Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Μήλα με μαρέγκα

Υλικά
2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα, σε φέτες
1 φλ. νερό
1 1/2 κγ κανέλλα
16 κγ γλυκαντικό
4 αυγά μέτρια, χωρισμένα
1 1/3 φλ. γάλα σε σκόνη
1 κγ άρωμα βανίλιας
2 κγ άρωμα αμυγδάλου

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μήλα, το νερό, το 1 κγ κανέλλα και 4 κγ γλυκαντικό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σ' ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τ' ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε την σκόνη γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πήξουν. Σ' ένα μικρό μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη βανίλια, το αμύγδαλο και 10 κγ γλυκαντικό και τους προσθέτουμε στη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το 1/2 μείγμα μαρέγκας σε ένα πυρεξάκι που το έχουμε ψεκάσει με αντικολλητικό σπρέι. Από πάνω βάζουμε τις φέτες του ενός μήλου. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με ένα ακόμη ίδιο πυρεξάκι και τέλος πασπαλίζουμε με 1/2 κγ κανέλλα και 2 κγ γλυκαντικό, όπου τα έχουμε αναμείξει. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγαίνουν 4 μερίδες πρωινού ή μεσημεριανού γεύματος. Μοιράζουμε στα ίσα και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο γεύμα μας όπως απαιτείτε. 

Ισοδύναμα μερίδας:
1/2 μερίδα φρούτο
1 αυγό
1 μερίδα γάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Show Emoticons