Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Ζελεδόπιτα με ανανά

Υλικά
2 φλ. ανανά σε κομμάτια, χωρίς προσθήκη ζάχαρης
1 ΚΣ ζελατίνη σκόνη άγευστη
1 κγ γλυκαντικό
1/4 φλ. νερό κρύο
1 κγ κανέλα
1 κγ άρωμα βανίλιας
1/4 κγ άρωμα καρύδας
Χυμό 1/2 φρέσκου λεμονιού

Γαρνίρισμα
1/3 φλ. άπαχο γάλα σε σκόνη
4 κγ γλυκαντικό
κανέλλα για γεύση

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τον ανανά απ' το σιρόπι που το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κανέλα, τα αρώματα βανίλιας και καρύδας, το γλυκαντικό, το χυμό λεμονιού και το ζεσταίνουμε. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη στο κρύο νερό και το ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι να λιώσει. Προσθέτουμε τον ανανά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί.

Για το γαρνίρισμα: ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε από επάνω το ζελέ του ανανά να πάει παντού, ψεκάζουμε λίγο νερό και το βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα. Να προσέχουμε να μη καεί. Βγάζουμε έπειτα το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει. Μοιράζουμε στα ίσα. Βγαίνουν 4 μερίδες.

Η μερίδα ισοδυναμεί με:
1 μερίδα φρούτο
1/4 μερίδας γάλα
1/2 μερίδα κάτι επιπλέον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons