Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Κουνουπίδι με σάλτσα γιαουρτιού και τυριού



Υλικά  
2 κγ μαργαρίνη λάιτ
1 κγ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ΚΣ γιαούρτι αγελάδος (με λίγα λιπαρά), σε θερμοκρασία δωματίου
2 κγ παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλ. κουνουπίδι βρασμένο
1 κγ μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε καλά. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας. Τραβάμε απ' την φωτιά. Σ' ένα μπωλάκι χτυπάμε το γιαούρτι, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το αλεύρι. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κουνουπίδι που το αναποδογυρίζουμε με ένα πιρούνι για να πάρουν τα μπουκετάκια του λίγη απ' την σάλτσα. Ρίχνουμε το φαγητό σε ένα πυρεξάκι και το βάζουμε στο γκριλ να πάρει χρώμα από πάνω. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε. Βγαίνουν 2 μερίδες.

Η μερίδα ισοδυναμεί με:
1/2 μ. λίπος
1 1/2 μ. κάτι επιπλέον
1/8 μ. γάλα
1 μ. λαχανικά


Τη συνταγή την δοκίμασα σήμερα. Αντί για παρμεζάνα χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι. Το γιαούρτι δεν το είχα σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και να το'χα σίγουρα χρειάζεται λίγο νερό η σάλτσα ώστε να βράσει ελαφρά και να δέσει. Από γεύση; Μου άρεσε! Θα την ξανακάνω σίγουρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons