Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

WW Μελομακάρονα



Υλικά για 18 κομμάτια
240 γρ. αλεύρι ή σιμιγδάλι
1 ½ κγ μπέικιν πάουντερ
4 ΚΣ λάδι
15-18 κγ σόδα-αναψυκτικό
6 ΚΣ ζάχαρη
1 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
1 κγ κανέλα
1 κγ γαρύφαλλο

Για το σιρόπι
¾  φλ. νερό
3 ΚΣ ζάχαρη
2 ΚΣ μέλι
1 ½ κγ σουσάμι (προαιρετικό)
1 ξυλάκι κανέλλας
4-5 γαρύφαλλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη σόδα, και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με τη σόδα. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει η ζύμη ενιαία και αφράτη. Την πλάθουμε σε 18 μελομακάρονα που βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Παράλληλα,φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας για λίγο σε μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το σουσάμι.
Βουτάμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι. Τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ανά μελομακάρονο:
FlexiPoints: 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons