Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Καστανή ζάχαρη και γλουτένη

Όπως έχω ξαναγράψει, το ενδιαφέρον μου στα προϊόντα που είναι για καλό της διατροφής και υγείας, έχει αναθερμανθεί. Έτσι λοιπόν όποτε πάω σούπερ μάρκετ τους ρίχνω τις ματιές μου, διαβάζω τις ετικέτες με τις πληροφορίες τους κι επιλέγω -αν έχω σκοπό να αγοράσω- αυτό που θεωρώ καλό για μένα.
Σήμερα είχα την ευκαιρία να σταθώ στα ράφια που βρίσκονται τα γλυκαντικά και τα ζυμαρικά. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ την στέβια και για το γάλα μου και για τον καφέ μου. Για κάποιο λόγο δεν με τρελαίνει. Η γλύκα στο ζεστό εξανεμίζεται και στο κρύο αλλοιώνει την γεύση του κυρίως προϊόντος (όπως του καφέ). Κι αναζητώ λοιπόν εκείνο το γλυκαντικό που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο. Γενικά δεν με νοιάζει η ζάχαρη, αλλά τον καφέ μου τον θέλω μέτριο τόσο όσο να σπάει την πίκρα του και το γάλα το εβαπορέ δεν θέλω να το πιω σκέτο μιας και μέσα βάζω και 2 φρυγανιές! 
Ξανθή ζάχαρη
Καστανή ζάχαρη
Στο ράφι λοιπόν με τα γλυκαντικά υπάρχει και η λεγόμενη καστανή ζάχαρη. Εισαγόμενες και ημεδαπές! Οι εισαγόμενες διαχωρίζουν την κάθε μορφή ζάχαρης: ξανθή και καστανή. Οι ημεδαπές αρκούνται σε μία μορφή την ξανθή που την έχουν βαφτίσει... καστανή. Μην φαντάζεσαι, οι ημεδαπές είναι μόλις μία, από γνωστή εταιρία που χρόοοοονια τώρα βγάζει προϊόντα για διαβητικούς! Κι εδώ είναι το δούλεμα! Η αγγλική ζάχαρη κάνει τον διαχωρισμό όπως πρέπει και το βλέπεις μάλιστα το προϊόν που είναι σε διαφανές σακουλάκι: βλέπεις την μία ξανθιά και την άλλη καστανή. Η δε ελληνική είναι μέσα σε κουτί. Εντάξει υπάρχει η φωτογραφία της ξανθιάς και σε πείθει! Η αγγλική είναι φθηνότερη από την ελληνική ξανθή ζάχαρη, αλλά η καστανή ανεβαίνει κατιτίς παραπάνω. Και φυσικά εννοείτε πως τα γραμμάρια είναι τα ίδια: του μισού κιλού! Για διευκρίνηση: το χρώμα της η κάθε ζάχαρη αυτού του είδους το παίρνει απ'το ποσοστό σε περιεκτικότητα μελάσας που έχει. Όσο περισσότερο τόσο και πιο σκούρα και υποτίθεται ότι περιέχει περισσότερα ιχνοστοιχεία σε σχέση με την ξανθή. Το θέμα είναι να πουλάνε το προϊόν όπως ακριβώς δείχνει. Φυσικά δεν αγόρασα. Έχω αγοράσει φρουκτόζη για όποτε τελειώσει η στέβια. Με την φρουκτόζη τα πήγαινα καλά στο παρελθόν και θέλω να ελπίζω και τώρα, όταν θα ανοίξω το σακουλάκι κάποια στιγμή! Πάντως έχω δοκιμάσει την ελληνική καστανόξανθη ζάχαρη και δεν έπαθα κάτι. Αν όμως αποφασίσω να την αγοράσω θα προτιμήσω την εισαγόμενη κι αυτό για καλό δικό μου τόσο στην τσέπη αλλά και τόσο στην ειλικρίνεια του ίδιου του προϊόντος.

Αφήνω το ράφι με τα γλυκαντικά και πάω στα ζυμαρικά. Είχα φτιάξει πάλι μακαρόνια με κιμά κι ενώ τα λαχταρούσα η έρμη έφαγα 2 πιρουνιές κι αυτό ήταν. Απλά έφαγα τον κιμά σκέτο μετά. Αποφάσισα να κοιτάξω σήμερα τι υπάρχει από ζυμαρικό χωρίς γλουτένη. Υπάρχει.Τα περισσότερα από αυτού του είδους τα ζυμαρικά είναι φτιαγμένα με καλαμποκάλευρο και είναι εισαγόμενα και οικονομικά. Το αντίστοιχο ελληνικό προϊόν (που είμαστε μακαρονάδες τι να κάνουμε που λέει το σλόγκαν του) είναι φτιαγμένο με καλαμποκάλευρο και ρυζάλευρο, αλλά το κόστος στα ύψη! 3 φορές πάνω από ένα σχετικά οικονομικό επώνυμο ζυμαρικό. Εδώ είναι που χτυπάνε την ανάγκη σου μακαρονά! Αγόρασα τελικά ένα πακέτο και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι γευστικά με τα κοινά μακαρόνια!
Προχωράω και πάω στο ράφι με τα ψωμιά του τοστ κι αναζητώ επίσης ψωμί χωρίς γλουτένη. Εδώ μιλάμε για την απίστευτη καρατόμηση της τσέπης; 4.5 ευρώ οι 6 φέτες του υποτιθέμενου χωριάτικου ψωμιού (όχι του τοστ) χωρίς γλουτένη. Βρε ουστ κοπρίτες! Λέω έτσι εγώ, αλλά υπάρχει κόσμος που το αγοράζει. 2 θέσεις με το συγκεκριμένο προϊόν είχε στο ράφι και υπήρχαν 2 κουτιά σχεδόν άδεια με ένα πακέτο μόνο φέτες ψωμιού μέσα.
Χθες αγόρασα από φούρνο κουλούρια λεπτά στρογγυλά με μπόλικο σουσάμι και τα καταφχαριστήθηκα. Δεν με ενόχλησε το σουσάμι και ήταν σούπερ γεύμα μαζί με λίγο τυράκι. Σιγά μην πετάξω τόσα ευρώ που θέλουν για 6 φέτες ψωμί. Στην τελική με το ψωμί του τοστ το απλό δεν έχω πρόβλημα. Αν θελήσω τοστάκι ή σάντουιτς με χορταίνει και δεν ενοχλεί το στομάχι. Ας τα διάλα εκμεταλλευτές κι απ'την μύγα ξύγκι να βγάλετε.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αποτέλεσμα παρακέντησης

Αργά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα δέχθηκα τηλεφώνημα για τα αποτελέσματα της παρακέντησης θυρεοειδούς που έκανα. Ενημερώθηκα πως ήταν αρνητικά και οι όζοι έδειξαν καθαροί. Εκκρεμεί τώρα να πάρω την διάγνωση στα χέρια μου.
Τετάρτη που έχω ραντεβού στο ιατρείο παχυσαρκίας θα πάω να την πάρω. Πάει κι αυτό! Ησύχασα.

Σήμερα πήγα κι έκανα τις αιματολογικές εξετάσεις του διμήνου που έχουν να κάνουν με την απώλεια κιλών μου με το χειρουργείο. Τα αποτελέσματα τους θα τα έχω στα χέρια του την Τρίτη (λόγω της αργίας του Αγ. Πνεύματος).

Και Τετάρτη ξανά κάθοδος εις τας Αθήνας να με δουν και να τους δω! 

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Παρακέντηση θυρεοειδούς

Πήγα την Δευτέρα στην Αθήνα στον Ευαγγελισμό που είχα κλείσει ραντεβού για την παρακέντηση. Η εξέταση διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Σε βοηθάει νοσοκόμα να ξαπλώσεις κατάλληλα με τον λαιμό τεντωμένο σου βάζουν απολυμαντικό, σου βάζουν πάγο και μετά σου τραβάνε το δέρμα του λαιμού μέχρι να φανεί κάπως ο αδένας. Ο γιατρός κάνει αρχικά έναν υπέρηχο για να εντοπίσει την θέση του αδένα στον λαιμό και τότε βάζει την σύριγγα και παίρνει το δείγμα απ’ το κατάλληλο σημείο κοιτώντας πάντα το μόνιτορ που έχει μπροστά του και φυσικά με την καθοδήγηση-βοήθεια της νοσοκόμας. Το τρύπημα πονάει τόσο όσο να σου πάρουν αίμα απ’ την φλέβα. Σε μένα δεν χρειάστηκε μόνο ένα δείγμα αλλά διπλό κι από τις δύο μεριές του αδένα. Κι αντί 144 ευρώ πλήρωσα 186!
Η νοσοκόμα που ζήτησε το παραπεμπτικό του ενδοκρινολόγου και είδε πως ήταν από πέρσι της εξήγησα πως δεν υπήρχαν τα χρήματα για να την κάνω τότε. 200 ευρώ πάνω-κάτω δεν τα βρίσκεις πεταμένα και πόσο μάλλον όταν μες τον χειμώνα ο άντρας μου που εργαζόταν στην λαϊκή έβγαζε τον μήνα ένα 500ρικο. Λογαριασμοί να τρέχουν και να θες να βάζεις και πετρέλαιο με το σταγονόμετρο για να μπορείς να έχεις λίγη ζέστη και λίγο ζεστό νερό για μπάνιο.  Και εκνευρίζομαι όταν βασικές εξετάσεις πρέπει να πληρώνονται απ’ την τσέπη μας και δεν τις δικαιολογεί πλέον το ΙΚΑ. Να σκέφτομαι πως πρέπει να κάνω κι ένα γυναικολογικό τσεκ-απ  και θα πρέπει πάλι να βάλω το χέρι στην τσέπη γιατί και πάλι το ΙΚΑ δεν καλύπτει τον ενδοκολπικό υπέρηχο για να δω τι γίνεται με τα ινομυώματα μου και γενικά αν όλα πάνε καλά μετά την απόξεση! Για την ώρα ο Κουρουμπλής τα πάντα τα κινεί με βήματα χελώνας!
Ενημέρωσα βέβαια και την διευθύντρια του εργαστηρίου κι ελπίζω να με διευκολύνει ώστε να έχω τα αποτελέσματα στα χέρια μου μιας και την άλλη εβδομάδα θα κατέβω και πάλι Αθήνα για το προγραμματισμένο ραντεβού στο ιατρείο παχυσαρκίας. Ο ενδοκρινολόγος μου ζήτησε από τηλεφώνου να έχω όλες τις εξετάσεις μαζί μου για να τις δει.
Παρά τον πολύ πάγο στο λαιμό που μου έβαλαν για να μην δημιουργηθεί μελανό σημάδι απ’ τα τρυπήματα, τελικά ένα σημείο του λαιμού έχει ελαφρά πρηστεί κι έχει δημιουργηθεί μια ελαφριά μελανιά. Κι όχι τίποτε άλλο αυτό το σημάδι θα μείνει για πολύ καιρό όπως το «κόβω» λόγω του αντιπηκτικού χαπιού που καταπίνω κάθε μεσημέρι. Ήδη έχω μια μελανιά εδώ και πολύ καιρό στον ώμο μου (τον είχα στουμπίσει στην κάσωμα της πόρτας του μπάνιου) που ήταν ένα μικρό σημαδάκι και τώρα έχει εξαπλωθεί και είναι λες κι έχω φάει μπουνιά! 
Ελπίζω όλα να πάνε καλά και τα αποτελέσματα να είναι καλά. Φυσικά να πω πως όλο το προσωπικό του εργαστηρίου εκεί στον Ευαγγελισμό είναι άνθρωποι που σου εμπνέουν εμπιστοσύνη, πάντα με χαμόγελο και υπομονή ώστε να κάνεις την εξέταση χωρίς να νιώθεις πως πας για κρέμασμα!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

-1,7

Ο Μάιος αποδεικνύεται μήνας-έκπληξη! Όσο περνάνε οι εβδομάδες και βλέπω πως αλλάζει η ζυγαριά τα νούμερα τόσο απίστευτο μου φαίνεται αυτό που ζω! Παρά 300 γραμμάρια, 2 κιλά η απώλεια κι αυτή την εβδομάδα!
Στο καλοκαίρι μέσα θα παίζω σε διψήφιο αριθμό. Πλησιάζω! Την άλλη εβδομάδα αλλάζω δεκάδα που και γραμμάρια να χάσω εγώ θα την αλλάξω!
Όσο περνάει ο καιρός τόσο και πιο όμορφα νιώθω. Με αποζημιώνει κι η ολίγον γυμναστική που κάνω αφού επέστρεψα στην φροντίδα του ανιψιού μου!

Κλείνω εδώ όμως, γιατί πρέπει να ετοιμαστώ. Σήμερα αργά το μεσημέρι θα βρίσκομαι στον Ευαγγελισμό για την παρακέντηση του θυρεοειδούς. Τα νεώτερα αν όχι απόψε το βράδυ, σίγουρα αύριο!

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Δίαιτα για νέα κορίτσια

ΠΡΩΙΝΟ (230 θερμίδες)
Διαλέξτε ένα από τα εξής:
 - 1 αυγό βραστό σφιχτό, 150 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα, 100 ml αγνό χυμό φρούτων.
 - 1 ψωμάκι ολικής αλέσεως (60 γρ.), ελάχιστη μαργαρίνη, μια λεπτή φέτα τυρί (του τοστ).

ΔΕΥΤΕΡΑ
Γεύμα: 1 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως (60 γρ.), 50 γρ. άπαχο βραστό ζαμπόν (2 φέτες), 1 πορτοκάλι.
Δείπνο: 40 γρ. μακαρόνια (άβραστα), 1 ΚΣ ελαιόλαδο, 2 ΚΣ κέτσαπ, 25 γρ. τυρί τσένταρ.

ΤΡΙΤΗ
Γεύμα: 1 ψωμάκι ολικής αλέσεως (60 γρ.), 50 γρ. τόνο σε άλμη, 1 μήλο.
Δείπνο: 100 γρ. γαρίδες ψητές, 175 γρ. βραστές πατάτες με τη φλούδα, 200 γρ. πράσινα φασολάκια, 2 κουταλιές καλαμπόκι κονσέρβα, μια μεγάλη φέτα πεπόνι (300 γρ.).

ΤΕΤΑΡΤΗ
Γεύμα: 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως (60 γρ.), μαγιονέζα με αυγό φτιαγμένη με ένα σφιχτό αυγό και 2 κουταλάκια μαγιονέζα λάιτ, αγγούρι, 1 μικρή μπανάνα.
Δείπνο: 100 γρ. χοιρινό φιλέτο στο γκριλ, 100 γρ. ψητή πατάτα, 1 κουταλάκι μαργαρίνη, σαλάτα λάχανο με ελάχιστη μαγιονέζα λάιτ, πράσινη σαλάτα, μία μεγάλη μερίδα φρέσκια φρουτοσαλάτα (το πολύ τρία ολόκληρα φρούτα ή έξι μισά).

ΠΕΜΠΤΗ
Γεύμα: 4 κράκερς, ελάχιστη μαργαρίνη, 125 γρ. ανθότυρο άπαχο, σαλάτα, 2 δαμάσκηνα.
Δείπνο: 50 γρ. κορνμπίφ, 200 γρ. ανάμεικτα λαχανικά, 1 γιαούρτι αγελάδος 0% λιπαρά, 1 μεγάλη φέτα πεπόνι (300 γρ.) και 2-3 φράουλες, 2 μπισκότα.

Διάρκεια δίαιτας: 4 ημέρες.
Απώλεια βάρους: 3 κιλά.

Πηγή: Ένθετη κάρτα από τηλεπεριοδικό

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τούρτα σοκολάτα

Υλικά 

2 φλιτζάνια αποβουτυρωμένο γάλα
1/4 φλιτζανιού αλεύρι
1/4 φλιτζανιού κακάο
3 ΚΣ γλυκαντικό
3 κρόκοι αυγών
1 ΚΣ μαργαρίνη
1 ΚΣ άρωμα βανίλιας
20 εκ. βάση για τούρτα ψημένη

Εκτέλεση
Ζεματίστε 250 γρ. από το γάλα. Αναμείξτε τα υλικά που έχουν μορφή σκόνης με το υπόλοιπο γάλα. Προσθέστε τα στο ζεματιστό γάλα και αφήστε στη φωτιά μέχρι η κρέμα να στέκεται στο κουτάλι. Προσθέστε και τη μαργαρίνη με το άρωμα βανίλιας κι ανακατέψτε πολύ καλά. Βγάλτε τα από τη φωτιά και αφού κρυώσει αρκετά, απλώστε στην ψημένη βάση της τούρτας. Βάλτε τη στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Επίσκεψη στον καρδιολόγο

Το τι ποδαρόδρομο έκανα σήμερα δεν λέγεται. Πήγα στον καρδιολόγο να δει την εξέταση INR. Δεν του άρεσε το αποτέλεσμα (λογικό), αλλά κυρίως δεν του άρεσε που δεν πήγα πάλι στον ιδιώτη μικροβιολόγο να την κάνω. 10 ευρώ είπα να γλιτώσω η έρμη, γιατί ο μισθός του άντρα μου ήρθε με καθυστέρηση κι αυτό εμένα με έβαλε στην πρίζα. Μου ζήτησε να την ξανακάνω την εξέταση. Θα την κάνω αλλά θα γίνει και πάλι στο νοσοκομείο. Το μικροβιολογικό οργανώθηκε πια και δεν θέλω να σπαταλάω χρήματα στο εξής όταν αυτή την περίοδο εγώ θα πρέπει να κάνω λίγη οικονομία, άλλωστε τον άλλο μήνα, ο άντρας μου ίσως ξαναμείνει άνεργος!
Τον ενημέρωσα πως θα κάνω την παρακέντηση θυρεοειδούς και  η ακτινολόγος είπε για 4 μέρες πριν την εξέταση να μην πάρω το σιντρόμ και μου ζήτησε να ρωτήσω τον καρδιολόγο μου για να μου δώσει την ανάλογη αγωγή. 
«Γιατί δεν σου είπε η ίδια τι φάρμακα να πάρεις;». Μα τόσο ανόητη ερώτηση και δεν την έκανε με ειρωνία, την έθεσε πολύ σοβαρά! «Γιατρέ τον καρδιολόγο που με παρακολουθεί μου πρότεινε να συμβουλευτώ. Εγώ τηλέφωνο πήρα για να κλείσω την ημερομηνία» του είπα. Και μου είπε πως θα μου δώσει αντιπηκτικές ενέσεις! Άντε πάλι τρυπήματα στην κοιλιά. Ακούγοντας για ενέσεις θεώρησα πως το κόστος θα ήταν κομματάκι τσουχτερό και του ζήτησα να μου τις γράψει και μαζί να μου γράψει και τα φάρμακα που ήδη μου είχε γράψει την περασμένη φορά. Μόνο για το σιντρόμ δεν γινόταν η συνταγογράφηση αφού θα μου έγραφε τις ενέσεις. Το κάθε κουτί όπως είδα είχε κόστος 7,5 ευρώ (αν τις αγοράσεις χωρίς συνταγή γιατρού) με 2 ενεσάκια μέσα. Και μου έγραψε 3 κουτιά. 4 ενέσεις θα τις κάνω κανονικά και τις άλλες 2 θα τις κάνω παίρνοντας μαζί το σιντρόμ!
Επίσκεψη δεν μου πήρε. Στο φαρμακείο πήρα μια ...σακούλα φάρμακα και μαζί μια θήκη χαπιών για να έχω οργανωμένη την εβδομάδα γιατί για να πω την αλήθεια την δοσολογία του σιντρόμ κάπου την χάνω καθημερινά και ίσως το αποτέλεσμα να δείχνει λάθος από δική μου βλακεία. Στο σπίτι έβαλα όλα τα χάπια στις ανάλογες θήκες και έτσι είμαι οργανωμένη μέχρι και την Κυριακή.

Το πρωί τηλεφώνησα στον ενδοκρινολόγο μου, τον ενημέρωσα για το αποτέλεσμα και πλέον η επόμενη εξέταση θα γίνει τον Σεπτέμβρη. Του είπα και για την παρακέντηση και περιμένει όλα τα αποτελέσματα να τα έχω μαζί μου στο 2ο μετεγχειρητικό ραντεβού στο  ιατρείο παχυσαρκίας σε 15 μέρες περίπου.

Όσο για τον ποδαρόδρομο. Πήγα μια χαρά, γύρισα μια χαρά, αλλά όσο κάθομαι η κούραση μου έχει βγει. Το ωραίο είναι πως σκεφτόμουν να επιστρέψω σπίτι με το αστικό. Περίμενα μισή ώρα κι αστικό δεν εμφανιζόταν. Οπότε η επιστροφή στο σπίτι έγινε πάλι με τα πόδια. Έφτασα σπίτι κι αστικό δεν με προσπέρασε!

29 του μηνός έχω τις εξετάσεις αίματος για το ιατρείο παχυσαρκίας,  τότε θα πεταχτώ και στον παθολόγο να μου γράψει την INR. 

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

-1,8 και απλά... παχύσαρκη κι εξετάσεις!

Σήμερα ζυγίστηκα και η ζυγαριά με έδειξε ένα ολοστρόγγυλο 112. Υπολόγισα τον δείκτη μάζας σώματος και πλέον η ένδειξη του είναι κάτω του 40 δηλαδή 39,68. Ανήκω στην κατηγορία της παχύσαρκης. Ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε βάση αυτής της ένδειξης. Δεν είμαι νοσηρά παχύσαρκη! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως επειδή είμαι παχύσαρκη δεν υπάρχουν κίνδυνοι.

Σήμερα τηλεφώνησα στον Ευαγγελισμό και έκλεισα ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα για να κάνω την παρακέντηση στον θυρεοειδή μου. Είναι η εξέταση που εκκρεμούσε και θα πληρώσω από την τσέπη μου 140 ευρώ επειδή δεν την καλύπτει το ταμείο (ΙΚΑ). Έλαβα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανα την Παρασκευή και η TSH έδειξε φυσιολογικότατη τιμή: 2,93 με ανώτατο όριο 4,1, ενώ η εξέταση για την πηκτικότητα του αίματος INR έδειξε υπερβολικά υψηλή, πάνω από 5 όταν το όριο πρέπει να είναι 2-3!
Αύριο θα πάω στον καρδιολόγο να του δείξω την εξέταση να τον ενημερώσω για την παρακέντηση γιατί χρειάζεται για 4 ημέρες να μην πάρω το σιντρόμ μήπως και τυχόν χρειαστεί να καλυφθούν οι μέρες αυτές με κάποιο αντίστοιχο φάρμακο που να μην εμποδίζει την παρακέντηση. 
Θα ενημερώσω και τον ενδοκρινολόγο κι άϊντε να δούμε τι θα βγει στο τέλος!

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Το τσουνάμι του χοντρού


Δεν το βρίσκω διασκεδαστικό, αλλά κομματάκι ρατσιστικό! Σαν να σου λέει "για να μην γελάμε μαζί σου, απλά ξέχνα το κολύμπι και οποιαδήποτε παρόμοια διασκέδαση".

Χαλάρωση δέρματος

Μετά από μια μεγάλη απώλεια κιλών είτε με διατροφή είτε με χειρουργείο, το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει χαλάρωση στο δέρμα. Ανάλογα το πόσα κιλά είναι κάποιος κι ανάλογα την ...ποιότητα του δέρματος, η χαλάρωση μπορεί να είναι από ελάχιστη έως ...τραγική!
Στο youtube κοιτάζοντας βιντεάκια ανθρώπων που έκαναν χειρουργείο και το πως μεταμορφώθηκαν, έπεσα στο παρακάτω βίντεο, όπου η γοητευτική κυρία που μιλάει έχει χάσει 104 κιλά με γαστρική παράκαμψη και δείχνει πόσο πολύ έχει χαλαρώσει το δέρμα της. Το "κρατάει" με κορσέδες. Όλο της το σώμα με εξαίρεση το πρόσωπο έχει υποστεί ζημιά, όχι απ'το αδυνάτισμα βεβαίως αλλά από το πόσο παχύσαρκη ήταν και πόσο καιρό ήταν σε αυτή την θέση. Στο τέλος του βίντεο της δείχνει μέσω κινητού  πως ακριβώς ήταν πριν το χειρουργείο. 


Να ξέρετε ότι το σώμα όσο χάνει βάρος πρέπει να το βοηθάμε με συσφικτικές κρέμες. Στην αγορά θα βρείτε από φθηνές μέχρι πολύ ακριβές. Προσωπικά από τις πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο και πάντα μετά από κάθε μπάνιο, κάνω επάλλειψη με τέτοια κρέμα. Μέχρι στιγμής η χαλάρωση διατηρείτε σταθερή!

Το θέμα αυτό το άνοιξα, γιατί διαβάζω σε φόρουμς, που ενώ υπάρχει η διάθεση να κάνουν έρευνα για το χειρουργείο παχυσαρκίας, το θέμα της χαλάρωσης είναι μια απ'τις πιο κλασσικές ερωτήσεις που γίνεται, για να μην πω από τις πρώτες. Πρέπει να εμπεδώσει ο καθένας ή η καθεμία, πως ακόμη και με απλή διατροφή να χάσεις τα κιλά (όλα τα περιττά κιλά), το σώμα θα χαλαρώσει όπως και να'χει. Ακόμη και γυμναστική να κάνεις την χαλάρωση δεν θα την διώξεις. Πρέπει λοιπόν ή να συμβιβαστεί ο καθένας με ότι αρνητικό φέρει το αποτέλεσμα μια δίαιτας ή χειρουργείου αλλά να χαρεί με το καλύτερο πως κερδίζει την υγεία του πίσω, ή να κάνει πίσω γενικώς και να γράψει ...την διαθήκη του. Συγγνώμη που γίνομαι τόσο ωμή, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όσο ο άνθρωπος βρίσκεται στην κατηγορία της νοσηρής παχυσαρκίας άλλο τόσο πιο γρήγορα πλησιάζει εκείνον τον κυριούλη με το μαύρο σάβανο την κουκούλα και το μακρύ δρεπάνι!

Μπροστά στην υγεία, η χαλάρωση ας πάει περίπατο!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Δίαιτα Express

ΠΡΩΙΝΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ
Ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς ζάχαρη, 1 φλ. του τσαγιού γκρέιπ φρουτ.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ
Γεύμα: 1 μεγάλη πράσινη σαλάτα με λεμόνι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 2 αυγά ποσέ, 1 φέτα τυρί του τοστ άπαχο.
Βραδινό: 1 γιαούρτι 0% λιπαρά, ένα φρούτο εποχής.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ
Γεύμα: 1 μερίδα κοτόπουλο βραστό ή ψητό χωρίς πέτσα, 1 μέτρια σαλάτα χωρίς λάδι.
Βραδινό: Κοτόπουλο ψητό ή βραστό, 1 αγγούρι.

Τρίτη, τέταρτη και πέμπτη ημέρα, πρωινό, γεύμα και βραδινό το ίδιο με τη δεύτερη μέρα.

ΕΚΤΗ - ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ
Γεύμα: 1 μερίδα ψάρι ψητό ή βραστό, 1 σαλάτα λάχανο με 1 κουταλιά λάδι.
Βραδινό: Το ίδιο με το γεύμα.

Έβδομη μέρα ίδια με την έκτη.

Διάρκεια δίαιτας: 7 ημέρες.
Απώλεια βάρους: 5 κιλά

Πηγή: Ένθετη κάρτα από τηλεπεριοδικό

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δίαιτα για "ψωμάκια"

(Ειδικά για γυναίκες με τάσεις πάχους στη λεκάνη)

Πρωινό: Έναν καφέ με υποκατάστατο ζάχαρης, 2 φρυγανιές σικάλεως, 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα.
Κολατσιό: Ένα ποτήρι νερό ή αφέψημα χαμομήλι, μέντα, φασκόμηλο.
Γεύμα: Σαλάτα με 100 γρ. κοτόπουλο βραστό (χωρίς πέτσα), 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 50 γρ. αρακά βρασμένο, 2 καρότα, 50 γρ. φασολάκια, ξίδι, αλάτι.
Βραδινό: Σαλάτα με 50 γρ. τόνο σε νερό, 1 μαρούλι, 60 γρ. μακαρόνια, 1 κουτάλι λάδι, ξίδι και αλάτι.

Διάρκεια δίαιτας: 15 ημέρες.
Απώλεια βάρους: 2-3 κιλά την εβδομάδα.

Μπορείτε ν’ αντικαταστήσετε τον τόνο με ψάρι βραστό ή ψητό, τις σαλάτες, το κοτόπουλο με μοσχάρι βραστό ή ψητό.

Πηγή: Ένθετη κάρτα από τηλεπεριοδικό

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Υπέρηχος κοιλιάς

Λίπος στο συκώτι κι άμμος στη χολή! Αυτά ήταν τα ευρήματα. Για το λίπος το γνώριζα από τον περσινό υπέρηχο που είχα κάνει (μόνο που δεν είχα μαζί την περσινή απεικόνιση για να γίνει σύγκριση), η άμμος στη χολή όμως είναι καινούριο εύρημα. Η ακτινολόγος μου είπε να πίνω πολλά υγρά και γενικά εγώ ψάχνοντας πληροφορίες για την άμμο, βρήκα πως χρειάζεται να γίνει αλλαγή στην διατροφή: να τρώω ότι εμένα μου προκαλεί πρόβλημα (!) (προϊόντα ολικής για παράδειγμα μου δημιουργούν τάση για εμετό), να περπατάω (οκ το'χουμε αυτό), να τρώω φρούτα και λαχανικά, να μειώσω τα γαλακτοκομικά και το κόκκινο κρέας! Στο τέλος τι θα τρώω; 
Από φρούτα η επιλογές είναι λίγες για την ώρα: μήλα - αχλάδια - μπανάνες.
Από λαχανικά επιτρέπονται αυτά που βράζουν και μαγειρεύονται και που δυστυχώς ενισχύουν την βραδυκαρδία κι εγώ για το λόγο της μαρμαρυγής δεν τρώω!
Από γαλακτοκομικά: γάλα το πρωί και καμιά φέτα τυρί λάιτ μεσημέρι ή βράδυ. Τι μείωση επιπλέον να κάνω. Το γάλα είναι 80 ml που το διαλύω με νερό.
Από κόκκινο κρέας: ζήτημα να είναι μια φορά την εβδομάδα σε μορφή κιμά. Αν το καταργήσω κι αυτό ο αιματοκρίτης που θα φτάσει; Να πεις ότι έχω διατροφικές εναλλακτικές, δεν έχω όμως άλλες εκτός του κοτόπουλου και του ψαριού (και που και σε αυτό το στομάχι ανέχεται τα μικρά ψάρια κι όχι τα μεγάλα). Περιορίζομαι στις επιτρεπτές τροφές και καμιά φορά δοκιμάζω και διαφορετικές για να δω την ανοχή του στομαχιού.
Δεν τρώω ποσότητες, τρώω πολύ λίγο, γιατί δεν μπορώ να ξεπεράσω το όριο. Ας κάνω πως δεν διάβασα όλα τα παραπάνω και θα βρούμε τις εναλλακτικές με τον διαιτολόγο στο προγραμματισμένο ραντεβού τον Ιούνη στο ιατρείο παχυσαρκίας.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

- 1,8 κιλά

Η εβδομάδα κύλησε πολύ όμορφα. Κατ'αρχήν σταμάτησε ο κολικός. Επιτέλους τρώω πολύ μικρές μπουκιές που είδα κι έπαθα μέχρι να μάθω και το καλύτερο είναι που συνεχίζω να δοκιμάζω τροφές ώστε να ξέρω τι ανέχεται το στομάχι και τι όχι.
Το Σάββατο είχαμε πάει επίσκεψη. Μας έβγαλαν σπιτική σπανακόπιτα και τυροπιτάκια συσκευασμένα. Από την σπανακόπιτα κατάφερα να τσιμπήσω 3 μπουκιές μικρές από ένα κομμάτι και το υπόλοιπο το έδωσα στον άντρα μου κι ένιωσα πως δεν ανεχόταν το στομάχι κάτι παραπάνω από την πίτα, από τυροπιτάκια όμως κατάφερα κι έφαγα 4. Όχι μονομιάς. Είδα πως τα καλοανεχόταν το στομάχι μου και θα μπορούσα να φάω άλλα 2. Δεν το έκανα όμως γιατί πήρα τις πρωτείνες και με το παραπάνω: τόσο απ'το τυρί όσο κι απ'το σουσάμι που ήταν πασπαλισμένα τα τυροπιτάκια, κυρίως όμως δεν ήθελα να ικανοποιήσω τα αχόρταγα μάτια μου μιας και το στομάχι ήταν ήδη χορτάτο!
Η αποζημίωση της απώλειας ήταν κάτι που δεν περίμενα. Η κοιλιά έχει ξεπρηστεί, το έντερο δουλεύει ρολόι και μ'αρέσει που ότι τρώω δεν μου δημιουργεί εκείνη την διαξιφιστική ενόχληση του κολικού στα αριστερά που με έκανε να ξαπλώνω για να μου περάσει. 

Αύριο έχω να πάω να κάνω τον υπέρηχο στην κοιλιά να δούμε τι γίνεται εκεί μέσα!

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Δίαιτα για πολλά κιλά

Πρωινό: 1 πορτοκάλι, 1 καφέ με υποκατάστατο ζάχαρης, 150 γρ. χυμό ανανά χωρίς ζάχαρη.
Γεύμα: 2 αυγά βραστά σφιχτά, 1 τομάτα, 1 ποτήρι γάλα άπαχο, 1 μήλο, 1 ποτήρι χυμό από λαχανικά.
Βραδινό: 100 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, μισό μαρούλι σαλάτα, 50 γρ. ρύζι βραστό με λίγο χυμό τομάτας, 1 φέτα ανανά φρέσκο ή κονσέρβα χωρίς ζάχαρη, 1 φλιτζάνι χαμομήλι ή φασκόμηλο.

Διάρκεια δίαιτας: 15 ημέρες.
Απώλεια βάρους: 8 κιλά.

Συμβουλή: Πίνετε πολύ νερό, 8-10 ποτήρια την ημέρα.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχάρι με κοτόπουλο ή συκώτι μοσχαρίσιο, τις σαλάτες (άλλο είδος λάχανο ή ρόκα), ένα φρούτο (εκτός από μπανάνα) και τα αυγά με 2 γιαούρτια 0% λιπαρά.

Πηγή: Ένθετη κάρτα από τηλεπεριοδικό

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Δίαιτα γι’ αυτούς που αγαπούν τα γλυκά

Πρωινό: Τσάι με υποκατάστατο ζάχαρης, 2 μπισκότα απλά ή ένα μπριός, 1 πορτοκάλι.
Γεύμα: 40 γρ. γαλοπούλα φιλέτο καπνιστή, σαλάτα χωρίς λάδι, 1 φέτα τυρί του τοστ, 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, 150 γρ. φρούτα, 100 γρ. παγωτό κρέμα.
Βραδινό: 1 φιλέτο ψαριού ψητό (κατά προτίμηση γλώσσα), 250 γρ. πράσα σοταρισμένα με 1 κουταλιά λάδι, μαϊντανό και ξίδι, 1 ζελέ ή 1 κρέμα καραμελέ.

Διάρκεια δίαιτας: 10 ημέρες.
Απώλεια βάρους: 4 κιλά

Μπορείτε να φάτε αντί για σαλάτα σπαράγγια βραστά, αντί για πράσα παντζάρια, αντί για γαλοπούλα κοτόπουλο ή 1 μπιφτέκι.

Πηγή: Ένθετη κάρτα από τηλεπεριοδικό

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Αχλάδια με σοκολάτα

Θερμίδες: 120 η μερίδα 


Υλικά
4 αχλάδια
1 ΚΣ χυμό λεμονιού
3 ασπράδια αυγών
2 ΚΣ υποκατάστατο ζάχαρης
30 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τα αχλάδια, πετάξτε την καρδιά τους, κόψτε τα σε κυβάκια και βάλτε τα στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν. Αναμείξτε τον πολτό αχλαδιών με το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να στέκεται το μείγμα. Προσθέστε λίγο λίγο την ζάχαρη και τον πολτό αχλαδιών στα ασπράδια. Αναμείξτε με τη λιωμένη σοκολάτα, για να στεροποιηθεί λίγο η κρέμα.

Μπαμπά με ρούμι

Υλικά  

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι
20 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
30 γρ. μαγιά
4-5 αυγά
260 γρ. νερό
160 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
450 γρ. ζάχαρη
150 γρ. χυμό ανανά
150 γρ. ρούμι
Κρέμα σαντιγί για το γαρνίρισμα
Φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση
Στο μίξερ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο νερό χλιαρό. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και το υπόλοιπο νερό, ενώ χτυπάτε με το μίξερ μέχρις ότου η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Προσθέτετε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει, τη βάζετε σε μια φόρμα και την αφήνετε να φουσκώσει πάλι. Ψήνετε το γλυκό στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας για 5-6 λεπτά όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνετε το μπαμπά όσο είναι ακόμα ζεστό με το καυτό σιρόπι. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα και σαντιγί ή γιαούρτι αγελάδος με λίγα λιπαρά.

Δίαιτα στο παρά πέντε

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ
Πρωινό
25 γρ. δημητριακά, 15 ml αποβουτυρωμένο γάλα.
Γεύμα
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως (30 γρ.), 50 γρ. ψητά συκωτάκια κότας, σαλάτα γαρνιτούρα, 1 μήλο.
Βραδινό
150 γρ. άπαχη χοιρινή μπριζόλα καλά ψημένη, λαχανάκια Βρυξελλών, καρότα, μια χοντρή φέτα ανανά.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
Πρωινό
1/2 γκρέιπ φρουτ, 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, μαρμελάδα διαίτης.
Γεύμα
3 κράκερς, ντομάτα αγγούρι, 1 γιαούρτι στραγγιστό 0% , 1 ροδάκινο.
Βραδινό
100 γρ. ψητή πατάτα, 50 γρ. ανθότυρο άπαχο, 50 γρ. βραστό ζαμπόν, μεγάλη ανάμεικτη σαλάτα.

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ
Πρωινό
25 γρ. μούσλι χωρίς ζάχαρη, 1 γιαούρτι στραγγιστό 0%.
Γεύμα
2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, 50 γρ. στήθος γαλοπούλας καπνιστό, σαλάτα γαρνιτούρα, 2 δαμάσκηνα.
Βραδινό
165 γρ. ψητό μπακαλιάρο με χυμό λεμονιού, 125 γρ. βραστές πατάτες, 100 γρ. μανιτάρια στο γκριλ, φρέσκια φρουτοσαλάτα.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ
Πρωινό
25 γρ. ανάμεικτα δημητριακά ή μούσλι χωρίς ζάχαρη, 15 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα.
Γεύμα
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, ελάχιστη μαργαρίνη λάιτ, 1 βραστό αυγό, αγγούρι και σέλινο, 1 πορτοκάλι.
Βραδινό
Μια μικρή ατομική πίτσα, ανάμεικτη σαλάτα, 100 γρ. φράουλες.

Διάρκεια δίαιτας: 4 μέρες
Απώλεια βάρους: 3 κιλά

Πηγή: Ένθετη κάρτα από τηλεπεριοδικό

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Αλλαγή αντιπηκτικής αγωγής

Την Παρασκευή που πέρασε πήγα σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο για να μου πάρουν αίμα για να γίνει εξέταση INR (εξέταση για την πήξη του αίματος), όπως μου είχε ζητήσει ο καρδιολόγος για να δούμε πως ανταποκρίνεται το αντιπηκτικό χάπι που μου έδωσε.
Σήμερα πήγα κι έλαβα το αποτέλεσμα. Η βοηθός του μικροβιολόγου μου είπε πως η τιμή ήταν ανεβασμένη κι έπρεπε να τη δει ο γιατρός μου. Στην εξέταση δεν έγραφε ποια ήταν η φυσιολογική τιμή για να έχω γνώση. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο πριν λίγο βρήκα πως πρέπει να είναι ανάμεσα σε 2-3 και η δική μου ήταν στο 3,68.
Έφτασα στο σπίτι και πήρα τηλέφωνο αμέσως τον καρδιολόγο και του είπα την τιμή στην εξέταση. Μου ρύθμισε λοιπόν το σιντρόμ (αυτό είναι το αντιπηκτικό χάπι που παίρνω), την μια μέρα 1/4, την άλλη 1/2 και πάει λέγοντας και σε μια βδομάδα ξανά εξέταση! 
Σκέφτομαι θα πληρώνω 10εύρα την φορά για να πετύχουμε την κατάλληλη δόση. 
Ρώτησα και πόσο κοστίζει εκεί στο μικροβιολογικό να κάνω μια εξέταση TSH χωρίς παραπεμπτικό και μού ‘φυγε το καφάσι: 20 ευρώ! Έλεος πια!
Κι επειδή δεν μου περισσεύουν για τον σωρό εξετάσεων που είναι να κάνω μέχρι τις 15 του μήνα να πληρώνω απ’ την τσέπη μου, αποφάσισα να τις κάνω στο νοσοκομείο: υπέρηχο κοιλιάς (ήπατος, χολής, παγκρέατος), ΤSH & INR.
Την Παρασκευή έκλεισα ραντεβού στο παθολογικό να μου γράψουν τις εξετάσεις κι από την άλλη εβδομάδα θα κάνω το περπάτημα μου μέχρι το νοσοκομείο για να τις κάνω αλλά και να λάβω τα αποτελέσματα.

Δεν  ξέρω τι γινόταν σήμερα, αλλά το 1535 (η και καλά "γραμμή υγείας") πρέπει να τσέπωσε κάπου στα 10 ευρώπουλα από εμένα, μιας κι όλως περιέργως το σύστημα κολλούσε και δεν ολοκλήρωνε τις λεπτομέρειες ώστε να κατοχυρωθεί το ραντεβού μου. Είδα κι έπαθα να κλείσω ραντεβού στο παθολογικό και μικροβιολογικό του νοσοκομείου. Έκανα 1 ώρα σε προσπάθειες!

- 6,1 στον Απρίλιο και -0,7 για την εβδομάδα

Κατ’ αρχήν καλό μήνα. Επιτέλους μύρισε άνοιξη, έστω και στον τελευταίο μήνα της!

Ναι μεν πολύ καλή η απώλεια του Απριλίου, αλλά με ανησυχεί κάπως το γεγονός ότι αρχίζω να χάνω γραμμάρια αντί κιλά, ενώ ουσιαστικά η διατροφή μου είναι τόσο ελάχιστη που πλέον μου φαίνεται πως ο υποθυρεοειδισμός προσπαθεί να νικήσει! 
Θα δω σε λίγες μέρες τι γίνεται πάλι με την TSH. Εγώ ας θεωρήσω πως η φυσιολογική απώλεια των κιλών μου οφείλεται στην εγκράτεια του οργανισμού μου να διατηρήσει τις ισορροπίες. Σκέφτομαι επίσης πως ίσως κάνω κατακράτηση υγρών, επειδή πρωί-μεσημέρι-βράδυ καταπίνω χάπια. Καταφέρνω να πιω 1 με 1,5 λίτρο νερό όλη μέρα συν το γάλα και τον καφέ (άρα επιπλέον υγρά) και τουαλέτα για κατούρημα θα πάω 1 ή 2 φορές μες την μέρα! 
Ας ελπίσω ότι θα βγει ο Μάϊος με αλλαγή σε δεκάδα!

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Μερίδες: 6  


Υλικά
300 γρ. φρέσκα κληματόφυλλα
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κιλό κρεμμυδάκια ξερά
1 μεγάλο φλιτζάνι ρύζι
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ματσάκι άνηθο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
Χυμός 3 λεμονιών
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεματίζετε τα κληματόφυλλα. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια και τα τρίβετε στον τρίφτη ή τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το μισό λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Ξεπλένεται το ρύζι, το στραγγίζετε και το ρίχνετε στα κρεμμύδια. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον άνηθο, το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, αρκετό χυμό λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να σωθεί το νερό. Βάζετε σε κάθε κληματόφυλλο ένα κουταλάκι από το μείγμα του ρυζιού και το τυλίγετε σφιχτά. Τοποθετείτε σε καθαρή κατσαρόλα τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι κι αλατοπιπερώνετε. Σεκπάζετε τα ντολμαδάκια με βαρύ πιάτο για να τα συγκρατεί στη θέση τους. Προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούς. Σιγοβράζετε για 1 ώρα. Συνοδέψτε τα ντολμαδάκια με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Δίαιτα εξισορρόπησης

ΠΡΩΙΝΟ
200 ml γκρέιπ φρουτ, 20 γρ. δημητριακά, 125 ml γιαούρτι αγελάδος 0%, καφές ή τσάι (προαιρετικό).

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Ρύζι με αρακά, 90 γρ. ψητό κοτόπουλο, φασολάκια με ξίδι, 2 φέτες ανανάς.

ΒΡΑΔΙΝΟ
Αυγά με προσούτο, ανάμεικτη σαλάτα, 1 κγ ελαιόλαδο.

ΚΟΛΑΤΣΙΟ
1 γιαούρτι αγελάδος 0%.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ
Αφέψημα βασιλικού, αφέψημα τίλιου.

Σημείωση: Όλα τα αφεψήματα μπορούν να αντικατασταθούν με χαμομήλι και μέντα.

Διάρκεια δίαιτας: 5 ημέρες.
Απώλεια βάρους: 2 κιλά.

Πηγή: Ένθετη κάρτα από τηλεπεριοδικό

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Δίαιτα τονωτική

ΠΡΩΙΝΟ
2 (ή 4 μικρά) μεγάλα δαμάσκηνα, 4 μπισκότα σόγιας, 150 ml αποβουτυρωμένο γάλα, καφές ή τσάι (προαιρετικά).

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Σπαγγέτο με μύδια, φινόκιο βρασμένο με γάλα, 1 μικρό μήλο 100 γρ. (π.χ. φιρίκι) ή 1 αχλάδι 100 γρ.

ΒΡΑΔΥΝΟ
Πουρές λαχανικών, 120 γρ. άπαχο τυρί ρικότα, μαρούλι με ξίδι, 30 γρ. ψωμί, 1 μέτριο ακτινίδιο.

ΚΟΛΑΤΣΙΟ
125 ml γιαούρτι αγελάδος 0%

ΡΟΦΗΜΑΤΑ
Αφέψημα μέντας, αφέψημα φασκόμηλου.

Διάρκεια δίαιτας: 4 ημέρες.
Απώλεια βάρους: 2 κιλά.

Πηγή: Ένθετη κάρτα από τηλεπεριοδικό