Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Πίτα ανανά

Υλικά
1/3 φλ. κότατζ τσηζ
1 φέτα (30 γρ.) ψωμί ολικής άλεσης, σε ψίχουλα
1 κγ μαργαρίνη διαίτης ή υποκατάστατο
1/4 κγ άρωμα βανίλιας
1/2 φλ. ανανά κονσέρβας σε κομμάτια, χωρίς προσθήκη ζάχαρης
6 κγ γλυκαντικό

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί και ρίχνουμε τα ψίχουλα του ψωμιού, 2 κγ γλυκαντικού κι ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρεξάκι και πατάμε καλά να γίνει μια ομοιόμορφη βάση. Προσθέτουμε από πάνω τον ανανά. Λιώνουμε το τυρί με το υπόλοιπο γλυκαντικό και το άρωμα βανίλας, μέχρι να γίνει κρέμα. Περιχύνουμε τον ανανά και ψήνουμε για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Η πίτα σερβίρεται ζεστή ή κρύα. Βγαίνει 1 μερίδα πρωινού γεύματος.

Ισοδύναμα
1/3 φλ. μαλακό τυρί
1 μερίδα ψωμί
1/2 μερίδα λίπος
1 μερίδα φρούτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons