Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Σταφιδόπιτα για τον καφέ

Υλικά
2/3 φλ. άπαχο γάλα σκόνη
2 φέτες ψωμί άσπρο (του τοστ) σε ψίχουλα
6 κγ γλυκαντικό
1 1/2 κγ κανέλλα
1/2 φλ. νερό
1 1/2 κγ άρωμα βανίλιας
1 κγ άρωμα βουτύρου
2 μήλα μέτρια, τριμμένα
120 γρ. δημητριακά με σταφίδες

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε την σκόνη γάλακτος, τα ψίχουλα, το γλυκαντικό και την κανέλλα. Σ' ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το νερό, τη βανίλια και το άρωμα βουτύρου. Ρίχνουμε το ένα μείγμα στο άλλο κι ανακατεύουμε προσθέτοντας και τα μήλα. Αναμειγνύουμε και τα δημητριακά. Μοιράζουμε το μείγμα στα ίσα και πλάθουμε 4 πιτάκια, που τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 25' στους 170 βαθμούς. Βγαίνουν 4 μερίδες.

Ισοδύναμα μερίδας:
30 γρ. δημητριακά
1/2 μερίδα ψωμί
1/2 μερίδα φρούτο
1/2 μερίδα γάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons