Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Εντσιλάδας τυριού

Υλικά
Για τη σάλτσα:
240 γρ. χυμό τομάτας
2 κγ σκόρδο σε σκόνη
1 κγ αλεύρι
1 ΚΣ κρεμμύδι σε αφυδατωμένες νιφάδες

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε για να φύγουν οι σβώλοι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Εντσιλάδας
2 τορτίγιες (με διάμετρο 15 εκ.)
60 γρ. τσένταρ ή γραβιέρα
30 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικό)

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στην τοστιέρα ή σε τηγάνι, τόσο όσο να μαλακώσουν. Τις βυθίζουμε έπειτα στη σάλτσα κι απ' τις δύο πλευρά. Απλώνουμε από 30 γρ. τυρί στην κάθε μία τορτίγια και πασπαλίζουμε αν επιθυμούμε με το κρεμμύδι. Τις κάνουμε ρολά και τις βάζουμε σε πυρεξάκι. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30' ή μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα αρχίζει να βράζει. Βγαίνει 1 μερίδα μεσημεριανού γεύματος.

Ισοδύναμα:
Επιλογή της μιας φοράς την εβδομάδα
60 γρ. σκληρό τυρί
30 γρ. λαχανικά (προαιρετικά)
1 μερίδα Κάτι Επιπλέον
1 μερίδα μπόνους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πες" ό,τι θες, αλλά φρόντισε να το "πεις" με τρόπο!

Show Emoticons