ζάχαρη άχνη
1/3 φλ. ανθόνερο

Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν καλά. Χτυπάμε καλά την μαργαρίνη με την ζάχαρη. Προσθέτουμε την εσάνς ή το άρωμα, τον χυμό και τους κρόκους. Συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά έως ότου γίνει το μείγμα πολύ αφράτο και λείο. Τότε προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή, αφράτη ζύμη. Πλάθουμε 24* κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε αφού κατεβάσουμε πλέον την θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς, για 30-25' μέχρι να ροδίσουν. Όταν τους βγάλουμε απ'τον φούρνο, ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με την άχνη.

Ανά κουραμπιέ:
FlexiPoints: 2

[*] Σωστό θα είναι να ζυγίσουμε προηγουμένως την ζύμη και να βγάλουμε 24 κουραμπιέδες που να ζυγίζουν το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons