Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Πίτα ταμάλε

Η ποσότητα της σκόνης τσίλι εξαρτάται απ' το πόσο πικάντικο θέλετε το φαγητό σας!


Υλικά
1 πιπεριά πράσινη μέτρια, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
30 γρ. κρεμμύδι, σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
360 γρ. κιμά βοδινό βρασμένο ή κοτόπουλο βρασμένο κομμένο σε μπαστουνάκια
1 φλ. σάλτσα τομάτας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης
1 κγ τσίλι σκόνη
3/4 κγ αλάτι, μοιρασμένο
1/2 κγ ρίγανη
1/8 κγ κύμινο
Πιπέρι
60 γρ. καλαμποκάλευρο
1/2 φλ. κρύο νερό
1 φλ. νερό βραστό

Εκτέλεση
Σωτάρουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά ή το κοτόπουλο και την σάλτσα τομάτας και βράζουμε αναδεύοντας για 5'. Ρίχνουμε την σκόνη τσίλι, το 1/4 κγ του αλατιού, τη ρίγανη, το κύμινο και το πιπέρι, ανακατεύουμε και βάζουμε το τηγάνι στην άκρη.
Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το κρύο νερό και το υπόλοιπο 1/2 κγ αλάτι. Σιγά σιγά προσθέτουμε το βραστό νερό και βάζουμε να βράσει για 5' μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Σε ένα ταψάκι 20x20 εκ. απλώνουμε τη μισή κρέμα, ρίχνουμε από πάνω τον έτοιμο κιμά (ή κοτόπουλο) και τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Μοιράζουμε στα ίσα. Βγαίνουν 2 μερίδες βραδινού γεύματος.

Η μερίδα ισοδυναμεί με:
1/4 φλ. λαχανικά
30 γρ. περιορισμένα λαχανικά
180 γρ. κρέας ή πουλερικό
1 μερίδα Μπόνους (1/2 φλ. σάλτσα τομάτας)
1 μερίδα ψωμί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons